«Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα, για την αθώωση των διωκόμενων βοηθών νοσηλευτριών»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019 13:06

«Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα, για την αθώωση των διωκόμενων βοηθών νοσηλευτριών»

Ανακοίνωση από το Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα, για την αθώωση των διωκόμενων συναδέλφων βοηθών νοσηλευτριών, για την ψυχική υγεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών!!

Παράσταση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών και στο Διοικητή Νοσοκομείου, στο Αργοστόλι, πραγματοποιήθηκε από την ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ. Σε αυτήν συμμετείχαν, επίσης, συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΝΤ (ΕΛΜΕΚΙ, Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας), καθώς και αντιπροσωπεία από το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου. Στην παράσταση καταγγέλθηκε η άδικη και αυθαίρετη δικαστική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος δύο βοηθών νοσηλευτριών, μετακυλώντας σε αυτές την διαχρονική πολιτική ευθύνη των κυβερνώντων για την εγκληματική κατάσταση που διαμορφώνεται στην ψυχική υγεία. Η κατηγορία της υπαιτιότητας, από αμέλεια, για την αυτοκτονία ασθενούς που έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα, που διατυπώνεται σε βάρος των δύο συναδέλφων, κρύβει την πραγματική πολιτική αιτία του θανάτου.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΕΓ, αναδείχτηκαν η μη λειτουργία της ψυχιατρικής κλινικής, παρά το γεγονός ότι υπάρχει κατάλληλος χώρος και εξοπλισμό, η γενικευμένη υποστελέχωση σε γιατρούς, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, η ελαστικοποίηση των εργαζομένων. Η παραπομπή σε δίκη των δύο βοηθών νοσηλευτριών ανοίγει «τον ασκό του Αιόλου», για κάθε εργαζόμενο στο Νοσοκομείο και στο δημόσιο εν γένει.

Τόσο στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών όσο και στο Διοικητή του Νοσοκομείου, από τον οποίο ζητήθηκε να πάρει καθαρή θέση για το γεγονός, κατατέθηκαν και γραπτώς οι θέσεις και οι σχετικές αποφάσεις των συνδικάτων του Νομού.

Στη συνέχεια, έγινε εξόρμηση στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, προκειμένου να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και να οργανωθεί η στάση εργασίας που έχει αποφασισθεί για το δημόσιο στις 16 Γενάρη 11πμ με 2 μμ, τη μέρα της δίκης, με κάλεσμα για μαζική παρουσία συνάδελφων στα δικαστήρια Αργοστολίου.

Η ΕΓ ενημερώνει ότι θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τις δράσεις που έχει αποφασίσει σε συντονισμό με τα σωματεία τοπικά και τις κεντρικές συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Είναι υπόθεση όλου του λαού στο Νομό μας να εκφράσει την αλληλεγγύη του στις συναδέλφους και να διεκδικήσει:

  • Να διασφαλισθεί η ψυχική υγεία που έχει ανάγκη ο λαός μας, με κεντρική κρατική ευθύνη, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, με πλήρη κάλυψη σε υποδομές και προσωπικό.
  • Να λειτουργήσει η ψυχιατρική κλινική και να στηριχθούν όλες οι υπόλοιπες δομές ψυχικής υγείας στο Νομό.

Αργοστόλι 03/01/2019

Ο Πρόεδρος

 Η Γραμματέας

Δημήτρης Μαντζουράτος

 Σοφία Μισαηλίδου

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ