Δράση ενημέρωσης «Street work» από το συμβουλευτικό κέντρο γυναικών Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 16:53

Δράση ενημέρωσης «Street work» από το συμβουλευτικό κέντρο γυναικών Κεφαλονιάς

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Για ακόμη μία χρονιά το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κεφαλλονιάς τιμά την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

«Η βία κατά των γυναικών δεν κάνει διαχωρισμό συνόρων, πολιτισμού ή πλούτου. Όσο συνεχίζεται, δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε ουσιαστική πρόοδο προς την ισότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη».

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Κεφαλλονιάς, εντάσσεται στο δίκτυο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φυλών με 40 Συμβουλευτικά Κέντρα , 21 Ξενώνες Φιλοξενίας και την 24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS15900. Στα πέντε χρόνια λειτουργίας του έχει δεχτεί 180 γυναίκες που αναζητούν ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική αλλά και εργασιακή συμβουλευτική, ώστε να επανενταχθούν με αξιοπρέπεια στην αγορά εργασίας και στον κοινωνικό ιστό. Επίσης έχει υλοποιήσει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  προς την τοπική κοινωνία και προωθεί τη συνεχή διεύρυνση   ενός   δικτύου συνεργασίας   με άλλους φορείς και υπηρεσίες του νησιού.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο απευθύνεται σε γυναίκες που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας (λεκτική - ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική, οικονομική) στο οικογενειακό, στο επαγγελματικό ή ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον αλλά και σε γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις (μετανάστριες, αιτούσες άσυλο, γυναίκες με αναπηρία, μονογονείς κ.α) και γενικότερα σε όλες τις γυναίκες που έχουν στερηθεί ή έχουν καταπατηθεί τα ατομικά τους δικαιώματα λόγω φύλου.

Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Κεφαλλονιάς θέλοντας να περάσουν το δικό τους μήνυμα διοργανώνουν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

«Street Work».  H δράση θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου 2018 από τις 10:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ στο Λιθόστρωτο έξω από τα Δικαστήρια με διανομή ενημερωτικού εντύπου και ευαισθητοποίηση - ενημέρωση των πολιτών για την έμφυλη βία και την άρση των στερεοτύπων.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του μήνα Νοεμβρίου θα μεταδίδεται από τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς το νέο σποτ του Κέντρου μας, το οποίο δίνει έμφαση στην έκταση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και αποτελεί κάλεσμα για όλες.

Με το μήνυμα «δεν είσαι (η) μόνη – μίλησέ μας»   ενθαρρύνουμε   όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες που υφίστανται έμφυλη βία ή/και πολλαπλές διακρίσεις να σπάσουν τη σιωπή τους και να   απευθυνθούν στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Κεφαλλονιάς, ώστε να λάβουν δωρεάν και εχέμυθα  τις εξειδικευμένες υπηρεσίες μας .

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ Π.ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ 46, 28100 ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

ΤΗΛ.: 2671020022

FAX.: 2671020025

EMAIΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 07:30 - 16:00

Η Πράξη με τίτλο: «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας στην Κεφαλλονιά» του Ε.Π. «Ιόνια Νησιά 2014-2020» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ