Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Εκπαιδευτικές ασκήσεις από μηχανικούς- τοπογράφους στην Μονή της Άτρου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 08:53

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Εκπαιδευτικές ασκήσεις από μηχανικούς- τοπογράφους στην Μονή της Άτρου

Σχετικά με έργο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στην Ιερά Μονή της Άτρου

ΚΑΛΗ  Δ.  ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΥ

Καθηγήτρια Δ. Ε. - Πολιτικός Μηχανικός

τ. Εκτ. Καθηγήτρια Εφαρμογών Τ.Ε.Ι. Αθήνας και Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.

Σύμβουλος Θρησκευμάτων π. Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

Διευθύντρια Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης                                                                                                                                                     

Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος

Ιασίου 1 Αθήνα T. K. 115 21

Αθήνα 23-11-2018

Προς τον Καθηγητή Dr Βασίλειο Παγούνη

Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής

του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Αγίου Σπυρίδωνος 28 Αιγάλεω Τ.Κ. 122 43

Διά του καθηγητού Dr Κωνσταντίνου Μουτζούρη

Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Θέμα:  «Ευχαριστίες»

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Έργο ουσιαστικό για την ανάδειξη και την περαιτέρω ανάπτυξη της υπαίθρου της Κεφαλληνίας προσέφεραν 12 φοιτητές με τους υπεύθυνους καθηγητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για σχεδόν 2 εβδομάδες στην περιοχή του Πόρου. Το Τμήμα προκειμένου να αναβαθμίσει την εκπαίδευση των φοιτητών του διοργανώνει εκπαιδευτικές ασκήσεις, στο πλαίσιο αυτών των ασκήσεων το Φθινόπωρο του 2018 (22.9.2018−3.10.2018) επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή για την πραγματοποίηση αποτυπώσεων (αγροτολιβαδικών ιδιοκτησιών, κτιριακών και τεχνικών υποδομών), καθώς και τρισδιάστατης αποτύπωσης του κτιριακού συγκροτήματος της ιστορικής Ιεράς Μονής.

Οι αποτυπώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος "Μεγάλες Γεωδαιτικές Ασκήσεις" του 7ου εξαμήνου του προγράμματος σπουδών του Τμήματος, από ομάδα φοιτητών του Τμήματος, υπό την επίβλεψη διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και για διάστημα 12 ημερών.

Οι γεωδαιτικές–τοπογραφικές αυτές εργασίες πέραν του εκπαιδευτικού χαρακτήρα τους, ωφέλησαν και την Ιερά Μονή, αφού αποτελούν τη βάση για ένα σύγχρονο και αξιόπιστο τοπογραφικό υπόβαθρο των περιουσιακών στοιχείων της και συμβάλλει καθοριστικά στην καταγραφή και διαφύλαξή τους.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα παραδοθεί στην Ιερά Μονή μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων με τα στοιχεία της περιοχής που αποτυπώθηκε (γεωδαιτικά δίκτυα ελέγχου, τοπογραφικά διαγράμματα κ.λπ.).

Η Ιερά Μονή παρείχε στέγαση και σίτιση στους φοιτητές και στους εκπαιδευτικούς τους καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους, χωρίς ουδεμία άλλη επιβάρυνσή της για αυτή την τοπογράφηση.

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου για την πολύτιμη βοήθειά σας στην τοπογραφική αποτύπωση και κατοχύρωση−διαφύλαξη των περιουσιακών στοιχείων της Ιεράς Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Άτρου Κεφαλληνίας.

Για άλλη μία φορά καταδείξατε το ειλικρινές ενδιαφέρον σας για τα θέματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η παραμελημένη πολλές φορές Ελληνική περιφέρεια και ειδικότερα οι Ναοί και οι Μονές της.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, σε συνέχεια του ΤΕΙ Αθήνας, ως ένας σημαντικός δημόσιος εκπαιδευτικός θεσμός της Χώρας μας, επιτελεί σε πολλούς τομείς ύψιστο λειτούργημα για το καλό της πατρίδας και της ελλαδικής περιφέρειας.

Η ευσυνειδησία και η υψηλή αίσθηση κοινωνικού καθήκοντος που επιδείξατε τόσο εσείς, όσο και όλη η ομάδα τοπογράφησης ήταν υποδειγματικές, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας.

Αυτές οι πράξεις συμπαράστασης και αλληλοβοήθειας στις σημερινή εποχή πρέπει να αναδεικνύονται, ώστε να γνωρίζουν όλοι ποιοί στηρίζουν με τις πράξεις τους το μέλλον της χώρας μας, Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ−ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ  ΜΑΣ!  

Σας γνωρίζω δε, ότι θα προβάλω αυτήν την προσφορά σας, ενημερώνοντας τους συντοπίτες μου μέσα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Γι’ αυτό άξιο είναι να αναφερθούν τα ονόματα όλων όσοι συμμετείχαν στην "αποστολή" αυτή και παρακαλώ να τους μεταφέρετε τις θερμές ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά μου.

Υπεύθυνοι Μαθήματος:

  1. Dr Βασίλειος Παγούνης, Καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος
  2. Δημήτριος Αναστασίου, Πανεπιστημιακός Υπότροφος

Εργασίες Τρισδιάστατης Αποτύπωσης:

Χρύσα Βουρεξάκη, Φοιτήτρια

Ομάδα Φοιτητών:

  1. Καλλιόπη Ασπιώτη
  2. Δημήτριος Καρανδρέας
  3. Ιωάννης Κλειδάς
  4. Αγγελική Κωστοπούλου
  5. Σταυρούλα Μαλαχία
  6. Δήμητρα Μοσχονά
  7. Στεφανία Μουτσουρούφη
  8. Φίλιππος Παππάς
  9. Χριστίνα Σορώτου
  10. Μιλένα Τσούλι
  11. Μαρίνα Χρήστου

Η παρούσα επιστολή αποτελεί ελάχιστη ένδειξη εκτιμήσεως έναντι της αξιόλογης και αξιέπαινης πράξης σας και προσβλέπω στην αρωγή σας και σε μελλοντικές παρόμοιες τεχνικές αποτυπώσεις και σε άλλα εκκλησιαστικά πεδία. Ως πρώην συνάδελφος του ΤΕΙ Αθήνας, επιπλέον, αισθάνομαι υπερήφανη για το έργο σας.

Για τις πρωτοβουλίες σας αυτές, την αποτελεσματική και ταχεία ανταπόκρισή σας, αλλά και ειδικότερα για τις πρόσφατες ενέργειές σας γεωσκόπησης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως Ερμουπολέως Σύρου, σας ευχαριστώ θερμά για άλλη μια φορά και εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας, καθώς και υγεία και ευημερία σε εσάς και την οικογένειά σας.

Με εκτίμηση

Καλή  Αλυσανδράτου

Διευθύντρια Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης

στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος

IMG 5632eb0dc7de662535c17016873ad1e8 VIMG 5632eb0dc7de662535c17016873ad1e8 VIMG 5632eb0dc7de662535c17016873ad1e8 VIMG 5632eb0dc7de662535c17016873ad1e8 V




00 inkefalonia general ad 300X250