Νέα καθυστέρηση στην Πάτρα για το «Νήσος Κεφαλονιά»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018 14:01

Νέα καθυστέρηση στην Πάτρα για το «Νήσος Κεφαλονιά»

 Κατόπιν εντολής του Υπουργείου Ναυτιλίας 

 
Νέα καθυστέρηση σήμερα στην αναχώρηση του από την Πάτρα  για το «Νήσος Κεφαλονιά». 

Το πλοίο ήταν να αναχωρήσει από το λιμάνι της Πάτρας με προορισμό τη Σάμη στις 12 το μεσημέρι, όμως σύμφωνα με ενημέρωση από το Λιμεναρχείο, με εντολή του Υπουργείου Ναυτιλίας, έχει απαγορευτεί προσωρινά η αναχώρηση του πλοίου, εξαιτίας ζητήματος που παρουσιάστηκε.

Το πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει από την Πάτρα, το επόμενο διάστημα όταν πάρει το «πράσινο φώς» από το Υπουργείο. 

Παρακάτω η επίσημη ανακοίνωση του Λιμεναρχείου για την βλάβη που σημειώθηκε την Παρασκευή το απόγευμα 

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κυλλήνη

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Α' Λιμενικό Τμήμα Κυλλήνης του Λιμεναρχείου Κατάκολου, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ” Ν.Π. 10280, ότι κατά τον απόπλου του πλοίου από λιμένα Κυλλήνης με προορισμό τον λιμένα Πόρου, αντιμετώπισε πρόβλημα στην ανέλκυση της αριστερής άγκυρας.

Το πλοίο επέστρεψε στον λιμένα Κυλλήνης προκειμένου να αποκαταστήσει τη βλάβη, ενώ κατόπιν αδυναμίας ανέλκυσης της άγκυρας, διενεργήθηκε έκτακτη επιθεώρηση από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων Κατάκολου, κατά της οποία διαπιστώθηκε θραύση συνδέσμου υδραυλικής σωλήνας βαρουλκου της αριστερής άγκυρας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ”, ενώ κατόπιν προσκόμισης έκθεσης διαπίστωσης αποκατάστασης βλάβης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων Κατάκολου και βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση πλόων του. 

Ετικέτες: