Αγανάκτησή προκαλεί το γεγονός ότι τα σχολεία της Ερίσου αποχαρακτηρίστηκαν δυσπρόσιτα

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 09:33

Αγανάκτησή προκαλεί το γεγονός ότι τα σχολεία της Ερίσου αποχαρακτηρίστηκαν δυσπρόσιτα

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Κεφ/νιάς και Ιθάκης 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Κεφ/νιάς και Ιθάκης εκφράζει την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι τα σχολεία της Ερίσου αποχαρακτηρίστηκαν από δυσπρόσιτα σύμφωνα με το ΦΕΚ (3941Β/2018) και συγκεκριμένα με την υπουργική απόφαση (133529/ΓΔ4/7-8-2018) - «Κατάταξη σε αξιολογικές κατηγορίες και καθορισμός δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων».

Η Έρισος ήταν και εξακολουθεί να είναι απομακρυσμένη και δυσπρόσιτη περιοχή. Βρίσκεται στη μεγαλύτερη απόσταση από την πρωτεύουσα του νησιού, διαθέτει ορεινό και επικίνδυνο οδικό δίκτυο με παντελής έλλειψη συγκοινωνιών και μαζικών μέσων μεταφοράς καλύπτοντας μία μεγάλη σε έκταση περιοχή. Στα σχολεία της περιοχής φοιτούν μαθητές από δεκατρία απομακρυσμένα και απομονωμένα χωριά, ενώ τα επόμενα πλησιέστερα σχολεία βρίσκονται σε απόσταση μίας ώρας.

Είναι άμεση προτεραιότητα του Υπουργείου να επαναφέρει τον χαρακτηρισμό του δυσπρόσιτου στα σχολεία της Ερίσου, εξασφαλίζοντας έτσι και το ελάχιστο κίνητρο, αυτό του διπλασιασμού των μορίων των εκπαιδευτικών που θα υπηρετούν στα σχολεία αυτά.

Απαιτούμε ίση μεταχείριση με τις υπόλοιπες σχολικές μονάδες της χώρας που παρέμειναν στην κατηγορία των δυσπρόσιτων, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν και συνθήκες ισότιμης εκπαίδευσης και μάθησης στους μαθητές των σχολείων αυτών.

 

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΥΒΟΝΝΗ ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΥ           ΖΕΦΗ ΤΣΟΚΑΝΑΡΙΔΟΥ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250