Π. Παπαδάτος στον Αδέσμευτο: «Ούτε ναρκομανείς που ψάχνουν για τη δόση τους!»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012 09:23

Π. Παπαδάτος στον Αδέσμευτο: «Ούτε ναρκομανείς που ψάχνουν για τη δόση τους!»

Άρθρο του Παύλου Παπαδάτου στην εφημερίδα Αδέσμευτος Τύπος (19.9.12) Όταν πολλές φορές για να εκδικαστεί μία υπόθεση στο δικαστήριο, ακόμη και σε πρώτο βαθμό, απαιτούνται κάποια χρόνια, αυτό σημαίνει ότι πρακτικά δεν έχουμε δικαιοσύνη. Όταν απεργούν οι δικαστικοί για να μην μειωθούν οι μισθοί τους, ενώ δεν εκδικάζουν φορολογικές υποθέσεις 35 δις ευρώ που εκκρεμούν στα δικαστήρια, αυτό σημαίνει ότι σε αυτή τη χώρα η λέξη «λογική» είναι υπό διωγμό.

Όταν οι πρυτάνεις κλείνουν τα πανεπιστήμια και δεν εφαρμόζουν νόμους που υπερψηφίστηκαν στην ελληνική βουλή, κάθε άλλο παρά λειτουργούς παιδείας έχουμε.

Όταν η Ακαδημία Αθηνών είναι ανύπαρκτη και αμέτοχη στα τεκταινόμενα στη χώρα μας, κάθε άλλο παρά πνευματικούς ταγούς έχουμε.

Όταν ο ένστολος των 700 ευρώ σύρεται στην απόγνωση και η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι με αυτόν τον τρόπο βάζει σε περιπέτεια την ασφάλεια των πολιτών, τότε έχουμε μεγάλο πρόβλημα.
Όταν η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν θα υπήρχε Χρυσή Αυγή αν δεν υπήρχαν ένα εκατομμύριο λαθρομετανάστες, αυτό σημαίνει ότι και οι λαθρομετανάστες θα πληθαίνουν και η Χρυσή Αυγή θα βρίσκει «πελατεία»

Όταν ένα κράτος δεν έχει σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων του, που πολλοί από αυτούς κατέλαβαν θέσεις ως «κομματικοί μουτζαχεντίν», και τώρα από κόμπλεξ και αραλίκι ταλαιπωρούν όποιον άτυχο πολίτη πέσει στα χέρια τους, αυτό το κράτος είναι αξιοθρήνητο.

Όταν ένα κράτος επιλέγει να μειώσει τους μισθούς και τις συντάξεις εκατοντάδων χιλιάδων έντιμων πολιτών, και να αφήσει χιλιάδες καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα, προκειμένου να μην χάσουν τις θέσεις τους κάποιες χιλιάδες, παράνομα διορισθέντες πολιτικοί «γλειψιματίες», και συγχρόνως δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για τους 1.350.000 άνεργους πολίτες του, πρόκειται για ένα κράτος ανάλγητο.

Όταν ολόκληρη η κυβέρνηση και όλα τα μέσα της χώρας ασχολούνται αποκλειστικά με την έγκριση της δόσης από την τρόικα, πολύ φοβάμαι ότι φθάσαμε στο κατάντημα των ναρκομανών που ψάχνουν για την δικής τους δόση.

Όταν η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι το κράτος χρειάζεται αναδόμηση εκ βάθρων και κοιτάζει να βρει λύσεις μόνο στις Βρυξέλλες, αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημά μας όχι μόνο θα διαιωνιστεί αλλά και θα γιγαντωθεί.

Όταν η πολιτική φιλοσοφία των κομμάτων της χώρας συνοψίζεται σε «Μνημόνιο ή όχι», αντί «Πρόοδος και ανάπτυξη», τότε η χώρα μας είναι καταδικασμένη να ζει μέσα στη μιζέρια και η τύχη της να κρέμεται από τα χείλη τριών υπαλλήλων του ΔΝΤ.

Σημείωση
Ως κοινωνία έχουμε φθάσει σε τέτοιο ξεπεσμό, ώστε οι μισές Ελληνίδες «καρφώνονται» στην τηλεόραση για να απολαύσουν το τουρκικό Hollywood! (Μάλιστα κάποιες εξ αυτών, άκουσα ότι ζητούν και αυτόγραφα από την Τζούλια για τις κόρες τους. Άντε και στη βουλή, Τζούλια)!