Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Τέρενς Κουίκ σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012 14:35

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Τέρενς Κουίκ σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Χαρακτηριστικές περιπτώσεις διαφθοράς στην Αυτοδιοίκηση και των δύο βαθμών απασχόλησαν τη σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ της Εκλογικής Περιφέρειας Κεφαλονιάς-Ιθάκης, που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Τέρενς Κουίκ ο οποίος έχει και υπό τη βουλευτική του εποπτεία την εν λόγω Περιφέρεια.

Τη σχετική εισήγηση με συγκεκριμένες περιπτώσεις οικονομικής διαφθοράς έκανε ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Βασίλης Καμπίτσης, με την επισήμανση ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα πρέπει να συνδράμουν όπου και όπως είναι δυνατόν ώστε να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί το έργο της Δικαιοσύνης, προκειμένου να αποκαλυφθεί που πήγαν τα χρήματα των πολιτών της Κεφαλονιάς και να τιμωρηθούν παραδειγματικά είτε οι φυσικοί είτε οι ηθικοί ένοχοι και των δύο υποθέσεων τόσο από πλευράς αυτοδιοικητικών στελεχών και από πλευράς εμπλεκομένων υπαλλήλων ή προμηθευτών.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ εισηγήθηκε ο Πρόεδρος της Συντονιστικής, ο οποίος είναι και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κεφαλονιάς να προχωρήσει στις ενέργειες των υποθέσεων που παρουσίασε στη σύσκεψη με έγγραφα που είχε σε ογκωδέστατο φάκελο.

Παράλληλα, ο Τέρενς Κουίκ δεσμεύτηκε ότι στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού του Ελέγχου θα φέρει στον Υπουργό της Δικαιοσύνης το απαράδεκτο του να πρέπει ένας οιοσδήποτε πολίτης να πληρώνει ακόμα και ένα ευρώ παράβολο προκειμένου να καταγγείλει στις Εισαγγελικές Αρχές υποθέσεις διαφθοράς στο δημόσιο τομέα, πρωτοβουλίες οι οποίες δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να προασπίζουν τα οικονομικά συμφέροντα του λαού έναντι επίορκων είτε εκλεγμένων Λειτουργών είτε υπαλλήλων είτε πάσης φύσεως επιχειρηματιών (εργολήπτες, προμηθευτές κλπ).

Η εισήγηση του Τέρενς Κουίκ έγινε δεκτή.

Η Συντονιστική Επιτροπή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συζήτησε επίσης με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Κινήματος και οργανωτικά της ζητήματα αλλά και προβλήματα που αφορούν στο νησί.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κεφαλονιά, ο Τέρενς Κουίκ, συνοδευόμενος από μέλη της Συντονιστικής επισκέφθηκε:

1.Το νοσοκομείο Αργοστολίου, το οποίο είναι σε κατάσταση ημιδιάλυσης από εμφανείς ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και το οποίο λειτουργεί μόνο λόγω της φιλοτιμίας γιατρών και νοσοκόμων. Χαρακτηριστικό είναι ότι λείπουν πολλές ειδικότητες ιατρών, ακτινολογικό τμήμα επί της ουσίας δεν υπάρχει, παραμένει αναξιοποίητη σημαντική περιουσία του νοσοκομείου η οποία θα μπορούσε να συμβάλλει στα τραγικά του οικονομικά ενώ καταγράφηκε και πρόβλημα στην αποπληρωμή οικονομικών υποχρεώσεων προς τους εκεί εργαζόμενους.

2.Την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς όπου στον Τέρενς Κουίκ έγινε ενημέρωση για τα θέματα αντιμετώπισης κυρίως της εκεί λαθρομετανάστευσης, αλλά και της κακής σήμανσης λόγω κατεστραμμένων ή ελλειμματικών πινακίδων οδικής κυκλοφορίας, με ό, τι αυτό σημαίνει στον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων.

3.Το Επιμελητήριο Αργοστολίου όπου εκπρόσωποι πολλών παραγωγικών φορέων παρουσίασαν τη ζοφερή οικονομική κατάσταση στο σύνολο των επαγγελματικών κλάδων.

4.Το Ληξούρι, όπου είχε μία πρώτη και πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Διοικητή του εκεί νοσοκομείου στην οποία παρουσιάστηκαν όλα τα προβλήματα και των εκεί παρεχομένων υπηρεσιών υγείας. Συμφωνήθηκε το συντομότερο ο Τέρενς Κουίκ να επανέλθει στο Ληξούρι για να έχει μία πληρέστερη ενημέρωση και από το Διοικητή και από εκπροσώπους των εργαζομένων.

5.Το Φισκάρδο, μία από τις πλέον προβεβλημένες τουριστικές περιοχές της Κεφαλονιάς όπου επιχειρηματίες και κάτοικοι του εξέφρασαν την ανησυχία τους για την έλλειψη αποτελεσματικής αστυνόμευσης καθώς η όλη περιοχή αστυνομεύεται από... έναν (!)αστυνομικό της ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης καταγράφηκε ότι αυτό το προβεβλημένο τουριστικό λιμάνι εξακολουθεί να στερείται εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού παρ' όλο που το αίτημα εκκρεμεί πάνω από 15 χρόνια!

6.Τον Πόρο Κεφαλονιάς, όπου οι κάτοικοι βρίσκονται σε αναστάτωση επειδή κυκλοφορούν έντονες φήμες οι οποίες δεν διαψεύδονται ότι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης σκοπεύει να καταργήσει το εκεί Αστυνομικό Τμήμα παρ' όλο που είναι το πλέον πολυσύχναστο λιμάνι σύνδεσης της Κεφαλονιάς με την Κυλλήνη αλλά και σημαντικό τουριστικό θέρετρο.

Τέλος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ προσκύνησε το σκήνωμα του Αγίου Γερασίμου, προστάτη του νησιού, με την ευκαιρία της σημερινής εορτής του, για να αναχωρήσει στη συνέχεια για την Αθήνα προκειμένου να παραστεί στο φιλολογικό μνημόσυνο του αείμνηστου καθηγητή Νεοκλή Σαρρή με τον οποίο τον συνέδεε στενή φιλία, εκδήλωση την οποία οργάνωσε σήμερα (20/10/2012) η Ένωση Κωνσταντινοπολιτών Ελλάδας στο κεντρικό της κτίριο στην Καλλιθέα.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«Η ΙΘΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ»

Την Ιθάκη, ένα νησί εγκαταλελειμμένο και γεμάτο προβλήματα που χρειάζονται άμεσες λύσεις, επισκέφθηκε σήμερα (19/10/2012) ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία και την Εκλογική Περιφέρεια Κεφαλονιάς-Ιθάκης. Τον συνόδευε ο Πολιτευτής του Κινήματος Σταύρος Λυκούδης.

Σε μία άκρως παραγωγική συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των τοπικών αρχών, φορέων, αλλά και κατοίκων, καταγράφηκαν σχεδόν όλα τα βασικά ζητήματα που ο Τέρενς Κουίκ πρέπει να προωθήσει είτε με παρεμβάσεις του στο Κοινοβούλιο είτε με παρεμβάσεις του απευθείας στα αρμόδια Υπουργεία.

Το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα που ανέκυψε και που χρειάζεται λύση μέσα στις επόμενες ημέρες, είναι αυτό της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ιθάκης με την Πάτρα και την Κεφαλονιά καθώς-όπως ανακοίνωσε ο Λιμενάρχης του νησιού- σταματούν όλα τα μέχρι σήμερα προγραμματισμένα δρομολόγια εκτός από εκείνο που συνδέει την Ιθάκη με τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, αφήνοντας ουσιαστικά το νησί σε μία επικίνδυνη απομόνωση από τα μεγάλα αστικά κέντρα της περιοχής.

Το δεύτερο θέμα που τέθηκε ήταν η εκταμίευση του εγκεκριμένου κονδυλίου για τη συνέχεια των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο όπου σύμφωνα με ανακοινώσεις πιθανολογείται ότι βρίσκεται το παλάτι του Οδυσσέα.

Τρίτο κορυφαίο ζήτημα για τους Θακιούς είναι η επανέναρξη των έργων στο λιμάνι Πισαετός τα οποία έχουν διακοπεί και στην ουσία έχουν αφήσει,στον αέρα την αποτελεσματικότερη λιμενική υποδομή στο κοντινότερο σημείο της σύνδεσης της Ιθάκης με την Κεφαλονιά, στο ύψος της Σάμης.

Άλλα προβλήματα τα οποία τέθηκαν υπόψη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ήταν:

1.Η επαναλειτουργία του Ειρηνοδικείου Ιθάκης.

2.Τη μη κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Ιθάκης.

3.Το μη κλείσιμο του Επαγγελματικού Λυκείου, για το οποίο υπάρχουν έντονες φήμες ότι καταργείται.

4.Τη μετάταξη τεχνικού προσωπικού στο Δήμο Ιθάκης (τοπογράφοι, μηχανικοί κλπ) για την εκτέλεση δημοτικών έργων, δεδομένου ότι οι προβλεπόμενες θέσεις εργασίας με τον Καλλικράτη ήταν 102 , η κυβέρνηση τις κατέβασε στις 65 και τώρα ο Δήμος έχει μείνει με 42, με αποτέλεσμα να έχουν «κολλήσει» τα πάντα.

Επίσης ζητήθηκε από τον Τέρενς Κουίκ η παρέμβασή του στο Υπουργείο Άμυνας ώστε με την επαναδραστηριοποίηση της ΜΟΜΑ, όπως εξήγγειλε ο αρμόδιος Υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στην σημαντικότατη Ερώτηση που υπέβαλε τον περασμένο Αύγουστο ο Τέρενς Κουίκ, να δοθεί η προτεραιότητα στην κατασκευή δρόμων όπως ο Περιφερειακός στο Βαθύ, Κιόνι - Ανογή και Ανογή - Σταυρός.

Τέλος, έγινε μακρά συζήτηση για το θέμα της σύνδεσης της Ιθάκης με υδροπλάνα, θέμα που αποτελούσε γενικότερη προεκλογική θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για όλες τις νησιωτικές περιοχές της χώρας και κυρίως εκείνες που δεν έχουν ικανή ακτοπλοϊκή σύνδεση ή που έχουν ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον.

Τέθηκε, μάλιστα, από πλευράς της Δημοτικής Αρχής του νησιού η προοπτική να αρχίσει η σταδιακή κατασκευή αεροδρομίου, κατ' αρχήν με τη μορφή διαδρόμου αερολέσχης, πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν στα χαρτιά έτοιμες μελέτες από την ΥΠΑ.

Στην συζήτηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στάθης Καργάνος, ο πρώην Έπαρχος Γιάννης Ανδριανάτος, ο πρώην Δήμαρχος Σπύρος Αρσένης, ο επικεφαλής της Συντονιστικής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Δημοσθένης Συρμής, ο Λιμενάρχης Τάσος Σκλέπος και η Πολιτευτής Β' Αθήνας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Λία Εγγλέζου η οποία είναι και ο σύνδεσμος-συντονιστής του πολιτικού γραφείου του Τέρενς Κουίκ με τις Εκλογικές Περιφέρειες Κεφαλονιάς- Ιθάκης και Ζακύνθου.