ΕΛΜΕ ΚΙ: Αύριο παράσταση διαμαρτυρίας σε Περιφέρεια και Δήμο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 18:00

ΕΛΜΕ ΚΙ: Αύριο παράσταση διαμαρτυρίας σε Περιφέρεια και Δήμο

Ανοικτή Επιστολή – Πρόσκληση και Πλαίσιο αιτημάτων των φορέων της εκπαίδευσης προς την τοπική διοίκηση (Περιφέρεια και Δήμο)

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ καλεί  όλη τη σχολική κοινότητα, τους εκπαιδευτικούς  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όλα τα μαθητικά 15μελή συμβούλια , όλους  τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Νομού και την Ένωση Γονέων, να παρευρεθούν την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 στις 1 μ.μ. στην Αντιπερειφέρεια  στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί  στον κ. Αντιπεριφερειάρχη και  στον κ. Δήμαρχο με αιτήματα τις σχολικές υποδομές (σεισμόπληκτα σχολεία-νέα σχολικά συγκροτήματα, απαραίτητα έργα στα σχολεία που χρονίζουν κ.α.)

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη

Κύριε Δήμαρχε

 Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Καμιά επιστροφή σε επικίνδυνα, ακατάλληλα και παρωχημένα κτίρια που δεν εξασφαλίζουν ούτε και αυτήν ακόμη την απρόσκοπτη διαφυγή των μαθητών σε περίπτωση σεισμού ή πυρκαγιάς. Ακόμη και να επισκευαστούν τέτοια κτίρια (όπως του παλιού συγκροτήματος 2ου – 3ου γυμνασίου και ΓΕΛ Ληξουρίου) δεν πρέπει να επιστρέψουν σε αυτά μαθητές και εκπαιδευτικοί.
  • Να κατασκευαστούν άμεσα πέντε νέα σχολικά συγκροτήματα στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: ΓΕΛ Ληξουρίου και μηχανουργείο ΕΠΑΛ Ληξουρίου, 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, Γυμνάσιο - Λύκειο Πάστρας και Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Μεσοβουνίων. Στα πλαίσια αυτά πρέπει να απεγκλωβιστούν από το ΤΑΙΠΕΔ τόσο η έκταση του «Ξενία» προκειμένου να κατασκευαστεί νέο σχολικό συγκρότημα για το 2ο Γυμνάσιο (και ένα γειτνιάζον δημοτικό), καθώς και η έκταση στα «Ράγια» προκειμένου να κατασκευαστεί νέο σχολικό συγκρότημα για το Γυμνάσιο - Λύκειο Πάστρας. Να εξευρεθεί χώρος για την κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος για το Γυμνάσιο- Λύκειο Μεσοβουνίων που στεγάζεται σε προκάτ και κάποιες αίθουσες πάνω σε μια δεξαμενή (οι οποίες έχουν ρωγμές!!!).
  • Ουσιαστικός αντισεισμικός έλεγχος όλων των σχολείων που έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες (υπάρχει  δέσμευση του κ. Αντιπεριφερειάρχη πως προχωρά..!!!, σε συνεργασία με το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας όπως και η δέσμευση για δημιουργία εργαστηρίου αντοχής υλικών και αντισεισμικής θωράκισης με πανεπιστημιακή συνεργασία).
  • Όλα τα σχολεία να ανταποκρίνονται στο νέο αντισεισμικό κανονισμό
  • Να κατεδαφιστούν οι παλιές αίθουσες του ΓΕΛ Ληξουρίου και να αξιοποιηθεί ο χώρος για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες από το Γυμνάσιο Ληξουρίου.
  • Να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του μηχανουργείου του ΕΠΑΛ που καρκινοβατεί με αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας, αφού εκκρεμεί αδικαιολόγητα και προκλητικά η μελέτη που η ίδια έχει αναλάβει να κάνει για το έργο αυτό, καθώς και να προχωρήσουν  οι επισκευές του Γυμνασίου Αγίας θέκλης αλλά και του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου, που έχουν μελέτες και  είναι ήδη ενταγμένα και τα τρία αυτά έργα στα 5 εκατομμύρια της δωρεάς της Περιφέρειας Αττικής. Η καθυστέρηση των επισκευών του Γυμνασίου Αγίας Θέκλης (σε συνάρτηση βέβαια και με την καταστρατήγηση της γεωγραφικής κατανομής), λειτουργεί αποτρεπτικά για την πλαισίωσή του από τους μαθητές της ευρύτερης περιοχής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ύπαρξη αυτού του σχολείου σε μια περίοδο που προωθούνται από το υπουργείο παιδείας γενικευμένες συγχωνεύσεις σχολείων. Με αυτήν την έννοια οι ευθύνες της κυβέρνησης – τοπικής διοίκησης και όσων άλλων έχουν εμπλακεί στην καθυστέρηση αυτή, είναι εγκληματικές.
  • Να προχωρήσουν γρήγορα και με τον αντισεισμικό κανονισμό όλες οι επισκευές στα άλλα σχολεία που έχουν δρομολογηθεί με τον αγώνα του λαϊκού κινήματος.
  • Να υλοποιηθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και έργα για όλα τα υπόλοιπα σχολεία ( νέοι χώροι και αίθουσες για Σάμη, ανασυγκρότηση των σχολείων της Ιθάκης και του 1ου Γυμνασίου Αργοστολίου). Να ολοκληρωθεί η κάλυψη της δεύτερης σκάλας διαφυγής στις Κεραμειές και άμεσα να παραδοθεί.
  • Να επισκευαστεί η μαθητική Εστία στην Ιθάκη προκειμένου να στηρίξει το Ναυτικό Λύκειο Ιθάκης με μαθητές από όλη την επικράτεια της χώρας.
  • Να κατασκευαστούν όλα τα απαραίτητα σχολικά συγκροτήματα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και να επισκευαστούν όσα έχουν δρομολογηθεί άμεσα.
  • Να επανδρωθούν και επισκευαστούν όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις ώστε να είναι χρηστικές και να μην κινδυνεύουν οι μαθητές και οι νέοι αθλούμενοι.
  • Να υλοποιηθεί η δέσμευση για δημιουργία συγκοινωνιακής μελέτης και κατασκευής του αντίστοιχου έργου για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών από και προς το σχολικό συγκρότημα στο «Φαραώ».
  • Να μην περάσει καμιά συγχώνευση σχολείου, καθώς και οι προτάσεις του ΙΕΠ για την αναμοριοδότηση των σχολείων που αποχαρακτηρίζει όλα τα δυσπρόσιτα σχολεία στο νομό και ανοίγει τον δρόμο για την συγχώνευση η την κατάργησή τους.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ απαιτεί   από την Περιφερειακή  και την Δημοτική Αρχή να στηρίξουν έμπρακτα την εκπαίδευση  στο νομό και να  κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τα παραπάνω προβλήματα να βρουν άμεσα την λύση τους.

Αργοστόλι  18-3-2018

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Μαντζουράτος Δημήτρης

          Η Γενική Γραμματέας    

             Ποταμιάνου Σοφία




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250