Κάλεσμα απο την Λαϊκή Επιτροπή Παλικής για συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012 21:38

Κάλεσμα απο την Λαϊκή Επιτροπή Παλικής για συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία

Η Λαϊκή Επιτροπή Παλικής χαιρετίζει την δυναμική παρουσία των κατοίκων της Παλικής- που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του πρώην δημαρχείου- στο πρόσφατο κάλεσμά της, προκειμένου να υπάρξει η καταδίκη της απόφασης της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, να συγχωνεύσει το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο, αλλά και η παραπέρα οργάνωση της πάλης για να αναχαιτιστεί αυτή η προοπτική. Η μαζική παρουσία αλλά και η ζωντανή συζήτηση που ακολούθησε στην συγκέντρωση-συνέλευση των κατοίκων της Παλικής κατέδειξαν την αναγκαιότητα της κινητοποίησης και ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα που η κατέθεσε η Λαϊκή

Επιτροπή:
1. Να μην γίνει καμία συγχώνευση του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου και κανενός άλλου δημόσιου νοσοκομείου ή κατάργηση κρεβατιών, κλινικών, εργαστηρίων , Κέντρων Υγείας κ.α, γιατί οδηγούν στη συρρίκνωση των δημόσιων υποδομών και στη μείωση του προσωπικού, ενώ ο λαός έχει ανάγκη το αντίθετο, την ανάπτυξη και την αναβάθμισή τους.
2. Ανάπτυξη και στελέχωση με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες στο Μαντζαβινάτειο, στο Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου και στα Κ. Υγείας του νομού. Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό για δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε όλους, ιδιαίτερα στους άπορους και τους μετανάστες.
3. Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας
4. Κατάργηση των πληρωμών για εισιτήρια, συμμετοχής σε ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες.
5. Κρατική χρηματοδότηση για την εξασφάλιση της συνέχισης και αναβάθμισης των υπηρεσιών «Βοήθεια στο Σπίτι», με δωρεάν παροχή σε όσους ηλικιωμένους και κατ' οίκον νοσηλεία χωρίς περιορισμούς.
6. Κρατική χρηματοδότηση για την εξασφάλιση της δωρεάν φιλοξενίας στους οίκους ευγηρίας και της νοσηλείας σε νοσηλευτικές, ψυχιατρικές και προνοιακές δημόσιες μονάδες, με κατάργηση της εισφοράς από την παρακράτηση μέρους της σύνταξης των ηλικιωμένων.

Η Λαϊκή Επιτροπή καλεί σε νέα κλιμάκωση του αγώνα
• Με την μαζική συμμετοχή όλων στην Πανεργατική Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη στις 10.30 στο Εργατικό Κέντρο- Κ.Ι.
• Με την διοργάνωση συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 σε τόπο και ώρα που θα καθοριστεί άμεσα από την Λαϊκή Επιτροπή

ΛΗΞΟΥΡΙ 23 Σεπτέμβρη 2012

Η Λαϊκή Επιτροπή




00 inkefalonia general ad 300X250