Ονοματοδοσία εισόδων Γέφυρας Δεβοσέτ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 08:47

Ονοματοδοσία εισόδων Γέφυρας Δεβοσέτ

 «Eίσοδος Δεβοσέτ»

Η Δημοτική Κοινότητα Αργοστολίου ευχαριστεί και συγχαίρει την Επιτροπή Ονοματοδοσίας Οδών και το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση τους να υλοποιήσουν την πρόταση μας σχετικά  με την ονοματοδοσία των εισόδων της γέφυρας Δεβοσέτ.

Έτσι λοιπόν εις το εξής η είσοδος από το Αργοστόλι σε συνέχεια της οδού Δεβοσέτου θα ονομάζεται «είσοδος Δεβοσέτ». Η δε απέναντι είσοδος από το Δράπανο προς Αργοστόλι θα φέρει το όνομα του αείμνηστου και ανιδιοτελούς πολίτικου μηχανικού Τάκη Παυλάτου ο οποίος διέσωσε και εν μέρη αναστήλωσε με όσες δυνάμεις είχε αυτή την γέφυρα όπου σήμερα αναγνωρίζεται και ως η μεγαλύτερη πέτρινη γέφυρα στην Ευρώπη και εμείς καμαρώνουμε για αυτό το έργο τέχνης.

Επίσης ευχαριστούμε την Αρχαιολογική Υπηρεσία για την  νέα και πολύ όμορφη  ανάπλαση που πραγματοποίησε τα τελευταία χρόνια.

Προτείνουμε στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων να φιλοτεχνήσουν δυο πινακίδες ευανάγνωστες σε Ελληνικά και Αγγλικά που να αναγράφουν τα ονόματα των δυο εισόδων της γεφύρας.  

Με τιμή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΛΟΥΚΑΣ   ΝΙΦΟΡΑΤΟΣ