ΕΛΜΕΚΙ: Mια επιβεβλημένη απάντηση στον «κουκουλοφόρο» «σχολιαστή»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 20:46

ΕΛΜΕΚΙ: Mια επιβεβλημένη απάντηση στον «κουκουλοφόρο» «σχολιαστή»

Αναφέρεται ότι «….για την κατασκευή του νέου Λυκείου Ληξουρίου,

 To Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ σχετικά με τα όσα λέει πρόσφατο δημοσίευμα «αγνώστου» που αναφέρεται ότι «….για την κατασκευή του νέου Λυκείου Ληξουρίου, οικόπεδο που δεν έχει ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς, εν γνώση της ΕΛΜΕ-ΚΙ, που όμως δεν αντιδρά έγκαιρα, για να έχει να φωνάζει αργότερα πως ο Δήμος είπε ψέματα… Οι επαγγελματίες της εξουσίας, σε αγαστή συνεργασία με τους επαγγελματίες της “αντίστασης”…..», τονίζει τα παρακάτω.

Ο έσχατα ασχολούμενος με τα προβλήματα της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα του κτηριολογικού προβλήματός της, είναι ίσως κάποιος που, αν δεν είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία να συκοφαντήσει την ΕΛΜΕΚΙ και τους πολύχρονους, δυναμικούς αγώνες εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών που έχουν καταθέσει ψυχή, για να εξομαλυνθούν έστω, οι άθλιες συνθήκες που βιώνουν στα τσακισμένα και ακατάλληλα σχολεία, είναι τουλάχιστον ανενημέρωτος.

Πρέπει λοιπόν ο συγκεκριμένος κουκουλοφόρος να γνωρίζει ότι η ΕΛΜΕ-ΚΙ ως μέρος του λαϊκού κινήματος που ξεδιπλώθηκε, όλα τα προηγούμενα χρόνια, για να κατασκευαστεί μαζί με άλλα και το νέο σχολικό συγκρότημα για το ΓΕΛ Ληξουρίου, δεν έχει καμιά αρμοδιότητα ούτε και συγκεκριμένη τεχνογνωσία για να επιλέξει το χώρο κατασκευής νέου σχολείου. Μοναδική της ευθύνη είναι να διεκδικεί να κατασκευαστεί. Απέφυγε μάλιστα να ασχοληθεί (η ΕΛΜΕ-ΚΙ) με την παράμετρο αυτή επιπλέον, γιατί η Δημοτική και η Περιφερειακή Αρχή αρκετές φορές προσπάθησαν να κατασκευάσουν διλλήματα σχετικά με την χωροθέτηση και την κατασκευή του συγκεκριμένου σχολείου, προκειμένου να δημιουργήσουν τα κατάλληλα προσχήματα για καθυστερήσεις και αναβολές της υλοποίησης αυτού του, κατά τα άλλα, πολυπόθητου έργου. Άλλωστε μία από τις διαβεβαιώσεις, πριν ένα χρόνο περίπου, του κ. Αντιπεριφερειάρχη, αλλά και του κ. Δημάρχου ήταν ότι το έργο αυτό θα κατασκευαζόταν άμεσα στο οικόπεδο στον «Άγιο Αντώνιο» κάτι που οι ίδιοι μετά, λόγω «κόστους», ρυμούλκησαν. Για την ιστορία επίσης πρέπει να γνωρίζει ο «Άγνωστος Σχολιαστής» ότι υπήρξαν κατά καιρούς και άλλες προτάσεις για άλλα οικόπεδα που πήγαιναν και ερχόταν, με στόχο τελικά να περνάει ο καιρός και τα 11 εκατομμύρια που έλεγε ο κ.Περιφερειάρχης και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ότι υπάρχουν γι αυτό το έργο, να εξαφανιστούν!!!

Η ΕΛΜΕ-ΚΙ λοιπόν δεν είχε ούτε θα έχει τέτοια εμπλοκή και φυσικά καμιά ευθύνη, για τη χωροθέτηση και για την εγκατάλειψη της κατασκευής του νέου σχολείου, που μεθοδεύεται από Περιφέρεια και Δήμο. Αντίθετα μάλιστα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την προοπτική αυτή.. Επιπλέον δεν μπορεί να επιβάλλει την οποιαδήποτε άποψη στην επιτροπή καταλληλότητας που είναι αρμόδια να αποφασίζει για το ποιο οικόπεδο είναι και γιατί κατάλληλο για σχολείο, αφού εκτός των άλλων τα κριτήρια της επιτροπής αυτής, μεταξύ άλλων, είναι και η λογική του «κόστους- οφέλους» και της ευρωπαϊκής επιλεξιμότητας.

Όσον αφορά τη συσχέτιση των στελεχών της ΕΛΜΕ-ΚΙ με «… τους επαγγελματίες της “αντίστασης”…», το συγκεκριμένο σχόλιο αποτελεί ύβρη για όλες τις γενιές των μαθητών, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που πέντε χρόνια τώρα δεν συμβιβάστηκαν με την κατάσταση και την αντιπαλεύουν με κάθε τρόπο με την ΕΛΜΕ-ΚΙ εμπροσθοφυλακή. Το σχόλιο όμως αυτό αποκαλύπτει και τη στόχευση του κουκουλοφόρου και συνάμα τα πολιτικά του αδιέξοδα, αφού φαίνεται να τον ενοχλεί η πρωτοπόρα και αταλάντευτη στάση της ΕΛΜΕ-ΚΙ απέναντι σε όλες τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές των κυβερνήσεων διαχρονικά και φυσικά της σημερινής που κάνει όλη την βρώμικη δουλειά… Σε κάθε περίπτωση η μάσκα που φορά φαίνεται να έχει αιτία. Ποια άραγε;

Αργοστόλι 29/1/2019

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΙ


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ