Χαμόγελα και ευχές στην Τελετή Βράβευσης των Αποφοίτων ΓΕΛ Ληξουρίου (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 21:25

Χαμόγελα και ευχές στην Τελετή Βράβευσης των Αποφοίτων ΓΕΛ Ληξουρίου (εικόνες + video)

 

 

Συνεχίζει την παράδοση η οικογένεια Αλεξανδράτου. Συνεχίζει να στηρίζει τους πρώτους έξι Αριστούχους αποφοίτους του ΓΕΛ Ληξουρίου.

Από το 2005 !

Η στήριξη τους στις εποχές που διανύουμε είναι σαν ηλιαχτίδα μέσα στον άγριο χειμώνα.

Έτσι λοιπόν χτες το βράδυ στο προαύλιο του "παραθαλάσσιου" Γενικού Λυκείου Ληξουρίου ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Σπύρος Κατσιβέλης καλοσώρισε στην τελετή βράβευσης, τους, αποφοίτους πλέον, μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, γονείς και τον υιό του αείμνηστου Ληξουριώτη εφοπλιστή Σπύρου Αλεξανδράτου, κ. Γιώργο Αλεξανδράτο

Μιά κίνηση ανθρωπιάς και αγάπης για τον μικρό αυτόν τόπο, από τον οποίο κρατούν οι ρίζες της γνωστής αυτής οικογένειας και την οποία ξεκίνησε ο αείμνηστος πατέρας τους, Σπύρος Αλεξανδράτος, συνεχίζουν με την ίδια αγάπη τα παιδιά του Γιώργος και Κατερίνα. Να αναγνωριστεί εδώ και η συμβολή της τ.Καθηγήτριας και Διευθύντριας του ΓΕΛ κα Χρ.Τσαγγαράτου, η οποία λόγω της στενής οικογενειακής της σχέσης με την οικ.Αλεξανδράτου, βοήθησε στο να γίνει θεσμός αυτή η προσφορά αγάπης.

Η τελετή ξεκίνησε με μιά μικρή εισαγωγή από τον Διευθυντή του ΓΕΛ ο οποίος έκανε λόγο για την συμβολή της οικ. Αλεξανδράτου στην μαθητική κοινότητα του Λυκείου. "Η ενέργεια αυτή έχει μεγάλη απήχηση και ισχυρή επίδραση στην σχολική ζωή και μάλιστα στη σκέψη των μαθητών της Γ' τάξης καθώς με την πάροδο του χρόνου έγινε θεσμός ο οποίος συνδέει την σχολική κοινότητα με την αριστεία, την ευγενή άμιλλα και το φιλοπρόοδο πνεύμα. Η εκδήλωση μας από πέρυσι πραγματοποιείται στον φυσικό χώρο μας και μπορούμε να αναλογιστούμε καλύτερα την αξία της επιτυχίας των μαθητών που ό,τι πέτυχαν το πέτυχαν εδώ στο Παραθαλάσσιο. Η πραγματικότητα είναι εξαιρετικά σκληρή και όσο περνάει ο καιρός το περιβάλλον γίνεται πιο ανταγωνιστικό και απαιτητικό." "Την παλαιά παράδοση του Σχολείου μας ενισχύει η ευγενής χειρονομία της οικ.Αλεξανδράτου η οποία συνεισφέρει στην όλη εκπαιδευτική προσπάθεια μας". ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κατσιβέλης.

Τον λόγο πήρε ο κ. Γιώργος Αλεξανδράτος ο οποίος συγκινημένος τόνισε ότι θα συνεχίσουν να ενισχύουν τους πρώτους 6 Αριστούχους του ΓΕΛ Ληξουρίου. Δήλωσε στα παιδιά ότι για οτιδήποτε κι χρειαστούν να μην διστάσουν να επικοινωνήσουν μαζί του. Τόνισε ότι είναι πολύ τσαντισμένος επειδή από το 2014 έως και χτες 12 Σεπτεμβρίου 2018, οι μαθητές συνεχίζουν να κάνουν μάθημα σε κοντέϊνερ. "Στην εμπορική Ναυτιλία τα κοντέϊνερ τα χρησιμοποιούμε σαν αποθηκευτικό χώρο και για να μεταφέρουμε πράγματα. Όχι για να μένουν άνθρωποι σε αυτά. Επιστήμονες κάνουν λόγο για εξαιρετικά επικίνδυνες ουσίες οι οποίες απειλούν καθημερινά τα παιδιά. Σε όλη την υπόλοιπη χώρα το κράτος φτιάχνει Σχολεία. Εδώ ποιό είναι το πρόβλημα επιτέλους; Γιατί δεν έχει δοθεί λύση στο κτηριακό του Σχολείου;, ανέφερε ο κ. Αλεξανδράτος.

Λίγο αργότερα μοίρασε χαμόγελα, επιβραβεύοντας τις τρείς πρώτες και τρείς πρώτους Αριστούχους των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Όμως δεν βραβεύτηκαν μόνο οι 6 Αριστούχοι αλλά και όλοι οι μαθητές οι οποίοι πέρασαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας πήραν από ένα στικάκι, για να αποθηκεύσουν προσωπικές τους στιγμές κατά την διάρκεια της φοιτητικής τους ζωής. Τα στικάκια προσφορά του καταστήματος "Κωτσόβολος" Κεφαλονιάς.

Ήταν μιά συγκινητική εκδήλωση, η οποία έκλεισε με μιά βιντεοπροβολή με στιγμές των μαθητών από την ζωή τους και με κέρασμα από τον πλούσιο μπουφέ που έστησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Μπράβο στην οικογένεια Αλεξανδράτου, που δεν ξεχνά τα πατρικά εδάφη και στηρίζει την νέα γενιά.

Από τον Πολιτικό κόσμο του νησιού ήταν Δημοτικός σύμβουλος της Αντιπολίτευσης κ.Διονύσης Αραβαντινός και ο Πρόεδρος της ΤΚ Χαβριάτων κ. Μοσχόπουλος. Καλή φοιτητική ζωή στα παιδιά. Να μην ξεχνούν παράλληλα με την φοιτητική τους ζωή να ζουν κάθε στιγμή με φίλους και συμφοιτητές τους και κυρίως να διατηρούν και να ενισχύουν τις φιλίες που κέρδισαν τόσα χρόνια στα μαθητικά θρανία, από την πρώτη ημέρα στο Νηπιαγωγείο έως και την τελευταία μέρα στο Λύκειο.

Πηγή: Lixouri.gr 

https://www.youtube.com/watch?v=hgcaMEeTf0A

VRAVEUSEIS APOFOITON GEL APO OIKOGENEIA SPIROU ALEXANDRATOU STO LIXOURI17VRAVEUSEIS APOFOITON GEL APO OIKOGENEIA SPIROU ALEXANDRATOU STO LIXOURI18VRAVEUSEIS APOFOITON GEL APO OIKOGENEIA SPIROU ALEXANDRATOU STO LIXOURI27VRAVEUSEIS APOFOITON GEL APO OIKOGENEIA SPIROU ALEXANDRATOU STO LIXOURI30VRAVEUSEIS APOFOITON GEL APO OIKOGENEIA SPIROU ALEXANDRATOU STO LIXOURI32VRAVEUSEIS APOFOITON GEL APO OIKOGENEIA SPIROU ALEXANDRATOU STO LIXOURI43VRAVEUSEIS APOFOITON GEL APO OIKOGENEIA SPIROU ALEXANDRATOU STO LIXOURI48VRAVEUSEIS APOFOITON GEL APO OIKOGENEIA SPIROU ALEXANDRATOU STO LIXOURI63VRAVEUSEIS APOFOITON GEL APO OIKOGENEIA SPIROU ALEXANDRATOU STO LIXOURI87VRAVEUSEIS APOFOITON GEL APO OIKOGENEIA SPIROU ALEXANDRATOU STO LIXOURI282VRAVEUSEIS APOFOITON GEL APO OIKOGENEIA SPIROU ALEXANDRATOU STO LIXOURI314VRAVEUSEIS APOFOITON GEL APO OIKOGENEIA SPIROU ALEXANDRATOU STO LIXOURI315


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ