Επιμελητήριο Κεφαλονιας - Ιθάκης: "Λέμε ναι στους ελέγχους, αλλά να μην χάνεται η αξιοπρέπεια των επαγγελματιών..."

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 14:58

Επιμελητήριο Κεφαλονιας - Ιθάκης: "Λέμε ναι στους ελέγχους, αλλά να μην χάνεται η αξιοπρέπεια των επαγγελματιών..."

Ανακοίνωση από το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης για τους ελέγχους των οικονομικών υπηρεσιών του κράτους

Η φοροκαταιγίδα του Ιονίου, όπως ονομάστηκαν οι έλεγχοι των οικονομικών υπηρεσιών του κράτους άφησε πίσω της συντρίμμια στην Κεφαλονιά, αφού χάθηκε η αξιοπρέπεια πολλών συνάδελφων επαγγελματιών.

Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης είναι υπέρ των ελέγχων από το κράτος με τους μηχανισμούς του, ωστόσο είναι ενάντια σε όλους εκείνους τους κρατικούς λειτουργούς που επινοούν τρόπους για να βεβαιώσουν οικονομικές παραβάσεις στους ανθρώπους που εξασκούν το επάγγελμα του «μεροκάματου του τρόμου».

Οι εισπρακτικοί λόγοι από τη μία πλευρά και η ομηρία των επαγγελματιών από την άλλη έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση όλους τους συναδέλφους που μέσα σε μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση προσπαθούν να σταθούν όρθιοι.

Το κλείσιμο των επιχειρήσεων με την γνωστή πλέον ταινία-κορδέλα αποτελεί ντροπή για όλους εκείνους που το σκέφτηκαν, την ώρα που οι παιδεραστές και οι εγκληματίες κάθε τύπου προστατεύονται από τον νόμο.

Η λύση είναι μια και έχει ως βάση της την αλλαγή του φορολογικού νόμου από πλευράς κράτους (μείωση συντελεστών φορολογίας), κάτι που έχουμε εκθέσει και επισημάνει πολλές φορές, γραπτώς και προφορικώς στην Βουλευτή του νομού μας. Στο γολγοθά που ανεβαίνουν όλοι οι επαγγελματίες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, πρέπει όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Επιμελητήριο, Σωματεία, Περιφέρεια και Δήμος πρέπει να χαράξουμε την ίδια πορεία.

Λέμε ναι στους ελέγχους, αλλά να μην χάνεται η αξιοπρέπεια των επαγγελματιών.

Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης