Εκδήλωση αδελφοποίησης του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου με το 2ο Γυμνάσιο Ζακύνθου

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 10:31

Εκδήλωση αδελφοποίησης του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου με το 2ο Γυμνάσιο Ζακύνθου

Με μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων και άλλων δραστηριοτήτων

    Με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων απο τη γέννηση του Γρ. Ξενόπουλου (1867-1951),το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου «Ιωσήφ Μομφερράτος», θα αδελφοποιηθεί με το 2ο Γυμνάσιο Ζακύνθου με μια σειρά απο πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν: ανταλλαγές επισκέψεων, αλληλογραφίας, μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις,παραδοσιακούς δημοτικούς χορούς,επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, κοινές δράσεις και εκπόνηση καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

   Η εκδήλωση αδελφοποίησης των δυο σχολείων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 και ώρα 09:45 π.μ στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Κέφαλος» κατά την οποία μαθητές του φιλοξενούμενου σχολείου θα παρουσιάσουν τη θεατρική παράσταση « Το

φιόρο του Λεβάντε» και θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς.Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ακούσουν μουσικές συνθέσεις απο θεατρικά έργα του Γρ. Ξενόπουλου.

   Η τελετή αδελφοποίησης θα αποτελέσει την αφετηρία μιας αμφίδρομης σχέσης που θα συνεχιστεί  με την επόμενη πολιτιστική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Μαΐου 2018 στη Ζάκυνθο. Το ανταποδοτικό αντάμωμα  θα περιλαμβάνει , το θεατρικό έργο «Στέλλα Βιολάντη» , Κεφαλονίτικες και Ζακυνθινές καντάδες απο τη χορωδία του σχολείου μας αλλά και παραδοσιακούς χορούς.

   Η αδελφοποίηση των δύο σχολείων δίνει την ευκαιρία  να χαραχτεί μια παραγωγική και εποικοδομητική πορεία που θα έχει τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον θετικά αποτελέσματα για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των δυο σχολείων μέσα απο την έκφραση συλλογικών βιωμάτων και εμπειριών.

  

    Η εκδήλωση τελεί υπο την αιγίδα της ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

      Ο Διευθυντής

      Βουτσινάς Νικόλαος

                                                                                                                                                      


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250