Φοιτητές : Από σήμερα οι νέες ταυτότητες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012 08:48

Φοιτητές : Από σήμερα οι νέες ταυτότητες

Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για την δωρεάν έκδοση της νέας φοιτητικής ταυτότητας ξεκινά από σήμερα Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου. Οι νέες ταυτότητες αφορούν σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές όλων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας.

Η νέου τύπου ταυτότητα διαθέτει ισχυρά χαρακτηριστικά μηχανικής αντοχής, καθώς και ασφάλειας έναντι πλαστογραφίας. Επιπλέον έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να έχει ισχύ για όσα έτη διαρκεί η φοιτητική ιδιότητα, και να καλύπτει πολλαπλές χρήσεις, επιπλέον του φοιτητικού εισιτηρίου (πάσο).

Για τους πρωτοετείς φοιτητές, ειδικότερα:
• η αίτηση θα υποβάλλεται έπειτα από την ολοκλήρωση της εγγραφής τους και αφού παραλάβουν τους κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιδρύματος.
• oι αιτήσεις θα εγκρίνονται ηλεκτρονικά από τις Γραμματείες των Τμημάτων και θα διαβιβάζονται κατόπιν στον ανάδοχο ( που έχει επιλεγεί με διεθνή διαγωνισμό) για την εκτύπωση, συσκευασία και διανομή στους δικαιούχους φοιτητές.
Οι φοιτητές θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους για έκδοση νέας φοιτητικής ταυτότητας, από τη διεύθυνση: http://academicid.minedu.gov.gr.

Μίτση Σκέντζου - zougla.gr