Εντυπωσιακή άσκηση της Πυροσβεστικής στον εξομοιωτή πυρκαγιών "Fire Dragon" (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 16:44

Εντυπωσιακή άσκηση της Πυροσβεστικής στον εξομοιωτή πυρκαγιών "Fire Dragon" (εικόνες)

Στον προαύλιο χώρο της ΑΕΝ στο Αργοστόλι

Ο "Fire Dragon", είναι προσομοιωτής πυρκαγιάς και θα βρίσκεται για τρεις ημέρες στην Κεφαλονιά και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

Πρόκειται για ένα ειδικά διαμορφωμένο κοντεϊνερ μήκους περίπου 12 μέτρων, το οποίο προσομοιάζει τις συνθήκες πυρκαγιάς σε κλειστούς χώρους, σε ακραίες συνθήκες θερμοκρασιών και ορατότητας.

Αντιμέτωποι με αυτές τις "πραγματικές συνθήκες" πυρκαγιάς θα έρθουν όλοι οι πυροσβέστες του Νομού στο πλαίσιο εκπαίδευσης.

Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα, όπου μετά τα θεωρητικά μαθήματα που πραγματοποιήθηκαν το πρωί στην σχολή, ακολούθησε η πρακτική εκπαίδευση. Ανά δυάδες οι πυροσβέστες έμπαιναν στον προσομοιωτή και ποσπαθούσαν να κατασβέσουν την φωτιά και να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Όπως μας είπε ο διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Βασίλης Σολδάτος η Κεφαλονιά είναι το πρώτο νησί στην Ελλάδα στο οποίο πραγματοποιείται τέτοιου είδους άσκηση και είναι μεγάλη μας τιμή.

Πραγματικά, αποτελεί σπουδαίο απόκτημα για το Πυροσβεστικό Σώμα!

Ο "Fire Dragon" έρχεται από την Αθήνα και θα παραμείνει στην Κεφαλονιά έως τις 15 Φεβρουαρίου που θα ολοκληρωθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των πυροσβεστών Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Μαρία Κουρκουμέλη