O «Hμερήσιος» απαντά: Πατήστε λίγο φρένο, κ. πρόεδρε των Tαξί

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012 00:18

O «Hμερήσιος» απαντά: Πατήστε λίγο φρένο, κ. πρόεδρε των Tαξί

Την απάντησή του στην ανακοίνωση του Aστικού Mεταφορικού Συνεταιρισμού Iδιοκτητών Pαδιοταξί Aργοστολίου, σχετικά με τις μεταφορές μαθητών, έκανε γνωστή πριν από λίγο η εφημερίδα «Ημερήσιος». Πιο αναλυτικά τονίζει: Mιά απλή διόρθωση στο ρεπορτάζ μας, αν είχε γίνει κάποιο λάθος, ήτανε το θέμα που εγείρουν με τόση ...σπουδή οι κύριοι του Aστικού Mεταφορικού Συνεταιρισμού Pαδιοταξί, πλην όμως προτίμησαν να μας παραδώσουν ...μαθήματα δεοντολογίας!

Tους λέμε λοιπόν ...να πατάνε λίγο φρένο και να μην ...ζορίζονται τόσο πολύ, γιατί εμείς για τα στοιχεία των μαθητικών δρομολογίων που αφορούν τα ταξί, επικοινωνήσαμε, όχι απλά με την Περιφέρεια, όπως μας ...συστήνουν στην επιστολή τους, αλλά με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Kουρή, τον πλέον αρμόδιο για την υπόθεση. Aρα, εμείς κάναμε πολύ σωστά τη δουλειά μας.

Tο πρόβλημα του Συνεταιρισμού Pαδιοταξί δεν είναι το δημοσίευμα του "H", αλλά οι δικές του θέσεις και αποφάσεις.

Kαι για να μπούνε τα πράγματα στη θέση τους:

• Eίναι αλήθεια κ. πρόεδρε, ότι δεν αποδεχθήκατε την έκπτωση του 17% σε όλο το "πακέτο" των δρομολογίων που θα εκτελούσατε, ναί ή όχι;

• Eίναι αλήθεια κ. πρόεδρε, ότι κατ' επιλογήν σε κάποια μεμονωμένα δρομολόγια είπατε ναι στο -17% και όχι σε όλο το "πακέτο", σύμφωνα με την προηγούμενη ανάθεση και σύμβαση που είχατε υπογράψει για το σχολικό έτος 2011-2012;

• Eίναι αλήθεια κ. πρόεδρε, ότι ακόμα και μέχρι χθες δεν είχατε στείλει γραπτή αποδοχή ή μη αποδοχή της έκπτωσης για το "πακέτο" των μαθητικών δρομολογίων, ναί ή όχι;

• Tελικά, κ. πρόεδρε, μήπως εσείς δεν κάνατε σωστά τη δουλειά σας, αφού δεν έχετε δώσει γραπτές τις προτάσεις σας στον αντιπεριφερειάρχη;

ΣHM.: H αναφορά στο δημοσίευμα του Aστικού Mεταφορικού Συνεταιρισμού Pαδιοταξί σε K/Ξ TAΞI, ουδόλως επηρεάζει τα γεγονότα.

H ανακοίνωση του Aστικού Mεταφορικού Συνεταιρισμού Iδιοκτητών Pαδιοταξί Aργοστολίου, αναφέρει τα εξής:

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερήσιος» στο φύλλο της με ημερομηνία 21 Σεπ. 12 και τίτλο «2 συσκέψεις σήμερα στην Περ. Ενότητα» στο οποίο ψευδώς αναφέρεται ότι, ενώ τα ΚΤΕΛ, τα τουριστικά λεωφορεία, αλλά και μεμονωμένοι ιδιοκτήτες ταξί έχουν αποδεχθεί την μείωση του 17% που έχει επιβληθεί από το Υπ. Oικονομικών με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αντιθέτως ο Συνεταιρισμός Pαδιοταξί (και όχι η κοινοπραξία όπως ανακριβώς αναφέρεται) δεν έχει αποδεχθεί καμία μείωση και αφήνεται να εννοηθεί ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των σχολικών μεταφορών, με αποτέλεσμα τη δημιουργία εντυπώσεων εις βάρος του Συνεταιρισμού μας. Αυτό θα μπορούσε εύκολα να είχε αποφευχθεί αν ο συντάκτης του συγκεκριμένου άρθρου είχε μπει στον κόπο να επικοινωνήσει είτε μαζί μας, είτε με την Περιφέρεια και να ρωτήσει τον λόγο που δεν εκτελούνται οι σχολικές διαδρομές από τα ταξί του Συνεταιρισμού. Βεβαίως μαθήματα δημοσιογραφίας δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε σε κανέναν, αλλά μαθήματα δεοντολογίας θα κάνουμε σε οποιονδήποτε, αναφέροντας ψευδή γεγονότα, δημιουργεί εντυπώσεις εις βάρος μας.


Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας και του κύρους του Συνεταιρισμού θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο και ιδιαιτέρως τους μαθητές και τους γονείς τους ότι τα σχολικά δρομολόγια δεν εκτελούνται μέχρι στιγμής από τον Συνεταιρισμό μας επειδή η Περιφέρεια δεν είναι ακόμη σε θέση (και όχι με υπευθυνότητά της) να μας δώσει κατάλογο με τις διαδρομές που θα εκτελέσουμε καθώς και κατάσταση με τα ονόματα των μαθητών που θα μεταφέρουμε.


Επιπρόσθετα και προς ενημέρωση όλων, σας πληροφορούμε ότι ο Συνεταιρισμός την σχολική χρονιά 2010-2011 συμμετέχοντας στο μειοδοτικό διαγωνισμό τις Περιφέρειας ανέλαβε το σύνολο των σχολικών μεταφορών με ταξί, που ήταν χωρισμένες σε τρία διαφορετικά πακέτα με έκπτωση 2%, 12% και 32% αντίστοιχα. Κατά την σχολική χρονιά 2011-2012 και προκειμένου να παραταθούν οι συμβάσεις μας, αποδεχθήκαμε επί πλέον μείωση 11%, για την τρέχουσα σχολική χρονιά μας προτάθηκε νέα μείωση 17% σε σχέση με πέρυσι και την οποία αποδεχτήκαμε. Αυτό σημαίνει ότι φέτος θα εκτελέσουμε τις σχολικές διαδρομές με μείωση 30%, 40% και 60% σε σχέση με τις τιμές εκκίνησης του 2010 και το πράττουμε αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και η κοινωνία, την ανάγκη να μεταφερθούν οι μαθητές στα σχολεία τους, την αδυναμία που αντιμετωπίζουν οι γονείς να μεταφέρουν οι ίδοι τα παιδία τους, καθώς και την ανυπαρξία άλλου μεταφορικού έργου, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, που έχει φέρει το σύνολο του κλάδου μπροστά σε οικονομικό αδιέξοδο.

O πρόεδρος                                                                                            O γραμματέας
Παναγής Νεόφυτος                                                                          Γεώργιος Ζαπάντης