To Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων καταγγέλει για την κατάργηση της Αργίας της Παναγίας Δραπανιώτισσας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012 00:56

To Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων καταγγέλει για την  κατάργηση της Αργίας της Παναγίας Δραπανιώτισσας

Το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την απαράδεκτη ενέργεια του Δημάρχου Κεφαλονιάς και του προεδρείουτου Δ.Σ. να καταργηθεί η Αργία της 24ής Σεπτεμβρίου εκάστου έτους, ημέρα του εορτασμού της Πολιούχου της Πόλεως του Αργοστολίου ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΡΑΠΑΝΙΩΤΙΣΣΑΣ .


Η αργία αυτή ήταν και θα είναι ένα ελάχιστο δείγμα σεβασμού και τιμής προς την Πολιούχο μας.
Καλούμε τους και τις Συναδέλφους εργαζόμενους σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα της Δημοτικής Ενότητας Αργοστολίου (πρώην Δήμο Αργοστολίου) να :
1) Την Δευτέρα 24ή Σεπτεμβρίου 2012 να προσέλθουν κανονικά στους χώρους εργασίας τους, αλλά να απέχουν από την παροχή υπηρεσιών τους, διαμαρτυρόμενοι έτσι στην απαράδεκτη απόφαση της Δημοτικής Αρχής και παράλληλα να ενημερώνουν τους πολίτες.
2) Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες στην Δημοτική Ενότητα Αργοστολίου όπως το απόγευμα της Δευτέρας 24΄η Σεπτεμβρίου να παρευρεθούν στην εκκλησία της Παναγίας Δραπανιώτισσας και να συμμετάσχουν ενεργά στην μεταφορά της εικόνας από την εκκλησία στο χώρο επιβίβασης της στο Φέρι Μπότ στην μαρίνα και ακολούθως από τον χώρο αποβίβασης της Λιμεναρχείο (φέρι μποτ Ληξουρίου) για την καθορισμένη διαδρομή περιφοράς.
3) Καλούμε τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή να μην λαμβάνουν τέτοιου είδους αποφάσεις που άπτονται σε λατρευτικά, θρησκευτικά, εθιμοτυπικά, θεσμικά και εργασιακά θέματα του Κεφαλλονίτικου Λαού χωρίς διαλογική συζήτηση με φορείς, συλλόγους, εργαζομένους και πολίτες.

Να μας απαντήσουν όμως και στο ερώτημα, αν έχουν την δύναμη και το θάρρος, θα πράξουν και το ίδιο για κάποιες άλλες αργίες τοπικού χαρακτήρα άλλων Δημοτικών ενοτήτων και ολόκληρου του νησιού που δεν προβλέπονται σε Φ.Ε.Κ.(όπως επικαλούνται για το Αργοστόλι), που από καταβολής ισχύουν και θα ισχύουν.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ




00 inkefalonia general ad 300X250