Νίκος Γεωργόπουλος: «Μας “καίει” το θέμα της πώλησης στο Τραπεζάκι»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 11:34

Νίκος Γεωργόπουλος: «Μας “καίει” το θέμα της πώλησης στο Τραπεζάκι»

Τα προβλήματα της περιοχής των Μουσάτων μας ανέλυσε ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Νίκος Γεωργόπουλος.

Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλαβαζή

Ο κ. Γεωργόπουλος, επισκέφτηκε τα γραφεία του inkefalonia.gr στο Αργοστόλι και μας παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Στην πρώτη ερώτησή μας όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή των Μουσάτων, ο Νίκος Γεωργόπουλος είναι σαφής: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο Τραπεζάκι, για το οποίο υπάρχουν πολλές φήμες για πώλησή του. Εμείς σαν κοινότητα Μουσάτων κάθε άλλο παρά να πωληθεί θέλουμε. Ας το παραχωρήσουν στο Δήμο και να το εκμεταλλεύεται αυτός με κάποιον τρόπο, μιας και είναι το μοναδικό άλσος στην περιοχή με πευκώνα. Εκεί θα μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα ο Δήμος. Βάσει της οικονομικής κρίσης του δημόσιο όμως, το κράτος έχει αποφασίσει να πουλήσει κάποια ακίνητα και δυστυχώς μέσα στα έξι επτά από την Κεφαλονιά είναι και το Τραπεζάκι.

Θέλουν να τα πουλήσουν σε ιδιότητες και έχουν επιλέξει τα καλύτερα σημεία. Εμείς θεωρούμε ότι κάποια ακίνητα πρέπει να παραχωρηθούν στο Δήμο Κεφαλονιάς για ενίσχυση της περιοχής μας. Αν τελικά δοθεί στο Δήμο και καλύτερη προστασία από φωτιά θα έχει και θα δοθεί μεγαλύτερη προσοχή σε αυτή την πανέμορφη περιοχή».

Ο Νίκος Γεωργόπουλος μας μετάφερε και μία πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία για την πυροπροστασία της περιοχής: «Από φέτος το καλοκαίρι όχημα της ΔΕΥΑΚ θα παραχωρηθεί στην εθελοντική ομάδα δασοπυρόσβεσης της περιοχής, ούτως ώστε να εξυπηρετήσει σε τυχών πυρκαγιές μέσα στο καλοκαίρι και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό».

Άλλο ένα πρόβλημα έχει να κάνει με τα βρόχινα νερά: «Στην περιοχή υπάρχει πρόβλημα με βρόχινα νερά, μιας και άλλαξαν κατεύθυνση από το δρόμο και πλέον πέφτουν μέσα στην αυλή ενός ιδιόκτητου σπιτιού. Η απάντηση του Δήμου είναι ότι θα φτιαχτεί, ωστόσο έχουν περάσει πέντε μήνες και δεν έχει λυθεί το πρόβλημα».

«Οδηγοί προσοχή στην διασταύρωση Ενετικού δομου με το Τραπεζάκι»

Ο Νίκος Γεωργόπουλος εφιστά την προσοχή των οδηγών στο εξής σημείο: «Θα ήθελα να θίξω και ένα θέμα που έχει να κάνει με την σήμανση στο σταυροδρόμι Ενετικού δρόμου με το Τραπεζάκι. Εκεί τα οχήματα παραβιάζουν το «στοπ» με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για πρόκληση σοβαρού ατυχήματος. Συμβουλευτήκαμε την τροχαία, ωστόσο μέχρι να βρεθεί τρόπος και να λυθεί το πρόβλημα οι οδηγοί να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί»

«Τι γίνεται με το θέμα του αγροτικού γιατρού;»

Το θέμα του αγροτικού γιατρού στην περιοχή συνεχίζει να απασχολεί και σύμφωνα με τον Νίκο Γεωργόπουλο: «Υπάρχει ένα θέμα όσον αφορά τον αγροτικό γιατρό της περιοχής μας. Από τη Σάμη μας είπαν ότι αναμένεται η ορκωμοσία του για να αναλάβει τα καθήκοντά του, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί και δεν γνωρίζουμε τίποτα επί του θέματος».


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250