Το Δ.Σ. του ΕΚΚΙ συμπαρίσταται στους συμβασιούχους δασεργάτες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 10:49

Το Δ.Σ. του ΕΚΚΙ συμπαρίσταται στους συμβασιούχους δασεργάτες

Στην εργασιακή τους ανασφάλεια

Το Δ.Σ. του ΕΚΚΙ συμπαρίσταται στους συμβασιούχους δασεργάτες που βιώνουν τις συνέπειες που απορρέουν από την εργασιακή ανασφάλεια και τον εργασιακό μεσαίωνα, που έχουν επιβάλλει κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία χωρίς να εφαρμόζεται Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και όποιο δικαίωμα και παροχή απορρέει από αυτή.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι εργαζόμενοι με το καθεστώς του «ωφελούμενου» - το ποιος ωφελείται από τέτοια προγράμματα είναι μείζον ζήτημα καθώς το κράτος με τέτοιου είδους προσλήψεις επιχειρεί την κάλυψη πάγιων αναγκών με κακοπληρωμένους και χωρίς εργασιακά δικαιώματα εργαζόμενους βαφτίζοντας τους και ωφελούμενους από πάνω – αντί να ασφαλίζονται με κωδικό ενσήμου 651120 ως δασεργάτες ασφαλίζονται με μικτό ένσημο αποχαρακτηρίζοντας έτσι την εργασία τους ως βαριά και ανθυγιεινή. Επίσης, το λανθασμένο πακέτο κάλυψης τους αφαιρεί το δικαίωμα και τις προϋποθέσεις ώστε να δικαιούχοι του ειδικού επιδόματος που κάθε χρόνο ανάλογα με τα ένσημα του προηγούμενου χρόνου δίνεται σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων μεταξύ των οποίων είναι και αυτή του δασεργάτη.

Το θέμα έχει λάβει πανελλαδικό χαρακτήρα και σε πολλές περιοχές επιτροπές εργαζομένων σε συνεργασία με Εργατικά Κέντρα έχουν κάνει παρεμβάσεις στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Πρόσφατα το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής έκανε παρέμβαση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και εν συνεχεία στο Υπ. Εργασίας με αίτημα να δοθεί εντολή για την διόρθωση των κωδικών.

Το Εργατικό κέντρο θα προχωρήσει από κοινού με τους εργαζόμενους σε παράσταση διαμαρτυρίας στην αποκεντρωμένη διοίκηση και στην αντιπεριφέρεια την Τρίτη 22 Γενάρη στις 11 π.μ. ώστε το ζήτημα να λυθεί άμεσα και πριν τη λήξη του προγράμματος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με ΣΣΕ και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
-Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και της δασικής υπηρεσίας με στόχο την προστασία των δασών που είναι περιουσία του λαού.
-Εδώ και τώρα αντικατάσταση των ενσήμων από μικτά σε κωδικό 651120 με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.




00 inkefalonia general ad 300X250