Κώστας Πρέντζας στον Inkefalonia 89,2: «Βάζουν φωτοβολταϊκό σε σημείο που δεν θα το βλέπει ο… ήλιος!»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 14:59

Κώστας Πρέντζας στον Inkefalonia 89,2: «Βάζουν φωτοβολταϊκό σε σημείο που δεν θα το βλέπει ο… ήλιος!»

Ενστάσεις για το φωτοβολταϊκό σύστημα που θα εγκατασταθεί στο νέο εργοστάσιο επεξεργασίας νερού στο Αργοστόλι, αλλά και τις ανέτοιμες δημοτικές παραλίες!

Τις ενστάσεις του για το φωτοβολταϊκό σύστημα που θα εγκατασταθεί στο νέο εργοστάσιο επεξεργασίας νερού στο Αργοστόλι, ώστε να παράγει την απαιτούμενη  ηλεκτρικής ενέργειας για να λειτουργεί, εξέφρασε ο ηλεκτρολόγος Μηχανικός, υπεύθυνος προγραμμάτων και περιβάλλοντος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Κώστας Πρέντζας, μιλώντας στην εκπομπή του Inkefalonia Radio 89,2 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή. 

Ο κ. Πρέντζας αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης εγκατάστασης τονίζοντας, πως «Λόγω των σκιάσεων από τους ευκαλύπτους και των βράχων που υπάρχουν στο νότιο τμήμα του σημείου που θα εγκατασταθεί, δεν θα υπάρχει απρόσκοπτη πρόσβαση με τον ήλιο, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η απόδοσή του. Η σκίαση σε ένα φωτοβολταϊκό επηρεάζει δραματικά την απόδοσή του και δεν πρόκειται επ ουδενί και στο ελάχιστο να δώσει την ενέργεια που προσδοκούν» ήταν τα λόγια.

Ουσιαστικά «βάζουν φωτοβολταϊκό σε σημείο που δεν θα το βλέπει ο… ήλιος!» μας είπε και πρότεινε την λύση να βρεθεί άλλο οικόπεδο του δήμου και όχι απαραίτητα δίπλα στο εργοστάσιο επεξεργασίας νερού στο Αργοστόλι, τονίζοντας παράλληλα πως: «ο χώρος που έχει επιλεγεί για να εγκατασταθεί θα χρειάζεται άδεια από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και αυτό δεν ξέρω κατά πόσο το γνωρίζουν οι αρμόδιοι».

Ο κ. Πρέντζας, ως επιθεωρητής για τις «Γαλάζιες Σημαίες», αναφέρθηκε και στην κατάσταση στην οποία αυτή την στιγμή βρίσκονται δύο δημοτικές παραλίες της Κεφαλονιάς, ο Μύρτος και ο Πλατύς Γιαλός για τις οποίες τόνισε ότι «είναι απαράδεκτη η κατάσταση στην οποία βρίσκονται, την στιγμή μάλιστα που έχουν ξεκινήσει να έρχονται τα Κρουαζιερόπλοια και τα αεροσκάφη από το εξωτερικό».

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξή του


Ετικέτες: