Λιτανεία μέσω θαλάσσης για την Παναγία Δραπανιώτισσα (photos +video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 00:12

Λιτανεία μέσω θαλάσσης για την Παναγία Δραπανιώτισσα (photos +video)

Η διαδρομή φέτος μπορεί να άλλαξε, ωστόσο το θρησκευτικό συναίσθημα παρέμεινε το ίδιο και ακόμα πιο δυνατό. Κείμενο – Φωτογραφίες: Γιώργος Χαλαβαζής Η Λιτανεία της Παναγίας της Δραπανιώτισσας φέτος ήταν διαφορετική, καθώς χρειάστηκε φέρι μποτ για να περάσει απέναντι (από το Δράπανο στο λιμεναρχείο), όμως οι εκατοντάδες πιστοί που τη συνόδευσαν, αλλά και αυτοί που την περίμεναν στην... απέναντι όχθη έχουν να λένε για μία ξεχωριστή εμπειρία που για πρώτη φορά στην ιστορία συνέβη και σε άφησε σε όλους ένα όμορφο συναίσθημα.


Λόγω της κλειστής γέφυρας δεν ήταν εφικτό η Παναγία να περάσει με τον παραδοσιακό τρόπο και κάπου εκεί προσφέρθηκε η Κοινοπραξία η οποία με το φέρι μποτ «Αγιος Γεράσιμος» που προσέφερε, διευκόλυνε την κατάσταση.

Στην εκκλησία της Παναγίας το παρών έδωσαν η βουλευτής Κεφαλονιάς κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο αντιπεριφερειάρχης κ Σωτήρης Κουρης, ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο αντιδήμαρχος κ. Σάββας Σαββαόγλου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κ. Νίκος Ανουσάκης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Αγγελος Κωνσταντάκης, φυσικά ο Σπύρος Κουνάδης, που «έτρεξε» πολύ για να είναι όλα στην εντέλεια, οι δημοτικοί σύμβουλοι Διονύσης Κοκόσης και Γεράσιμος Αποστολάτος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μάρκος Κοτσιλίνης, με τους δημοτικούς συμβούλους Σπύρο Σαμούρη και Βίκτωρα Ρουχωτά, ο τέως νομάρχης κ. Διονύσης Λευκαδίτης, εκπρόσωποι από τα σώματα ασφαλείας της Κεφαλονιάς όπως επίσης και φυσικά πλήθος πιστών που την ακολούθησαν στη διαδρομή της από το Δράπανο στον Αγιο Σπυρίδωνα στο Λιθόστρωτο.

Η εικόνα θα παραμείνει στον Αγιο Σπυρίδωνα για οκτώ μέρες και μετά θα επιστρέψει στη βάση της. Και του χρόνου

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

https://www.youtube.com/watch?v=79feyxX2SlU
https://www.youtube.com/watch?v=3eqXe_HLd-0
https://www.youtube.com/watch?v=C0ElpFSn_BI
https://www.youtube.com/watch?v=ELIEmIONVZg

{phocagallery view=category|categoryid=204|limitstart=0|limitcount=0}