Λέκκας: Εγκληματική ανευθυνότητα οι δηλώσεις για επικείμενο μεγάλο σεισμό (VIDEO)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 10:12

Λέκκας: Εγκληματική ανευθυνότητα οι δηλώσεις για επικείμενο μεγάλο σεισμό (VIDEO)

Πρώτα ήρθε ο σεισμός και μετά ο γνωστός… πόλεμος των σεισμολόγων. Αυτή τη φορά μπήκε στο στόχαστρο ο Άκης Τσελέντης που δήλωσε ότι υπάρχει πιθανότητα σεισμού άνω των 6 Ρίχτερ.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Άκη Τσελέντη, είπε στον ΑΝΤ1 ότι υπάρχει πιθανότητα μέσα στους επόμενους δύο μήνες να σημειωθεί σεισμός άνω των 6 Ρίχτερ. Η δήλωση αυτή αλλά και οι ανακοινώσεις της ομάδας ΒΑΝ ότι είχε προβλέψει τον τελευταίο σεισμό στο Ιόνιο μπήκαν στο στόχαστρο του προέδρου του ΟΑΣΠ, Ευθύμιου Λέκκα.

Ο κ. Λέκκας μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” μίλησε για “εγκληματική ανευθυνότητα” αναφερόμενος στη δήλωση Τσελέντη για μεγάλο σεισμό μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Τόνισε παράλληλα πως ”η πολιτεία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο σεισμό, αλλά αυτός δεν ξέρουμε πότε θα έρθει” και συνέστησε στους πολίτες να μην δίνουν βάση σε ανεύθυνες προγνώσεις.

https://youtu.be/Gmr3lil7b38

Εξάλλου, σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμης Λέκκας, ανέφερε: «Η διατύπωση συγκεχυμένων και παραπλανητικών πληροφοριών από συγκεκριμένους συναδέλφους δημιουργεί ανησυχία στους πολίτες και είναι ανεπίτρεπτη κοινωνικά, επιστημονικά και ηθικά».

«Τα μέλη της Μόνιμης Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, δεκαεννέα επιστήμονες προερχόμενοι από όλο το επιστημονικό φάσμα που σχετίζεται με την αντισεισμική θωράκισης της Χώρας, έχοντας πλήρη συναίσθηση των ευθυνών τους προς την Πολιτεία και το κοινωνικό σύνολο, ενήργησαν κατά το νόμο σε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, συνεκτιμώντας τα επιστημονικά και επιχειρησιακά δεδομένα».

patrastimes


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250