Επιδείνωση του καιρού από την Πέμπτη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 19:39

Επιδείνωση του καιρού από την Πέμπτη

Αλλάζει ο καιρός αύριο

Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου 

Την Πέμπτη (13/12) μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν ανατολικά και πιθανώς κατά τόπους θα είναι έντονα στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα, ενώ το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ, που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε άνοδο στα νότια. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Την Παρασκευή (14/12) στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία εξασθένηση. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και από το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στα δυτικά 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Το Σάββατο (15/12) στα δυτικά και τα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά και νοτιά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

KΕΦΑΛΟΝΙΑ

meteo2meteo2εικόνες:meteo.gr

 


Ετικέτες: