Κάτοικοι της Θηνιάς έκαναν «κατάληψη» στα γραφεία της Βουλευτή Κεφαλονιάς στο Αργοστόλι

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018 14:58

Κάτοικοι της Θηνιάς έκαναν «κατάληψη» στα γραφεία της Βουλευτή Κεφαλονιάς στο Αργοστόλι

Αντιδρούν στην σχεδιαζόμενη διοικητική «μετακίνηση» της περιοχής στην Παλική 

Την «επίσκεψη» περίπου 40 κατοίκων της περιοχής της Θηνιάς, που αντιδρούν στην ένταξη της περιοχής στον νέο δήμο Παλικής, που αναμένεται να δημιουργηθεί με το επικείμενο «σπάσιμο» των δήμων» δέχθηκε σήμερα η βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου στο γραφεία του ΣΥΡΥΖΑ στο Αργοστόλι. 

Οι κάτοικοι σε έντονο τόνο απαίτησαν από την βουλευτή να παρέμβει στον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και να αποτρέψει την σχεδιαζόμενη διοικητική μετακίνηση της περιοχής τους από το Αργοστόλι στην Παλική. Μάλιστα,  όπως είπαν έχουν μαζέψει 447 υπογραφές που αντιστοιχεί σε ποσοστό 99% του συνολικού πληθυσμού των χωριών.

Οι τόνοι ανέβηκαν με τον πρόεδρο της κοινότητας Σπύρο Βανδώρο, απευθυνόμενο στη βουλευτή, να της φωνάζει ότι τους εμπαίζει.

Η βουλευτής υποστήριξε ότι περιμένει συνάντηση με τον υπουργό Αλέξη Χαρίτση ώστε να ξεκαθαρίσουν τα νέα διοικητικά όρια των νέων δήμων.

Όπως έχει τονίσει ο Υπουργός Αλέξης Χαρίτσης, το οριστικό σπάσιμο των «δήμων» θα ανακοινωθεί μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του 2019.

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250