Οι μαθητές του Δημοτικού της Πυλάρου τραγουδούν για τα... συναισθήματα (VIDEO)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018 18:49

Οι μαθητές του Δημοτικού της Πυλάρου τραγουδούν για τα... συναισθήματα (VIDEO)

Στα πλαίσια των πολιτιστικών προγραμμάτων και αγωγής υγείας

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πυλάρου, με τις δασκάλες τους κα  Τόνια Αυγουστάτου και κα Σταματία Κουτσιμανή, ασχολήθηκαν φέτος, στα πλαίσια των πολιτιστικών προγραμμάτων και αγωγής υγείας για τα σχολεία της  Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, με ένα πρόγραμμα συναισθηματικής αγωγής με τίτλο « Μαθαίνω να διαχειρίζομαι τα συναισθήματα μου.Η ιδιότητα του ενεργού πολίτη» .

Τα παιδιά  της Γ΄ τάξης δημοτικού ασχολήθηκαν , όπως φαίνεται και από τον τίτλο, με την κατανόηση των συναισθημάτων τους, τη διαχείριση του θυμού και του φόβου, την αυτοεκτίμηση, την ενσυναίσθηση, την κατανόηση και αποδοχή της διαφορετικότητας των άλλων, αλλά και με τις αξίες και στάσεις που εμπίπτουν στην ιδιότητα του ενεργού πολίτη.

Μέσα στις δράσεις τους ήταν και η δημιουργία και ηχογράφηση  τραγουδιών σχετικών με τα θεματικές ενότητες  που επεξεργάστηκαν.  Έτσι, σιγά σιγά δημιουργήθηκαν τέσσερα ελληνικά και δύο αγγλικά τραγούδια. Αφού, λοιπόν,  η διάχυση προς την κοινωνία είναι ένα ζητούμενο των προγραμμάτων αυτών, σας παρουσιάζουμε δύο  από αυτά σε  βίντεο με εικαστικές δημιουργίες των μαθητών που υποστηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο τους στίχους.

Σαν ενεργοί πολίτες ,επομένως,  τα παιδιά θέλουν να μας περάσουν το δικό τους κοινωνικό μήνυμα. Η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον πρέπει να είναι φως μέσα στις παλάμες τους.

https://www.youtube.com/watch?v=FY0jAV5bXxg

https://www.youtube.com/watch?v=OHbJrDwMzgM

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250