Στην Κεφαλονιά ο Β. Αυγουλάς για ενημέρωση μαθητών σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της καθημερινής ζωής των ατόμων με προβλήματα όρασης

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Μαΐου 2018 11:02

Στην Κεφαλονιά ο Β. Αυγουλάς για ενημέρωση μαθητών σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της καθημερινής ζωής των ατόμων με προβλήματα όρασης

Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών

15-19 Μαίου 2018, θα επισκεφθεί την Κεφαλονιά ο δικηγόρος, Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Πρόεδρος του ΝΠΔΔ "Οίκος Ναύτου" και συνεργάτης του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης Παιδιών & Νέων, κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, θα λάβει χώρα σε σχολεία του Δήμου Κεφαλονιάς η υλοποίηση του παρακάτω εκπαιδευτικού προγράμματος, εγκεκριμμένου από το Υπουργείο Παιδείας, με στόχο οι μαθητές και μαθήτριες να έρθουν βιωματικά σε επαφή με τις ιδιαιτερότητες της καθημερινής ζωής των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Σε 2 διδακτικές ώρες σε κάθε σχολείο, ο κ. Αυγουλάς ο οποίος έχει γεννηθεί τυφλός, θα μιλήσει στους μαθητές για τη χρήση του λευκού μπαστουνιού και το σκύλο οδηγό τυφλών, για τη χρησιμότητα των νέων τεχνολογιών στη ζωή των τυφλών, οι μαθητές θα αγγίξουν την ανάγλυφη γραφή Braille των τυφλών, θα ρωτήσουν ελεύθερα ότι τους φαίνεται "περίεργο" ή "διαφορετικό", θα μάθουν τεχνικές συνοδείας τυφλού από βλέποντα οδηγό κ.α.

Πιο συγκεκριμένα, για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ο 30χρονος δικηγόρος θα επισκεφθεί το Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο στις Κεραμιές, τα δύο Δημοτικά Σχολεία στο Λιξούρι και το Ειδικό Εργαστήριο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αργοστολίου.

Παράλληλα, ο κ. Αυγουλάς θα έχει θεσμικές συναντήσεις με ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτου, με το Δήμαρχο της πόλης και άλλους τοπικούς εκπροσώπους και τοπικούς φορείς και υπό τις αυτοδιοικητικές του ιδιότητες, διότι ο ίδιος διατελεί παράλληλα Μέλος της Επιτροπής Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ και μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΤΑΑ.

 




00 inkefalonia general ad 300X250