ΑΔΕΔΥ: Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το απαράδεκτο Ν/Σ για τις προσλήψεις- απολύσεις αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 09:00

ΑΔΕΔΥ: Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το απαράδεκτο Ν/Σ για τις προσλήψεις- απολύσεις αναπληρωτών

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Ν/Σ  ΓΙΑ ΤΙΣ «ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ» – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, μπροστά στην εσπευσμένη  κατάθεση του νομοσχέδιου λαιμητόμου για τις «προσλήψεις» - απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καλεί τα εκπαιδευτικά σωματεία της δύναμης του ΝΤ σε συναγερμό!!!

Διεκδικούμε:

  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 30 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!
  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ! ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ!
  • Κατάργηση του νόμου 3848 και όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί σε ένα διαρκές κυνήγι προσόντων για τους διορισμούς. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία.

Τώρα είναι η ώρα του αγώνα! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια µας! Όλοι και όλες στις Απεργίες, στις Γενικές Συνελεύσεις και στις κινητοποιήσεις των σωματείων!

Να γίνει υπόθεση των συναδέλφων εκπαιδευτικών (μονίμων και αναπληρωτών) η υλοποίηση ενός προγράμματος δράσης που ανταποκρίνεται στην οξύτητα της επίθεσης:

  1. Τετάρτη 09/01 18:30: Συμμετέχουμε στη σύσκεψη ΣΥΛΛΟΓΩΝ - ΕΛΜΕ, γραφεία ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15Α)
  2. 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 10/01 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/01:
  • Πέμπτη 10/01 παραστάσεις - καταλήψεις σε ΔΔΕ & ΔΠΕ
  • Παρασκευή 11/01 συγκέντρωση στο Αργοστόλι. Εξαντλούμε τα περιθώρια για συμμετοχή στην πανελλαδική συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 13:00. Προσυγκέντρωση των Σωματείων στην Πλατεία Κοραή στις 12:30 και Πορεία προς τη Βουλή!
  1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/01 16:00: Πανελλαδική σύσκεψη ΕΛΜΕ - Συλλόγων - Επιτροπών Αγώνα Αναπληρωτών (ξενοδοχείο Αµαλία - Σύνταγµα)
  2. ΣΑΒΒΑΤΟ 12/01: Καλούμε τα ΔΣ ΔΟΕ - ΟΛΜΕ να προχωρήσουν σε ΓΣ Προέδρων για την κλιμάκωση του αγώνα
  3. Σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε ψήφιση του ν/σ την επόμενη εβδομάδα κλιμακώνουμε με νέα απεργιακή κινητοποίηση.

Καλούμε την τοπική Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και τον τοπικό Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, σε συνεργασία με το ΝΤ, να εξειδικεύσουν, να εμπλουτίσουν και να οριστικοποιήσουν το απεργιακό πρόγραμμα.

ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ!!

Αργοστόλι 08/01/2019

Ο Πρόεδρος

 Η Γραμματέας

Δημήτρης Μαντζουράτος

 Σοφία Μισαηλίδου