Εγκαίνια του Ιερού Ναού Παναγίας των Περλιγκάδων Ληξουρίου (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 11:54

Εγκαίνια του Ιερού Ναού Παναγίας των Περλιγκάδων Ληξουρίου (εικόνες)

 

Με κατάνυξη, μεγαλοπρέπεια και αθρόα συμμετοχή πιστών, πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Παναγίας των Περλιγκάδων Ληξουρίου.

Όπως αναφέρουμε σε χτεσινό ρεπορτάζ, χτες παραμονή των εγκαινίων πραγματοποιηθηκε.η υποδοχή των ιερών Λειψάνων των Αγίων Τρύφωνος και Θεράποντος και της Οσίας Μαρτίνης.  Ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. κ. Δημήτριος τα εναπόθεσε στην Αγία Τράπεζα του Ναού, ψάλλοντας την ειδική Ακολουθία της υποδοχής των Λειψάνων

Όπως μας ανέφερε ο Ιερέας της Ενορίας είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται τελετή των εγκαινίων στον συγκεκριμμένο Ναό μετά το 1953

Έτσι, σήμερα το πρωί τελέσθηκε ο Πανηγυρικός όρθρος. Με το πέρας του Όρθρου ξεκίνησε η τελετή των εγκαινίων με τη λιτανεία των Ιερών Λειψάνων τρεις φορές γύρω από το Ναό.

Με τις θύρες του Ναού κλειστές ο Σεβασμιώτατος πρόσταξε αυτούς που είναι πίσω από τις πόρτες να τις ανοίξουν στο Βασιλέα, λέγοντας "Άρατε πύλας οι άρχοντες ημών…".

Το τελετουργικό συνεχίζεται με τον Δεσπότη και τους Ιερείς να τοποθετούν τα Ιερά Λείψανα στην οπή, στο κέντρο της Αγίας Τράπεζας, ευλογώντας έτσι τα θεμέλια του Ναού.

Κατόπιν πήραν το δοχείο με την κηρομαστίχη, μύρο και τα αρώματα και σφράγισαν την Αγία Τράπεζα ενώ αμέσως μετά την έπλυναν με ζεστό νερό, σαπούνια, σφουγγάρια και την σκούπισαν με καινούργια αντιμήνσια. Αφού έπλυναν και μύρωσαν την Αγία Τράπεζα, ο Μητροπολίτης και οι Ιερείς τοποθέτησαν σε κάθε μιά από τις τέσσερις γωνίες της ένα κομμάτι ύφασμα στο οποίο ήταν αγιογραφημένος κι από ένας Ευαγγελιστής, ενώ αμέσως μετά την έντυσαν με κατασάρκιο όπου ο Μητροπολίτης μας έγραψε και υπόγραψε την ημερομηνία των εγκαινίων. Τοποθέτησαν και το βασικό άμφιο της αγίας Τραπέζης και τότε άναψαν το καντήλι όπου τοπθετήθηκε και αυτό στην Αγία Τράπεζα. Η τελετή των Εγκαινίων, Ναού και Αγίας Τραπέζης, τέλειωσε με τον καθαγιασμό του Ναού στις τέσσερις πλευρές του και με το σφράγισμα με το μονόγραμμα του Χριστού από τον Σεβασμιώτατο κ.κ.Δημήτριο.

Με το πέρας της Τελετής ξεκίνησε η Πανηγυρική θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας.

Στον προαύλιο χώρο του Ναού οι Επίτροποι της Εκκλησίας πρόσφεραν νερό και πορτοκαλάδα στον κόσμο.

Χρόνια Πολλά και η Παναγία Βοήθεια μας.

Πηγή: Lixouri.gr

EGKAINIA PANAGIA PERLIGKOU16EGKAINIA PANAGIA PERLIGKOU23EGKAINIA PANAGIA PERLIGKOU34EGKAINIA PANAGIA PERLIGKOU40EGKAINIA PANAGIA PERLIGKOU41EGKAINIA PANAGIA PERLIGKOU44EGKAINIA PANAGIA PERLIGKOU45EGKAINIA PANAGIA PERLIGKOU51EGKAINIA PANAGIA PERLIGKOU LIXOURI1EGKAINIA PANAGIA PERLIGKOU LIXOURI2EGKAINIA PANAGIA PERLIGKOU LIXOURI3EGKAINIA PANAGIA PERLIGKOU LIXOURI4EGKAINIA PANAGIA PERLIGKOU LIXOURI5EGKAINIA PANAGIA PERLIGKOU LIXOURI6EGKAINIA PANAGIA PERLIGKOU LIXOURI7


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250