Ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 18:40

Ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου (εικόνες)

Επαφές για την Υγεία σήμερα και αύριο σε Ληξούρι, Σάμη και Αργοστόλι 

Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βασίλης Οικονόμου, επισκέφτηκε σήμερα το πρωϊ το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, συνοδευόμενος από τον πρώην Πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ., Βαγγέλη Λουκέρη, τον τωρινό Πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Αντώνη Κατσιγιάννη, τον δημοτικό σύμβουλό κ.Βασίλη Ρουχωτά, τον πρόεδρο της ΤΚ Ληξουρίου κ. Δημήτρη Μαρκέτο και άλλους. 

Ο λόγος της επίσκεψης του είναι η ενημέρωση του σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο θέμα της υγείας στα νησιά μας.

Είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο το Νοσοκομείο Αργοστολίου όσο και το Μαντζαβινάτειο Ληξουρίου.

Τον Απρίλη η ΝΔ θα διοργανώσει 4 Αναπτυξιακά συνέδρια και στο Συνέδριο αυτό που θα διοργανωθεί στα Επτάνησα, θα τεθούν επί τάπητος όλα τα προβλήματα της υγείας.

Αρχικά ο κ. Οικονόμου συναντήθηκε με τον Διοικητή του ΓΝ Κεφαλληνίας κ.Νίκο Βιβλάκη, τον Διοικητή του Μαντζαβινατείου Νοσοκομείου κ. Δημήτρη Δημουλιό, τον Διευθυντή του Διοικητικού του Νοσoκομείου, την Διευθυντρια της Νοσηλευτικής, αλλά και την Ιατρό της Παθολογικής κα Νόπη Αλεξανδροπούλου Χαριτατου. Αργότερα ήρθε και ο Αντιδήμαρχος κ. Κατσιβέλης.

Πολλά τα θέματα για τα οποία ενημερώθηκε ο κ. Οικονόμου και είχαν να κάνουν με τις μετακινήσεις του προσωπικού, με τις ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό (λόγω και των προσφατων συνταξιοδοτήσεων Ιατρών), με το κτηριακό ακόμα και για την χρήση (εντολή μετακίνησης του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ μέσω Πατρών) των ασθενοφόρων, αλλά και άλλα σοβαρά θέματα.

Ν. Βιβλάκης «Η δυναμικότητα του είναι 20 κλινες. Σας έχουμε ετοιμάσει στοιχεία από την δραστηριότητα του Νοσοκομείου, στοιχεία οικονομικά, στοιχεία του προσωπικού. Το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το Μαντζαβινάτειο είναι ένα ιστορικο κτήριο. Η κατασκευή του είναι το 1930, έχει υποστεί αρκετές ζημιές, έχει σημαντικά προβλήματα τα οποία θα αποκατασταθούν κάπως με το ποσό που πρόσφεραν η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων". 

Ο Διοικητής του Γ.Ν.Κεφαλληνίας αναφέρθηκε στις σημαντικές ελλείψεις νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, αλλά και στις μετακινήσεις του προσωπικού που γίνονται τα τελευταία χρόνια. «Χρειαζόμαστε ένα σύστημα υγείας που να ακουμπάει πραγματικά στις ανάγκες του λαού».

Κατόπιν τον λόγο πήρε ο νεοδιορισμένος Διοικητής του Μαντζαβινατείου Νοσοκομείου κ. Δημήτρης Δημουλιός. «Ένα νοσοκομείο πρέπει να έχει χειρουργείο. Την προηγούμενη χρονιά είχαμε 1230 καταγεγραμμένες χειρουργικές επισκέψεις, βιοψίες, κύστεις, λιπώματα δεν χρειάζεται ο πολίτης να καταφύγει στο Αργοστόλι και να μπλοκάρει όλο το σύστημα.

Το κτήριο μπορεί να επεκταθεί. Έχουμε ένα κληροδότημα 750.000 Ε που είναι μόνο για την επέκταση του νοσοκομείου. Το θέμα είναι αν μπορούμε να το στελεχώσουμε.

Δίνεται ένα κίνητρο από την Περιφέρεια και έχουμε και την δέσμευση του Δήμου και θα περάσει και από το Δημοτικό Συμβούλιο, σε κάθε γιατρό αγροτικό ή επικουρικό να δίνεται ένα επίδομα επιπλέον των 300 ευρώ. (είδαμε και το ανάλογο έγγραφο)»

 Νόπη Αλεξανδροπούλου «Το Νοσοκομείο εχει τα τακτικά ιατρεία, παθολογικό, ακτινολογικό, μικροβιολογικό. Είναι αρκετά καλά ως προς την παροχή των υπηρεσιών. Η Παθολογική κλινική δεν αποδίδει όπως η δομή του Νοσοκομείου της επιτρέπει. Αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε ένα λεπτό πριν την ώρα μηδέν. Να πάρετε μιά απόφαση. Ή φτιάχνουμε τα ντουβάρια ή το αναβαθμίζουμε και το κάνουμε ένα μικρό νοσοκομειάκι.

Σταλθηκε ένα χαρτί από την 6η Περιφερεια προς το Υπουργείο για να έρθουν ένας παθολόγος και δυό ακτινολόγοι». 

Γιώργος Κατσιβέλης (Αντιδήμαχος Παλικής) «Το μόνο που πήραμε είναι υποσχέσεις. Έχουν πραγματοποιηθεί αρκετά αναπτυξιακά συνέδρια και δεν έχουμε δει κάποιο αποτέλεσμα. Αυτό που θέλουμε σαν τοπική κοινωνία είναι να πάρουμε δέσμευση ότι το Νοσοκομείο θα μείνει ανοιχτό. Δεν εχουμε καμιά σχέση με το Νοσοκομείου του Αργοστολιού. Την χειμερινή περιόδο ένα γεροντάκι για να πάει στο νοσοκομείο του Αργοστολιού θέλει μιά ώρα ενώ την θερινή περιόδο τριπλασιάζεται ο πληθυσμός της Παλλικής. Το Νοσοκομείο μας εξυπηρετεί και πολίτες από Αγκώνα, Θηνιά, Πύλαρο και Φισκάρδο.»

Οι συναντήσεις στο Μαντζαβινάτειο έκλεισαν με μιά σύντομη ξενάγηση του κ. Οικονόμου στους χώρους του Νοσοκομείου μας

Την Πέμπτη 15/2 έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, στο νέο Γηροκομείο Αργοστολίου, ενώ η επίσκεψη θα κλείσει με την Συνέντευξη Τύπου στη 1.30 μ.μ. στο Ξενοδοχείο "Μουίκης" του Αργοστολίου 

Πηγή: Lixouri.gr

oikonomou sto mantzavinateio sto lixouri2oikonomou sto mantzavinateio sto lixouri3oikonomou sto mantzavinateio sto lixouri8oikonomou sto mantzavinateio sto lixouri11oikonomou sto mantzavinateio sto lixouri12oikonomou sto mantzavinateio sto lixouri15oikonomou sto mantzavinateio sto lixouri17oikonomou sto mantzavinateio sto lixouri20oikonomou sto mantzavinateio sto lixouri25oikonomou sto mantzavinateio sto lixouri27oikonomou sto mantzavinateio sto lixouri33oikonomou sto mantzavinateio sto lixouri35oikonomou sto mantzavinateio sto lixouri39oikonomou sto mantzavinateio sto lixouri41oikonomou sto mantzavinateio sto lixouri42oikonomou sto mantzavinateio sto lixouri45oikonomou sto mantzavinateio sto lixouri47oikonomou sto mantzavinateio sto lixouri48oikonomou sto mantzavinateio sto lixouri53oikonomou sto mantzavinateio sto lixouri55oikonomou sto mantzavinateio sto lixouri57oikonomou sto mantzavinateio sto lixouri59oikonomou sto mantzavinateio sto lixouri60

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250