«Αόρατες» διαβάσεις πεζών…

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012 12:32

«Αόρατες» διαβάσεις πεζών…

Το φαινόμενο είναι πλέον τόσο συχνό που σχεδόν περνάει απαρατήρητο, ωστόσο είναι αρκετά σοβαρό και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Οι σβησμένες διαβάσεις πεζών, είναι δυστυχώς ένα συχνό φαινόμενο στους δρόμους του Αργοστολίου. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Κάνοντας μία βόλτα στους δρόμους της πόλης μας, ανακαλύψαμε πολλά σημεία που από τη στιγμή που έχουν να «φρεσκαριστούν» καιρό, έχουν καταντήσει να είναι «αόρατα» βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, ιδιαίτερα και κατά τις νυχτερινές ώρες.

Είναι συχνό άλλωστε το φαινόμενο από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ορατές διαβάσεις, ο πεζός να διασχίζει κάθετα το οδόστρωμα απ' όπου μπορεί, ενώ και ο οδηγός δεν σέβεται τη διάβαση αφού αυτή δεν είναι ορατή.

Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος και είναι τραγικό πως σύμφωνα με στατιστικές μελέτες από τους  8.000 ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο κάθε χρόνο στην Ελλάδα, οι 2.000 είναι κοντά ή πάνω σε διαβάσεις πεζών.

Θα πρέπει λοιπόν άμεσα να ξαναβαφτούν όσες διαβάσεις έχουν... χάσει το χρώμα τους και να αποκτήσουν την ουσία για την οποία έχουν τοποθετηθεί. Να παρέχουν «ασφαλές πέρασμα» στον πεζό.