«Συναγερμός» για ύποπτο φάκελο με σκόνη στο κτήριο της πρ. διοικούσας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι (εικόνες + video ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 11:29

«Συναγερμός» για ύποπτο φάκελο με σκόνη στο κτήριο της πρ. διοικούσας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι (εικόνες + video ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ)

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές του νησιού, από τους ύποπτους φακέλους που εστάλησαν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Κεφαλονιά  

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένας τέτοιος φάκελος εστάλη και στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο κτήριο της πρώην διοικούσας στην οδό Ιωσήφ Μομφεράτου & Ηλία Μηνιάτη στο Αργοστόλι. Μάλιστα, οι δύο κοπέλες που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο να έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα, ενώ σε καραντίνα είναι και ο χώρος που έφτασε ο φάκελος.

 

Φάκελοι σε συνολικά 11 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα 

Μέχρι στιγμής συνολικά 11 ύποπτοι φάκελοι που είχαν ως αποδέκτες πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Μετά το περιστατικό που έλαβε χώρα χθες, Τετάρτη, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, οι φάκελοι που εντοπίστηκαν σήμερα είχαν παραλήπτες πανεπιστημιακά ιδρύματα σε Άρτα, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Κοζάνη, Αθήνα, Κρήτη, Βόλο και Κέρκυρα, αλλά και την πρώην σχολή ΣΕΛΕΤΕ στην Καλογρέζα, αλλά και στο Αργοστόλι.

Πληροφορίες αναφέρουν πως όλοι οι φάκελοι που εστάλησαν στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ είχαν αποσταλεί από την Ινδία. Μάλιστα ο φάκελος συμπεριλάμβανε μήνυμα γραμμένο στα αγγλικά, που ανέφερε πως «η νίκη θα'ναι του Ισλάμ χωρίς τους Μουσουλμάνους».

Επικοινωνήσαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα, ο οποίος μας τόνισε πως έχουν ήδη γίνει όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες και τέθηκε αμέσως σε ισχύ το σχέδιο Αντιμετώπισης Χημικών Βιολογικών, Ραδιενεργών και Πυρηνικών Απειλών, από την στιγμή που εντοπίστηκε ο ύποπτος φάκελος. Οπώς τόνισε «έχει κινητοποιηθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία με ειδικές στολές που βρίσκονται στο Αεροδρόμιο για να πάρει το φάκελο και να σταλεί στο χημείο, ώστε να αποσαφηνιστεί το περιεχόμενό του».

 

Δυο Πυροσβέστες φορώντας τις ειδικές στολές μπήκαν στο κτήριο λίγο μετά τις 6.10 το απόγευμα της Πέμπτης, ώστε να πάρουν τον φάκελο και κλείνοντάς τον σε ειδικό αποστειρωμένο δοχείο να τον αποστείλουν στην Αθήνα στο Γενικό Χημείο του Κράτους ώστε να έχουν τα αποτελέσματα και να διευκρινιστεί τι ακριβώς είναι αυτή η σκόνη.

Την επιχείρηση εποπτεύει ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργοστολίου κ. Βασίλειος Σολδάτος. Στην οδό Ιωσήφ Μομφεράτου, έκλεισε η διέλευση των οχημάτων, ενώ υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη και αστυνομικοί του τμήματος της Ασφάλειας του Αργοστολίου. Είδαμε επίσης και πολλούς καθηγητές του Ιδρύματος, όπως τον κ. Μπούκα και άλλους να βρίσκονται στο σημείο και να παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις.

Εδώ να τονίσουμε πως οι δύο κοπέλες που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο έχουν τεθεί σε καραντίνα, φαίνονται όμως να είναι καλά στην υγεία τους. Μάλιστα εμφανίστηκαν στο παράθυρο του κτηρίου κάνοντας νοήματα ότι είναι όλα καλά!

Ουσίες… κόλλας και μελανιών

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος που έγινε στο Γενικό Χημείο του Κράτους, στον φάκελο της Μυτιλήνης, δείχνει ότι πρόκειται μάλλον για μια ουσία κόλλας που είναι ερεθιστική και μια ουσία που χρησιμοποιείται σε μελάνια εκτυπώσεως, με την οποία είχε εμποτιστεί ο φάκελος, αλλά ακόμα δεν έχει δοθεί η οριστική απάντηση, ενώ αναμένονται οι εργαστηριακές έρευνες και των άλλων φακέλων, που έχουν μεταφερθεί ή αναμένονται στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Για την οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη στην υπόθεση αυτή θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά με ανανεωμένα κείμενα…

Γιώργος Χαλαβαζής 

1
2

DSC 0118DSC 0119DSC 0121DSC 0133DSC 0135DSC 0136DSC 0139DSC 0140DSC 0142DSC 0147DSC 0148DSC 0149DSC 0153DSC 0157DSC 0165DSC 0171DSC 0178DSC 0180

 

 




00 inkefalonia general ad 300X250