Αποφασισμένος ο λαός της Παλικής να πάρει στα χέρια του την υπόθεση της υγείας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2018 12:30

Αποφασισμένος ο λαός της Παλικής να πάρει στα χέρια του την υπόθεση της υγείας

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

Με συσπείρωση και δράση,

γύρω από το πλαίσιο και τα αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα,

υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του λαού στην υγεία!!!

Η συγκέντρωση στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη (7/8) ήταν μια πρώτη δυναμική απάντηση ενάντια στην προσπάθεια μετατροπής του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου σε υποβαθμισμένο Κέντρο Υγείας αλλά και στη συνολική υποβάθμιση του κεντρικού Νοσοκομείου στο Αργοστόλι κι όλων των δομών υγείας του Νομού. Όπως τονίστηκε από το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, το σωματείο των εργαζομένων του Νοσοκομείου, την ΕΛΜΕ-ΚΙ και το Εργατικό Κέντρο, που διοργάνωσαν την κινητοποίηση αυτή, πρόκειται για ένα προαναγγελθέν έγκλημα στη βάση των πολιτικών για την υγεία που έχουν ακολουθήσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις για να υπηρετήσουν την κερδοφορία των μεγάλων ομίλων.

Με στοιχεία αποκαλύφθηκε το έωλο των διακηρύξεων περί μέτρων στήριξης του δημόσιου τομέα υγείας από τη στιγμή που και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ συνεχίζει και κλιμακώνει τη βάρβαρη επίθεση, που θυσιάζει την υγεία και τη ζωή του λαού για τα κέρδη. Αυτό, όπως επισημάνθηκε, είναι γενικό χαρακτηριστικό που φάνηκε περίτρανα και στις τελευταίες πυρκαγιές με κόστος σε ανθρώπους και λαϊκές περιουσίες. Τονίστηκε, ακόμη, η σημασία της στελέχωσης του Μαντζαβινάτειου με βάση την οργανικότητα του 2012, αφού, μόνο η λειτουργία της κλειστής σήμερα «καρδιάς» του, της παθολογικής κλινικής, θα αποσυμφόριζε το ΓΝΝ Αργοστολίου από εκατοντάδες περιστατικά.

Το πλαίσιο και τα αιτήματα μπορεί και πρέπει να αποτελέσουν βάση ευρύτερης συσπείρωσης. Ο λαός της Παλικής δήλωσε αποφασισμένος να μαζικοποιήσει περαιτέρω τη δράση, ώστε να προασπίσει το δικαίωμά του σε αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν αναβαθμισμένη υγεία, με βάση τις πραγματικές ανάγκες του. Η λαϊκή ετοιμότητα και η επαγρύπνηση μπορεί να αποκρούσουν τις μεθοδεύσεις ενάντια στο Μαντζαβινάτειο, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία και το ΓΝΝΑ.

Αργοστόλι 8/08/2018

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Διονύσης Γεωργόπουλος

Σοφία Μισαηλίδου




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ