"Σε πείσμα των διαφόρων ιδιωτικών συμφερόντων, το αλιευτικό καταφύγιο του ΑΘΕΡΑ θα μείνει!"

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2018 11:11

"Σε πείσμα των διαφόρων ιδιωτικών συμφερόντων, το αλιευτικό καταφύγιο του ΑΘΕΡΑ θα μείνει!"

Το ψήφισμα των κατοίκων του Αθέρα

Υπερασπιζόμαστε τις ανάγκες μας! Σε πείσμα των διαφόρων ιδιωτικών συμφερόντων, Το αλιευτικό καταφύγιο του ΑΘΕΡΑ θα μείνει!!!

    Μετά από σχεδόν έναν μήνα οξυμένων αντιδράσεων, επιβάλλαμε με την παρουσία μας να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του αλιευτικού καταφυγίου Αθέρα .

    Μπροστά στα σχέδια της κυβέρνησης - αποκεντρωμένης διοίκησης να κατεδαφίσει τον λιμενοβραχίονα του Αθέρα και μάλιστα δαπανώντας 168.000 ευρώ , η Δημοτική Αρχή προσπάθησε “να βγάλει την ουρά της απ΄ έξω” από την μεγάλη ευθύνη που έχει για την μη τυπική νομιμοποίηση του αλιευτικού καταφυγίου. Η Δ. Αρχή σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού μας κατηγόρησε για μικροπολιτικά παιχνίδια (!!!) μόνο και μόνο γιατί στο ψήφισμα των κατοίκων και των επαγγελματιών του χωριού εντοπίσθηκαν οι παραπάνω ευθύνες της. Φρόντισε μάλιστα με «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕΣΑ», την δύναμη της πλειοψηφίας,  να τις εξαφανίσει (;) απλά με αφαίρεση από το ψήφισμα μας της παραγράφου  που καταλογίζει  αυτές τις ευθύνες και στη θέση της να βάλλει μια άλλη «συμφέρουσα» για την ίδια την  Δ. Αρχή παράγραφο που να ρίχνει τις ευθύνες  μόνο στη κ. Βουλευτή. (Φυσικά και δεν αρνούμαστε τις δικές της  καθοριστικές ευθύνες) .

    Πιο συγκεκριμένα  στο ψήφισμά μας αναφέρουμε:

Η διάθεση της κυβέρνησης να συγκρουστεί με τα “μεγάλα συμφέροντα” είναι τόσο μεγάλη που αποφασίζει να γκρεμίσει μια κατασκευή, που φτιάχτηκε από τον αναπτυξιακό σύνδεσμο Παλικής , δηλαδή με δημόσια έξοδα, όταν δίπλα από τον Λιμενοβραχίονα υπάρχει κατασκευή μάντρας εντός αιγιαλού και έχουν τοποθετηθεί περιφράξεις από ιδιώτη, με αποτέλεσμα η πρόσβαση μας στη θάλασσα και τα σκάφη να γίνεται δύσκολα , να υπάρχει έκθεση ζωής και περιουσίας σε κίνδυνο .

 Ο κατάλογος των αυθαιρεσιών και των αυθαιρέτων είναι μεγάλος και στο νομό μας αλλά παραβλέπονται, επειδή θεωρούνται και αποτελούν τελικά κίνητρα για την  “ανάπτυξη” τους ,  ενώ αντίθετα μια κατασκευή που αποτελεί λαϊκή ανάγκη χαρακτηρίζεται αυθαίρετη και παράνομη κ.α.”

    Που , λοιπόν, εντοπίζει η Δημοτική Αρχή ότι δεν ρίχνουμε ευθύνες στη βουλευτή που είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην Κεφαλονιά;

     Από τα παραπάνω γίνεται πολύ σαφές στον καθένα ότι «σηκώνει σκόνη»  η Δ. Αρχή για να κρύψει τις ευθύνες της και να αποπροσανατολίσει ρίχνοντάς τες αλλού, σε περίπτωση που προχωρήσει η κατεδάφιση του λιμενοβραχίονα .  Παίζει δηλαδή η ίδια μικροπολιτικά παιχνίδια, στις πλάτες των κατοίκων του Αθέρα που με τις δίκαιες και δυναμικές αντιδράσεις τους θα επιβάλουν τελικά το δίκιο τους κόντρα σε όποιες κοροϊδίες και εκδουλεύσεις  και αν δεχτούν.

      ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τον εφησυχασμό που περνά η Δ. Αρχή , η βουλευτής , και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις τους , την ίδια ώρα που η αποκεντρωμένη διοίκηση επιβεβαιώνει ότι ο διαγωνισμός προχωρά .

ΑΠΑΝΤΑΜΕ

   Εμείς δεν θα μπούμε σε αυτή την λογική . Θεωρούμε ότι η Δ. Αρχή έχει  μεγάλη ευθύνη για την μη τυπική νομιμοποίηση του αλιευτικού καταφυγίου στον Αθέρα, ενώ η κυβέρνηση και η κ.Βουλευτής έχει την καθοριστική .

    Είναι τραγική η Δημοτική Αρχή , όταν παρουσιάζει ως κατόρθωμα την αίτηση της στο ΣτΕ για εξέταση του ζητήματος κατά προτεραιότητα στις 9/1/2019. Αυτό είναι αποτέλεσμα της δικής μας δράσης τον τελευταίο μήνα αλλά και των τετελεσμένων,  αφού τόσα χρόνια, μόνο τώρα το έβαλε σε «προτεραιότητα» , ενώ είναι ένα έργο υποδομής για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας που έπρεπε να είχε προχωρήσει η τυπική νομιμοποίησή του. Περιβαλλοντικά δεν υπάρχει καμιά μελέτη από κανένα φορέα που να λέει ότι δημιουργεί κάποιο πρόβλημα, ενώ υπάρχουν μελέτες που μιλάνε για το ακριβώς αντίθετο.

    Καλούμε την Δημοτική Αρχή να προχωρήσει άμεσα  και στην πράξη, στην στήριξη των αιτημάτων  του ψηφίσματος  των κατοίκων  και κυρίως ,

  • Την άμεση τυπική νομιμοποίηση του αλιευτικού καταφυγίου
  • Την άμεση απομάκρυνση των περιφράξεων από τον αιγιαλό και την παραλία στον Αθέρα και στο αλιευτικό καταφύγιο .
  • Την αξιοποίηση του κονδυλίου  των 168.000 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του αλιευτικού καταφυγίου .

   Καλούμε την κ. Βουλευτή στον Αθέρα , να μας εξηγήσει επί τόπου , γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να τσουβαλιάσει το  αλιευτικό καταφύγιο Αθέρα με το ζήτημα των αυθαιρέτων που αναδείχθηκε μετά τις φονικές πυρκαγιές της Αν. Αττικής και ποιες ενέργειες θα κάνει ώστε να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη καθώς και να αξιοποιηθεί το κονδύλι ύψους 168.000 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του αλιευτικού καταφυγίου στον Όρμο Αθέρα.

Είμαστε όλοι ενωμένοι και θα μας βρουν μπροστά τους αν δεν δικαιωθούν τα αιτήματά μας.

Αλιείς και κάτοικοι Αθέρα


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ