Η εκδήλωση του ΚΚΕ στο μνημείο του Άη-Λευτέρη (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 09:45

Η εκδήλωση του ΚΚΕ στο μνημείο του Άη-Λευτέρη (εικόνες)

Στον Αίνο για την αποκατάσταση του μνημείου

Την Κυριακή 17/2/19 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την  αποκατάσταση του μνημείου στον Άη-Λευτέρη που είχε καταστραφή από φασιστοειδή. Η  εκδήλωση άνοιξε  με χαιρετισμό της ΠΕΑΕΑ και ακολούθησε ομιλία από το Γραμματεά της ΤΕ Διονύση Αλιβιζάτο στην οποία τονίστηκε:

“Οι δικές μας εκδηλώσεις σύντροφοι και φίλοι πραγματοποιούνται στο «φώς της ημέρας», ανοιχτά στον κόσμο, γιατί αισθανόμαστε το δίκιο των θέσεων μας, γιατί εμπιστευόμαστε αυτό τον κόσμο. Όσοι φοβούνται και σήμερα τον Δ.Σ.Ε. και τον συμβολισμό του δρουν στο σκοτάδι.

Η σημασία του Δ.Σ.Ε. και συνεπώς και του Δημοκρατικού Στρατού Κεφαλονιάς είναι διαχρονική. Χάρη στο Δ.Σ.Ε. η αστική εξουσία γνώρισε τον μεγαλύτερο ως τώρα κίνδυνο.[...]

Ο Δημοκρατικός Στρατός Κεφαλονιάς αναλάμβανε πάντα δύσκολες αποστολές. Δυσκολίες υπάρχουν και τώρα. Η πρόσφατη οικονομική κρίση, οι μεταμνημονιακές δεσμεύσεις, τα προμηνύματα νέας κρίσης στην Ευρώπη, τα «κόκκινα δάνεια» και οι πλειστηριασμοί, η κατάσταση του αγροτικού κόσμου αποκαλύπτουν το αδιέξοδο του καπιταλισμού. [...]

Η Ιστορία δείχνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση όσο η πολιτική εξουσία, τα μέσα παραγωγής και όλος ο πλούτος που παράγει η εργατική τάξη βρίσκονται στα χέρια των λίγων, όσο η Ελλάδα συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Λύση υπάρχει όσο πραγματοποιούνται μικρές και μεγάλες ταξικές αναμετρήσεις, όσο συνδέονται αυτές με τον αγώνα για τη λαϊκή εξουσία, για το σοσιαλισμό, για το επόμενο βήμα στην ανθρώπινη πρόοδο.”

Screenshot 2019 02 17 22 43 46 597Screenshot 2019 02 17 22 43 46 597