Συζητήθηκαν τα προβλήματα του εμπορίου και των επιχειρήσεων στην Κεφαλονιά (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 12:40

Συζητήθηκαν τα προβλήματα του εμπορίου και των επιχειρήσεων στην Κεφαλονιά (εικόνες)

 

Το συμβούλιο συνδιοργάνωσαν η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και ο Εμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου «Η Κράνη»

 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Γεράσιμος Αρσένης» του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, το συμβούλιο που συνδιοργάνωσαν η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου, Νοτιοδ. Ελλάδος, Κεφαλονιάς και Ιθάκης και ο Εμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου « Η Κράνη», με θέματα που αφορούν το εμπόριο, τις επιχειρήσεις και τα τοπικά προβλήματα.

Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν ο πρέοδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αργοστολίου «Η Κράνη» Ιάκωβος Νιφοράτος, καθώς και ο πρόεδρος των Εμπορικών Συλλόγων Πελλοπονήσου Γιώργος Βαγενάς.

Ο κ. Νιφοράτος αρχικά μίλησε για τα προβλήματα που έχει φέρει στιε επιχειρήσεις η οικονομική κρίση, όλα αυτά τα χρόνια, τονίζοντας πως: «Είναι από τις δυσκολότερες ημέρες που βιώνουμε τα τελευταία 50 χρόνια. Θα έπρεπε να υπάρχει για τις επιχειρήσεις ένα μοντέλο ανάπτυξης, που θα οδηγούσε τις επιχειρήσεις» ήταν τα λόγια του και εν συνεχεία αναφέρθηκε στην πόλη του Αργοστολίου: «Εχουμε μία γερασμένη πόλη , που δεν έχει ανακαινιστεί και δεν είναι φιλική προς τον πολίτη και τον καταναλωτή. Υπάρχουν ελλείψεις στις υποδομές. Τα προβλήματα της πόλης παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία της αγοράς».

Ακολούθως παρουσιάστηκαν οι δείκτες που αφορούσαν τον τουρισμό με ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για την Κεφαλονιά, όπως η αύξηση των επιβατών από τις πτήσεις του εξωτερικού, οι αύξηση στις θέσεις εργασίας στον τουρισμό τα τελευταία χρόνια, καθώς και η αύξηση των τουριστικών κλινών.

Το παρών στο συμβούλιο έδωσαν μαζί και με ένα σύντομο χαιρετισμό η βουλευτής του Νομού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας.

Το παρών έδωσαν επίσης οι περιφερειακού σύμβουλοι Νικόλας Βαλλιανάτος και Σωτήρης Κουρής, ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Σαμούρης, καθώς και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου «Η Κράνη», φορείς του τουρισμού, αλλά και επαγγελματίες του νησιού.

Γιώργος Χαλαβαζής

 DSC 0092DSC 0093DSC 0095DSC 0096DSC 0097DSC 0100DSC 0101DSC 0103DSC 0106DSC 0108DSC 0112DSC 0114DSC 0116




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ