Νεότερα για την πορεία του «Ορέστη»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 11:02

Νεότερα για την πορεία του «Ορέστη»

Νεότερα για την πορεία του "Ορέστη" (ανανέωση Τρίτης 23/10)

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία ο "Ορέστης" αναμένεται το διήμερο Τρίτη 23/10 - Τετάρτη 24/10 να ακολουθήσει τροχιά παράλληλη με τις ακτές της Αφρικής νότια της Κρήτης και στη συνέχεια προς τα Δωδεκάνησα και Ανατολική Μεσόγειο. Πιο αναλυτικά:

Την Τρίτη 23/10 βροχές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά τμήματα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, στις Δυτικές Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως πάνω από τη θάλασσαΤα φαινόμενα στη Νοτιοανατολική Θεσσαλία, στην Κεντρική Στερεά, και κυρίως στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, στα Κύθηρα, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα είναι τοπικά έντονα και ενδέχεται σε μεμονωμένες περιπτώσεις να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση.  Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα διατηρηθούν στα επίπεδα των 6-7 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν φτάνοντας επίσης σε εντάσεις τα 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η εκτιμώμενη θέση του "Ορέστη" τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης καθώς και η κατανομή των βροχοπτώσεων κατά το πρώτο μισό της.

Την Τετάρτη 24/10 καθώς ο "Ορέστης" θα κινείται προς την Ανατολική Μεσόγειο, οι βροχές και οι καταιγίδες σταδιακά θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλωθούν και στο Καστελόριζο. 

Στρατής Βουγιούκας - Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος
ΕΑΑ - Πεντέλη


Ετικέτες: