Καθηγητές – μαθητές ΓΕΛ Ληξουρίου: «Βιώνουμε εδώ και πέντε χρόνια τραγικές συνθήκες…» (εικόνες - video)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2019 11:43

Καθηγητές – μαθητές ΓΕΛ Ληξουρίου: «Βιώνουμε εδώ και πέντε χρόνια τραγικές συνθήκες…» (εικόνες - video)

Πέντε χρόνια μετά τους σεισμούς το «παραθαλάσσιο» ζει, αλλά δυστυχώς δεν βασιλεύει… 

Πέντε χρόνια μετά τους σεισμούς του 2014, η κατάσταση στις εγκαταστάσεις του ΓΕΛ Ληξουρίου παραμένει ζοφερή. Το «παραθαλάσσιο» όπως αποκαλείται από τους ίδιους τους μαθητές του σχολείου, καθώς βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην θάλασσα με ο,τι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του. 

Σήμερα το μεσημέρι και έχοντας η υπομονή εξαντληθεί. Μαθητές και καθηγητές του σχολείου, παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου για να ακουστούν τα προβλήματα που όλα αυτά τα χρόνια βιώνουν και που σίγουρα δεν μας τιμούν ως νησί.

«Για μας είναι μία επέτειος θλιβερή. Βρισκόμαστε 5 χρόνια υπό το μηδέν» ήταν τα πρώτα λόγια του διευθυντή του σχολείου κ. Σπύρου Κατσιβέλη, ο οποίος ξεκίνησε να μιλάει έχοντας στο πλευρό του την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Μαγδαληνή Μπούγα, τον πρόεδρο της ΕΛΜΕΚΙ Δημήτρη Μαντζουράτο, τον πρόεδρο του 15μελούς Χρήστο Βουτσινά, καθώς επίσης άλλους μαθητές του σχολείου.

Συνεχίζοντας ο κ Κατσιβέλης τόνισε: «Ο χειμώνας φέτος είναι δύσκολος, πιο δύσκολος από κάθε άλλη χρονιά . Η καθημερινότητα των παιδιών και της σχολικής κοινότητας είναι δύσκολη. Βιώνουμε τραγικές συνθήκες ως σχολική κοινότητα. Είναι ένα όνειρό μας η κατασκευή νέου Λυκείου. Ελπίζουμε όμως να μην γίνει «Όνειρο Θερινής Νυκτός». Ένα νέσο σχολείο είναι μια αναγκαιότητα για μας. Καλούμε όλο τον κόσμο να βοηθήσει σε αυτό, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το όνειρό… Όμως δυστυχώς αυτή την στιγμή βρισκόμαστε ακόμα στο Άλφα… Η επιτροπή καταλληλότητας επέλεξε μεταξύ των δύο προτεινόμενων χώρων, του Αγίου Αντωνίου και τον χώρο της Βαλλιανείου Επαγγελματικής Σχολής, επέλεξε το καλοκαίρι του 2018 τον χώρο της Βαλλιανείου Επαγγελματικής Σχολής όμως ακόμα δεν έχουμε την απάντηση της Πολεοδομίας, αν μπορεί να πάρει όρους δόμησης και να εκδοθεί οικοδομική άδεια. Ακόμα δηλαδή δεν έχει επιλεγεί ο χώρος και από τις πληροφορίες που έχω είναι δύσκολο αυτός ο χώρος (σ.σ. της Βαλλιανείου) να πάρει άδεια».

https://www.youtube.com/watch?v=7SSzIrI2Jgk

Ο κ. Κατσιβέλης, ήταν σαφέστατος πως: «αν κάποιοι ενορχηστρώνουν την επιστροφή μας στο παλιό κτήριο του ΓΕΛ που επλήγη από τους σεισμούς, να γνωρίζουν πως εμείς δεν πρόκειται να επιστρέψουμε εκεί…»

Πρόεδρος 15μελούς: «Άθλιες οι συνθήκες που βιώνουμε»

Ο πρόεδρος του 15μελούς του σχολείου, Χρήστος Βουτσινάς, τόνισε : «Οι συνθήκες που βιώνουμε είναι άθλιες. Αν κοιτάξετε τον χώρο του σχολείου δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Με την ζέστη δεν μπορούμε να κάνουμε μάθημα, με την βροχή δεν μπορούμε να κάνουμε μάθημα. Είναι απαράδεκτο πέντε χρόνια τώρα, να είναι όλο υποσχέσεις και να μην μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτό, να φύγουμε από αυτόν τον χώρο».

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΚΙ Δημήτρης Μαντζουράτος συμπλήρωσε: «Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους όσον αφορά την κατάσταση του σχολείου. Υπάρχει μία κατάσταση παλινδρόμησης όλον αυτό τον καιρό. Θα κλιθούμε να επιστρέψουμε στο παλιό σχολείο και η προοπτική νέου σχολείου απομακρύνεται. Όμως να ξέρουν ότι εμείς δεν πρόκειται να επιστρέψουμε σε αυτό…»
Φεύγοντας από την Συνέντευξη Τύπου ήμασταν σίγουροι για πολλά πράγματα. Πως οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου αξίζουν σίγουρα μία καλύτερη τύχη και πολύ καλύτερες συνθήκες από αυτές που βιώνουν τα τελευταία χρόνια.

Κάποιες εικόνες άλλωστε μιλούν από μόνες τους … 

Γιώργος Χαλαβαζής

Σχολείο δίπλα στην θάλασσα, τα φύκια και την άμμο... 

 DSC 0001DSC 0002DSC 0003DSC 0004

 

Τα προκάτ γίνονται λίγο πιο όμορφα χάρη στις καλλιτεχνικές εμπνέυσεις των μαθητών... Ταλέντο υπάρχει και μπόλικο... ας τους δώσουμε τις συνθήκες να το εξελίξουν... 

DSC 0007

 

DSC 0006DSC 0008DSC 0009DSC 0010DSC 0014DSC 0021DSC 0029

Η βροχή έχει σταματήσει και ένα ουράνιο τόξο συνοδεύει τους μαθητές που αποχωρούν... Ηταν η μοναδική αισιόδοξη εικόνα που είδαμε κατά την παραμονή μας εκεί... 

DSC 0030




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250