Το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων για το ξεκίνημα της νέας προσκοπικής χρονιάς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 18:28

Το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων για το ξεκίνημα της νέας προσκοπικής χρονιάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τα τρία χρόνια της νεότερης ιστορίας του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αργοστολίου γιορτάστηκαν, μαζί με τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας προσκοπικής χρονιάς 2012 – 2013, την Κυριακή 14 – 10 – 12, το απόγευμα. Την ξεχωριστή και ιδιαίτερη, για το Σύστημα, εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ο κ. Σωτήριος Κουρής Α/περιφερειάρχης, ο κ. Νικόλαος Ανουσάκης Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Γεράσιμος Αποστολάτος Δημοτικός Σύμβουλος, Γονείς και Φίλοι του Συστήματος, καθώς και ο κ. Ευάγγελος Τιμοθεάτος Έφορος Ανάπτυξης Προσκοπισμού στο νησί.Παρόν και το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αργοστολίου.

Η εκδήλωση άρχισε με τον Αγιασμό, ο οποίος τελέσθηκε από τον Ιερέα κ. Κωνσταντίνο Λιοσάτο, παλαιό πρόσκοπο.
Ο Αρχηγός του Συστήματος κ. Γιάννης Δρακάτος, χαιρέτισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους καθώς και τα μέλη της Επιτροπής κ. Στέλιο Ρετσίλα, κ. Βάσω Καβαλλιεράτου, κ. Χρήστο Καππάτο, κ. Σπύρο Χριστοδουλάτο, κ. Στάμω Ανατολίτη, κ. Αθανάσιο Σιούτη, κ. Σπύρο Λουκάκη και κ. Βανέσα Γεροστάθου για την βοήθεια τους και τόνισε πως η αλματώδης πρόοδος του Συστήματος οφείλεται στην άψογη συνεργασία μεταξύ των Βαθμοφόρων και της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης.
Με αυτή τη συνεργασία και το έργο που κάνουμε, κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των γονέων, τη βοήθεια των χορηγών και την εκτίμηση της Κοινωνίας.


Ακολούθησε η ανάδειξη των νέων Βαθμοφόρων του Συστήματος, Άννας Σπυράτου Αρχηγό της Αγέλης, Ντόνας Παλημέρη Υπαρχηγό της Αγέλης, Γιάννη Τσουρούφλη Αρχηγό της Ομάδας, Γεωργία Μαλεσίνα Υπαρχηγό της Ομάδας, Δήμητρα Μουντάκη Υπαρχηγό της Ομάδας.

Οι Ναυτοπρόσκοποι στη συνέχεια, παρουσίασαν με λόγο και εικόνες, το ΄΄ Ταξίδι στο Διάστημα ΄΄ που έκαναν τα Λυκόπουλα κατά την καλοκαιρινή τους Κατασκήνωση.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν τα Λυκόπουλα που συμμετείχαν σ΄ αυτό το ταξίδι, διαβάζοντας την γνώμη τους γι΄ αυτή τους την εμπειρία.
Τα παρατεταμένα χειροκροτήματα που εισέπραξαν Ναυτοπρόσκοποι και Λυκόπουλα, είναι αποτέλεσμα της επιτυχημένης παρουσία τους .

Η ώρα να γιορτάσουμε τα γενέθλια μας ήρθε και η τούρτα των γενεθλίων, κατασκευή και προσφορά της κ. Βαρτελά, πήρε την θέση της.
Το τραγούδι ΄΄ Να ζήσεις Δεύτερο και χρόνια πολλά........ ΄΄ ειπώθηκε από όλους και τα τρία κεράκια της τούρτας, τα έσβησαν ένα Λυκόπουλο, μια Πρόσκοπος και μια Ανιχνεύτρια.

Ο πρόεδρος της Ε. Κ. Σ. κ. Στέλιος Ρετσίλας, κλείνοντας την εκδήλωση ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν και τους γνώρισε ότι η Επιτροπή θα κάνει μια εκδήλωση για όσους συνέβαλαν στο επιτυχημένο ταξίδι του 2ου Σ. Ν/Π. Αργοστολίου, Βαθμοφόρους, Γονείς και Χορηγούς.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση με γλυκά, κατασκευή και προσφορά της κ. Μπάλα και αναψυκτικά, προσφορά της κ. Γεροστάθου.

Γιάννης Δρακάτος




00 inkefalonia general ad 300X250