Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη στους 184 Δήμους που αρχίζει η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 10:13

Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη στους 184 Δήμους που αρχίζει η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση

Σε 184 δήμους της χώρας αρχίζει το σχολικό έτος 2018 – 2019 η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Η υποχρεωτική φοίτηση αφορά τα νήπια που θα συμπληρώσουν την 31η Δεκεμβρίου του 2018 την ηλικία των 4 ετών. Η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση θα εφαρμοστεί σε βάθος τριετίας υποχρεωτικά σε όλους τους δήμους και θα ενταχθεί στο πλαίσιο της υποχρεωτικής ενιαίας 14χρονης εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τον νόμο και όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, η φοίτηση των νηπίων, που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής την ηλικία των 4 ετών, γίνεται υποχρεωτική σταδιακά από το ερχόμενο σχολικό έτος και σε κάθε περίπτωση εντός τριετίας, κατά δήμους, οι οποίοι ορίζονται με κοινή απόφαση των υπουργών Παιδείας και Οικονομικών και ύστερα από εισήγηση των οικείων Περιφερειακών διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η σχετική εισήγηση διατυπώνεται μετά από γνώμη της τριμερούς Επιτροπής. Η Τριμερής  Επιτροπή αποτελείται από τους οικείους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως Προέδρους, τους οικείους Δημάρχους και τους Προέδρους των οικείων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως μέλη.

Δείτε τους δήμους που αρχίζει η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση εδώ


Ετικέτες: