Α. Θεοπεφτάτου : Ανακοίνωση για την απάντηση του υφ/γου Μαυραγάνη για τα φιλανθρωπικά ιδρύματα

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012 12:00

Μετά από την σχετική ερώτηση που είχαμε καταθέσει για την υπερβολική και άδικη φορολόγηση των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, η απάντηση που λάβαμε από τον κ. υφυπουργό κάθε άλλο παρά ικανοποίηση προκαλεί αφού αποφεύγει να δώσει πραγματική απάντηση στην ουσία του προβλήματος.


Συγκεκριμένα, ο υφ/γός περιγράφει τις διατάξεις, τα άρθρα και τους νόμους που ισχύουν για την ευνοϊκή φορολόγηση των μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικών προσώπων που επιδιώκουν αποδεδειγμένα σκοπούς κοινωφελείς, θρησκευτικούς, φιλανθρωπικούς και εκπαιδευτικούς, αλλά παράλληλα, το γεγονός ότι τα εν λόγω ιδρύματα διαθέτουν και ενοικιάζουν ακίνητα προς εξυπηρέτηση των λειτουργιών τους, τα θέτει εκτός των ευνοϊκών ρυθμίσεων και τα φορολογεί με τρόπο εξοντωτικό με την προσχηματική δικαιολογία ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη.
Μας εμπαίζει ο κ. Μαυραγάνης, γιατί γνωρίζει ότι αυτά τα ιδρύματα με το φιλανθρωπικό τους έργο ουσιαστικά υποκαθιστούν την υποχρέωση της πολιτείας έναντι των αδύνατων και των ευπαθών ομάδων.
Με το νέο άγριο πακέτο μέτρων της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου – Κουβέλη και της Τρόικα να βρίσκεται σε πορεία υλοποίησης είναι βέβαιο ότι το ελάχιστο κοινωνικό κράτος θα μηδενιστεί και πρακτικά. Συνεπώς οι δικαιολογίες του υπουργού δεν μπορούν να πείσουν κανένα. Όλοι οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν τις πολιτικές που ακολουθούνται, οι οποίες μας οδηγούν μόνο στο αδιέξοδο, και να τις αποδοκιμάζουν στην πράξη. Η επίθεση των οργανωμένων συμφερόντων προς τον ελληνικό λαό πρέπει να σταματήσει, και γι' αυτό χρειάζεται η συμμετοχή όλων μας.
Ακολουθεί το κείμενο με την απάντηση του υφυπουργού των Οικονομικών κ. Μαυραγάνη.
Αργοστόλι, 28-9-2012
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Η απάντηση του Υφυπουργού

 




00 inkefalonia general ad 300X250