H Παιδιατρική κλινική αποχαιρετά έναν σπουδαίο γιατρό της, τον Νικόλαο Σταυριανό

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012 11:31

H Παιδιατρική κλινική αποχαιρετά έναν σπουδαίο γιατρό της, τον Νικόλαο Σταυριανό

Ο επικήδειος που εκφωνήθηκε στην κηδεία του σπουδαίου γιατρού Νικολάου Σταυριανού, γραμμένος από τον παιδίατρο Ευάγγελο Ευαγγελάτο. "Η παιδιατρική οικογένεια και η παιδιατρική κλινική αποχαιρετά σήμερα έναν μεγάλο γιατρό και σπουδαίο άνθρωπο, τον Νικόλαο Σταυριανό.

Έναν γιατρό που στα δύσκολα χρόνια του τόπου μας, κατόπιν προτροπής του καθηγητή του, ήρθε από το νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού να υπηρετήσει τον παιδικό πληθυσμό της Κεφαλονιάς, προσφέροντας τις ιατρικές του υπηρεσίες και συμβουλές με αίσθημα ευθύνης και προσφοράς.

Στα δύσκολα εκείνα χρόνια μπόρεσε σχεδόν μόνος, να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες του νησιού και να φέρει εις πέρας το μεγάλο έργο που ανέλαβε. Και αγάπησε τόσο πολύ τον τόπο μας που έφτιαξε εδώ την οικογένεια του και δεν έφυγε ποτέ.

Η παιδιατρική ιστορία του νησιού μας έχει την σφραγίδα του. Η προσφορά του από το παλιό παιδιατρικό νοσοκομείο, τα ιατρεία του ΠΙΚΠΑ και μετά ως διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής έχει μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη των Κεφαλονιτών, οι οποίοι του έθρεφαν μεγάλη εκτίμηση και σεβασμό.
Πάντα πρόθυμος, μετρημένος, υπομονετικός με τα παιδιά, με θετική ψυχολογική προσέγγιση αλληλεγγύης τόσο προς τον ασθενή όσο και προς τους γονείς.

Όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε από κοντά και να συνεργαστούμε μαζί του αισθανόμεθα σήμερα ένα μεγάλο κενό. Ένα κενό αφού χάσαμε το δάσκαλο, τον συνεργάτη, τον φίλο. Έναν ιατρό που φρόντιζε συνεχώς τον ασθενή και δεν εγκατέλειπε ποτέ τον αγώνα.
Όλοι σήμερα που παρακολουθούν την Εξόδιο Ακολουθία σου, σε χαιρετούν και σου εύχονται καλό ταξίδι.

Θέλουμε για ακόμα μια φορά να σε ευχαριστήσουμε για όλα όσα μας έμαθες αλλά και για την φροντίδα που πρόσφερες σε εμάς και τα παιδιά μας.

Καλό Σου Ταξίδι.


Ευάγγελος Ευαγγελάτος
Παιδίατρος

Το inkefalonia.gr εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος




00 inkefalonia general ad 300X250