Ιόνια Νησιά: Συνελήφθησαν 54 άτομα και βεβαιώθηκαν 237 παραβάσεις του ΚΟΚ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 18:00

Ιόνια Νησιά: Συνελήφθησαν 54 άτομα και βεβαιώθηκαν 237 παραβάσεις του ΚΟΚ

Προληπτικοί αστυνομικοί έλεγχοι στα Ιόνια Νησιά

Συνελήφθησαν (54) άτομα και βεβαιώθηκαν (237) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διάφορες περιοχές των Ιονίων Νήσων, για την πρόληψη της εγκληματικότητας, την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Οι έλεγχοι στοχεύουν στην επαύξηση της αστυνομικής παρουσίας και στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής ανταπόκρισης και περιλαμβάνουν ελέγχους που αφορούν όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των αστυνομικών εξορμήσεων από τις υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και Λευκάδας ελέχθησαν (775) άτομα και (645) οχήματα,  συνελήφθησαν (54) άτομα και βεβαιώθηκαν συνολικά (237) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, για παραβάσεις του τομέα της εγκληματικότητας ξεχωρίζουν οι συλλήψεις τριών (3) ημεδαπών 26, 46 και 56 για παράνομη οπλοκατοχή και ενός 40χρονου, επίσης ημεδαπού, για κατοχή μικροποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.

Επίσης, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί από 18 έως 22 ετών, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση από τη Ζάκυνθο με προορισμό την Αγγλία, κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και πέντε (5) ακόμη άτομα για παραβάσεις που αφορούν τη νομοθεσία περί αλλοδαπών.   

Στον τομέα γενικής αστυνόμευσης, συνελήφθησαν δώδεκα (12) άτομα, από τα οποία τρία (3) για παραεμπόριο και εννέα (9) για στέρηση πιστοποιητικού υγείας, ενώ βεβαιώθηκαν και τέσσερις παραβάσεις σε υγειονομικά καταστήματα.

Στον τομέα της τροχαίας αστυνόμευσης, συνελήφθησαν είκοσι εννέα (29) άτομα για στέρηση άδειας ικανότητας οδηγήσεως, ενώ από τις παραβάσεις  που βεβαιώθηκαν ξεχωρίζουν (3) για μέθη, (2) για ερυθρό σηματοδότη, (3) για χρήση κινητού τηλεφώνου, (21) για ταχύτητα,  (13) για ζώνη ασφαλείας και (15) για προστατευτικό κράνος.

 




00 inkefalonia general ad 300X250