Πρόγραμμα Φιλόδημος 1: Ευκαιρία για νέο Δημοτικό Σχολείο στη Σάμη;

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 09:00

Πρόγραμμα Φιλόδημος 1: Ευκαιρία για νέο Δημοτικό Σχολείο στη Σάμη;

Μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος Ι.», το υπουργείου Εσωτερικών, διαθέτει 320 εκατ. ευρώ για την ανέγερση ή αποκατάσταση τριών ομάδων δημοτικών κτηρίων, σε όλη τη χώρα, με τη διαδικασία της υποβολής αιτημάτων να ολοκληρώνεται στις 29 Μαρτίου 2019. 
Η τρίτη ομάδα, προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, αφορά την κατασκευή ή επέκταση σχολικών κτιρίων προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γυμνάσια, γενικά λύκεια (ΓΕΛ), επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ)) και ειδικών σχολείων.

Θεωρούμε λοιπόν, πως μέσω αυτού του προγράμματος, μπορεί η Δημοτική Αρχή, να διεκδικήσει τη κατασκευή νέου Δημοτικού Σχολείου στη Σάμη. Και το λέμε αυτό, γιατί το σημερινό Δημ. Σχολείο, είναι κτήριο του 1957, που δεν μπορεί πλέον να καλύψει τις σημερινές ανάγκες, ενός σύγχρονου σχολείου, όπως απαιτούν οι σημερινές εκπαιδευτικές προδιαγραφές.

Τα χρήματα υπάρχουν, το οικόπεδο υπάρχει, αναζητούνται η θέληση και η δράση εκ μέρους της Δημ. Αρχής, για να πραγματοποιηθεί ένα αίτημα, που ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημ. Σχολείου Σάμης, έχει βάλει από τη δεκαετία του 1990.

Τάσος Καβαλλιεράτος.
samikefalonias.wordpress.com


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250