Ανοικτές παραμένουν ακόμα οι «πληγές» στο οδικό δίκτυο της Κατωγής (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019 11:32

Ανοικτές παραμένουν ακόμα οι «πληγές» στο οδικό δίκτυο της Κατωγής (εικόνες)

Φωτορεπορτάζ από το σημείο 

Πέντε χρόνια από τους σεισμούς του 2014 κι όμως το παραμελημένο γεμάτο ρωγμές οδικό δίκτυο τόσο της Ανωγής όσο και της Κατωγής, τα τσακισμένα Δημοτικά κτήρια, τα Σχολεία, οι Εργατικές κατοικίες, μαρτυρούν ότι οι πληγές σε αυτόν τον τόπο είναι ανοιχτές.

Κατωγή!

Από την διαστάυρωση στο τέλος των Μαντζαβινάτων και κατά μήκος των δρόμων που οδηγούν στις δυό τουριστικότερες περιοχές (Ξι και Κουνόπετρα) στις οποίες λειτουργούν τα τρία μεγαλύτερα Ξενοδοχεία της Παλλικής, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το οδικό δίκτυο είναι άθλια και σε αρκετά σημεία επικίνδυνη, κυρίως με την κίνηση που έχουν οι δρόμοι αυτοί το καλοκαίρι. Εκεί άλλωστε σημειώνονται και τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα.

Όμως προβλήματα παρόμοια με τα προαναφερόμενα στο οδικό δίκτυο, εντοπίζονται και στο χωριό των Σουλλάρων και κατά μήκος του δρόμου έως τέρμα κάτω στην παραλία του Μέγα Λάκκου. Σε κάποια σημεία βλέπουμε τα κομμάτια της ασφάλτου όπου με τους σεισμούς τους 2014 έσπασαν και έπεσαν στον γκρεμό, στενεύοντας επικίνδυνα τον ήδη στενό δρόμο.
Φτάνοντας μάλιστα στην παραλία βλέπουμε ότι η μανία της θάλασσας τον χειμώνα αλλά και οι κακοτεχνίες του οδικού δικτύου έχουν εξαφανίσει ένα μεγάλο μέρος του δρόμου το οποίο είναι στα όρια της κατάρρευσης. Κι όμως εκεί παρκάρουν χιλιάδες αμάξια κάθε καλοκαίρι.

Φεύγοντας και οδηγώντας για Ξι, φτάνουμε στην άκρη της παραλίας. Κι εκεί υπάρχουν σημεία που αν ξεγελαστεί κάποιος και σταθμεύσει έστω και για λίγο, υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει. Μάλιστα έχει δημιουργηθεί μιά νέα τρύπα στην άκρη του δρόμου η οποία οδηγεί απευθείας στην ...αμμουδιά!

https://www.youtube.com/watch?v=xR71L0W__7o

Οι κακοτεχνίες και οι ρωγμές συνεχίζονται και στον δρόμο προς Κουνόπετρα. Και εκεί μιά από τα ίδια. Από τα πρώτα μέτρα μάλιστα της οδήγησης βλέπουμε στα αριστερά μας ότι έχει καταρρεύσει ένα μεγάλο μέρος του δρόμου και ακόμα να επισκευαστεί..... Όλοι οι τουρίστες επισκέπτονται την Κουνόπετρα όχι μόνο λόγω διαμονής τους, αλλά και για να επισκεφτούν την πέτρα που κουνιέται!

Κι όμως το κομμάτι του δρόμου πάνω ακριβώς από το Λιμανάκι της Κουνόπετρας είναι σε άθλια κατάσταση από τους σεισμούς.

Βουνί! Πόσα χιλιόμετρα επιπλέον κάνουν οι κάτοικοι όλα αυτά τα χρόνια για να πάνε από το Βουνί στα Χαβριάτα ή από το Βουνί στα χωριά της Ανωγής;

Σε ικανοποιητικό βαθμό έχουν φτάσει οι τρεις ανοιχτές πληγές του συγκεκριμένου οδικού δικτύου. Όμως πόσο ικανοποιητικός είναι αν σκεφτούμε ότι πέρασαν ήδη 60 μήνες και ακόμα δεν έχουν ασφαλτοστρωθεί; Ναι, φτιάχτηκαν τα τοιχία, αλλά...

Ακολουθούν φωτορεπορτάζ που αναδεικνύουν την σημερινή κατάσταση.

Φεβρουάριος 2014 - Φεβρουάριος 2019

Πηγή: lixouri.gr 

 kentrikos dromos gia katogi 1kentrikos dromos gia katogi 2kentrikos dromos gia katogi 3kounopetra mantzavinata1kounopetra mantzavinata8kounopetra mantzavinata16kounopetra mantzavinata18kounopetra mantzavinata19kounopetra mantzavinata21kounopetra mantzavinata23kounopetra mantzavinata24kounopetra mantzavinata28kounopetra mantzavinata29kounopetra mantzavinata38mega lakos soularoi 1mega lakos soularoi 3mega lakos soularoi 6mega lakos soularoi 8mega lakos soularoi 12mega lakos soularoi 15mega lakos soularoi 16mega lakos soularoi 17mega lakos soularoi 21mega lakos soularoi 24mega lakos soularoi 26mega lakos soularoi 27mega lakos soularoi 30mega lakos soularoi 31mega lakos soularoi 33mega lakos soularoi 34mega lakos soularoi 35vouni 1vouni 3vouni 6vouni 8vouni 11vouni 13vouni 14vouni 16vouni 18vouni 19vouni 23vouni 25vouni 27vouni 31xi 2xi 8xi 17xi 19xi 20xi 22xi 25xi 27


Ετικέτες: