Βασίλης Οικονόμου: «Παρηκμασμένο το Μαντζαβινάτειο Ληξουρίου, με κενά το Νοσοκομείο Αργοστολίου»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 16:58

Βασίλης Οικονόμου: «Παρηκμασμένο το Μαντζαβινάτειο Ληξουρίου, με κενά το Νοσοκομείο Αργοστολίου»

Ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ έκανε έναν απολογισμό της επίσκεψής του στην Κεφαλονιά

 Ολοκληρώνοντας την διήμερη επίσκεψή  του στην Κεφαλονιά, ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ κ. Βασίλης Οικονόμου παρέθεσε συνέντευξη Τύπου στο Ξενοδοχείο «Μουίκης» στο Αργοστόλι. 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Ο κ. Οικονόμου, αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε και στις επισκέψεις που έκανε, σε τομείς της υγείας, σε Ληξούρι, Αργοστόλι και Σάμη.

Στο πάνελ της συνέντευξης, βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αντώνης Κατσιγιάννης, οι πολιτευτές της ΝΔ, Χαράλαμπος Λυκούδης, Γιώργος Κοκκόλης & Παναγιώτης Κανελλόπουλος, καθώς και ο τέως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς Παναγής Καπάτος.

Ο κ. Οικονόμου έκανε έναν απολογισμό από τις επισκέψεις που είχε στην Κεφαλονιά, λέγοντας πως: «Τα θέματα υγείας και το σύστημα υγείας, παραμένει σταθερά ψηλά στην ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε μέχρι στιγμής επισκεφτεί 60 Νοσοκομεία σε πολλούς Νομούς της χώρας. Ως Νέα Δημοκρατία μας ενδιαφέρει η πρωτοβάθμια υγεία».

Ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, ακολούθως ανέπτυξε τις εντυπώσεις του από τις επισκέψεις του στα Νοσοκομεία της Κεφαλονιάς.: «Διαπιστώνουμε ότι τα ΤΟΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας), έχουν εξελιχθεί σε φιάσκο και 4-5 εγκαίνια που έχουν κάνει, τα έχουν μετατρέψει σε προεκλογικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Είδαμε εδώ στην Κεφαλονιά ένα παρατημένο Νοσοκομείο Ληξουρίου με πολλά κενά. Μια παρηκμασμένη εικόνα που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, διαπιστώσαμε πολλά κενά σε ιατρικό προσωπικό. Το Νοσοκομείο λειτουργεί με 1 γιατρό για κάθε 0,7 νοσηλευτές και αυτό δεν είναι αποδεκτό. Επίσης είδαμε πολλούς αγροτικούς γιατρούς στο Αργοστόλι, οι οποίοι έχουν αποσπαστεί από περιφερειακά ιατρεία. Θα τα αναφέρουμε όλα όσα είδαμε στην Βουλή και εκεί θα κάνουμε αντιπαράθεση».

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της ΝΔ που θα γίνει στην Κεφαλονιά μετά το Πάσχα και όπως τόνισε: «θα υπάρχει δυνατότητα να ακούσουμε τους πολίτες, αλλά και να ανακοινώσουμε το κοινωνικό μας πρόγραμμα που θα αφορά την Κεφαλονιά. Το συνέδριο θα έχει τρεις θεματικές ενότητες, την Υγεία, τον Πρωτογενή Τομέα, αλλά και το Τουριστικό Προϊόν».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν το πρόβλημα στον Τομέα της Υγείας δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ο κ. Οικονόμου είπε πως «δεν δημιουργήθηκε, αλλά σίγουρα επιδεινώθηκε. Σε αυτό τον τομέα δεν έχουμε στασιμότητα, έχουμε οπισθοδρόμηση».

Παράλληλα, έγινε αναφορά στην χθεσινή εκδήλωση της Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας στην Κεφαλονιά για την οποία ο κ. Οικονόμου τόνισε πως: «υπήρχε μία θετική αύρα και θα δοθεί από όλους ο αγώνας η εδρα της Κεφαλονιάς να πάει στην Νέα Δημοκρατία. Διαπίστωσα ενότητα και ένα κλίμα θετικό».

Σε ερώτηση για τις βελτιώσεις που τυχών μπορεί να επιτύχει η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση στον τομέα της Υγείας , από την στιγμή που το 2019 θα κληθεί να εφαρμόσει τα μνημονικά μέτρα που ψηφίστηκαν το 2017, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως : «Θα υπάρχει καλύτερη διαχείριση των κονδυλίων για την υγεία. Θα υπάρχει μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας Υγείας, και θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε την Ελληνική Οικογένεια με τον θεσμό του «Οικογενειακού γιατρού». Παράλληλα, για εδώ το Ιόνιο, θα δημιουργήσουμε την «Υγειονομική Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» και όχι αυτό που γίνεται στις μέρες μας που «σπάει» η Υγειονομική Περιφέρεια στα δύο και είναι λάθος».

Πάντως, από τους παρευρισκόμενους στο πάνελ, τονίστηκε κατ’ επανάληψη κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ότι υπάρχει ενότητα στην τοπική Νέα Δημοκρατία

DSC 0268DSC 0269DSC 0276DSC 0277DSC 0278DSC 0280DSC 0284DSC 0285

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250