Ο Σύλλογος Γονέων 2ου Λυκείου Αργοστολίου για τα προβλήματα στο σχολικό συγκρότημα

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018 08:57

Ο Σύλλογος Γονέων 2ου Λυκείου Αργοστολίου για τα προβλήματα στο σχολικό συγκρότημα

Κάλεσμα για ανοικτή συζήτηση 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ – ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

 

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε και να επισημάνουμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει ή που υφίστανται τόσο για το συγκρότημα του 1ου – 2ου Λυκείου Αργοστολίου, όσο και γενικότερα για το νέο νομοσχέδιο που επιδιώκει να φέρει το Υπουργείο Παιδείας για τα Λύκεια της χώρας μας.

Πρώτα από όλα κι ως αναφορά στο Λύκειο μας, είναι επιτακτικά αναγκαίο να ξανακάνουμε γνωστή, να υπενθυμίσουμε και να επικαιροποιήσουμε ως πρώτο και κυρίως πρόβλημα την ατελή κυκλοφοριακή σύνδεση με την πόλη και την έλλειψη ασφαλούς διαδρομής των πεζών από και προς το σχολείο μας. Είναι άκρως απαραίτητο να εκπονηθεί σχετική μελέτη εκ μέρους του Δήμου Κεφαλονιάς για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, όπως έχουν προταθεί παλαιότερα κι από το Τ.Ε.Ε. Απαιτείται άμεση λύση διότι είναι βασικό και κρίσιμο για την ασφάλεια των μαθητών.

Ταυτόχρονα σε γενικότερο επίπεδο, είναι απαραίτητο πλέον, για να μην είναι αργά,- διότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα ψηφιστεί το Σχέδιο Νόμου για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και τις αλλαγές στο Λύκειο, - να γίνει ενημέρωση από φορείς που σχετίζονται με την εκπαίδευση προς όλον τον κόσμο (μαθητές, γονείς, καθηγητές κι όλους όσοι νοιάζονται κι ενδιαφέρονται), σχετικά με το νέο νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας κι αφορά στο Νέο Λύκειο.

Το νέο σύστημα θα ισχύσει από τη χρονιά 2019-2020, δηλαδή για τους μαθητές που πηγαίνουν σήμερα στην Β’ Λυκείου. Οι εγκύκλιες σπουδές θα ολοκληρώνονται στην Β’ Λυκείου και η Γ’ Λυκείου θα είναι προπαρασκευαστική τάξη στην Ανώτατη εκπαίδευση.

Ο βαθμός του απολυτηρίου συμμετέχει στην διαμόρφωση του βαθμού πρόσβασης στα ΑΕΙ για όσους επιλέξουν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις. Για το νέο ενισχυμένο απολυτήριο που σχεδιάζεται θα δίνονται ενδοσχολικού τύπου εξετάσεις σε τέσσερα βασικά μαθήματα, οι οποίες θα διοργανώνονται σε επίπεδο Περιφέρειας της χώρας. Τέσσερις ομάδες προσανατολισμού, όσα και τα επιστημονικά πεδία, σχολές ελεύθερης πρόσβασης, αλλαγές στις εξετάσεις για το απολυτήριο (ως αναφέρθηκε παραπάνω), κατάργηση των Λατινικών και αντικατάστασή τους από την Κοινωνιολογία, κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας, καθώς επίσης και κατάθεση μηχανογραφικού πριν την έναρξη της Γ’ λυκείου, είναι οι βασικές προτάσεις στο νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όλα τα ανωτέρω εμείς σαν Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Λυκείου Αργοστολίου, θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν γνωστά και κατανοητά σε όλους, να υπάρχει πλήρης ενημέρωση και μετέπειτα αποφάσεις και πιθανή κινητοποίηση από όλους τους φορείς, για την συμφωνία ή μη με τα νέα αυτά δεδομένα.

Γι΄ αυτό καλούμε σε ανοικτή συζήτηση – ενημέρωση με όλους τους εμπλεκόμενους – ενδιαφερόμενους, την Τετάρτη 28/11/2018 ή Παρασκευή 30/11/2018 και ώρα 20:00 στο αμφιθέατρο του 2ου Λυκείου (ή όπου αλλού κρίνουμε)

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος           Ο Γραμματέας

Κεκάτου Μαρία         Κουράκος Γεώργιος


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ