Οι Κεφαλονίτες είπαν το «τελευταίο αντίο» στον Πέτρο Αλιβιζάτο (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018 11:55

Οι Κεφαλονίτες είπαν το «τελευταίο αντίο» στον Πέτρο Αλιβιζάτο (εικόνες + video)

Πλήθος κόσμου συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία τον πρ. υπουργό και βουλευτή της Κεφαλονιάς 

 Το «τελευταίο αντίο» στον Πέτρο Αλιβιζάτο είπαν πριν λίγο συγγενείς και φίλοι από την πατρίδα του Κεφαλονιά, που τόσο αγάπησε.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ο Μητροπολιτικός Ναός του Αργοστολίου, γέμισε ασφυκτικά για τα τελευταία λόγια αγάπης προς τον Κεφαλονίτη πολιτικό, πρώην υπουργό Τουρισμού και βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Τυλιγμένο με την γαλανόλευκη σημαία, το φέρετρό του, το τρισάγιο τέλεσε στην μνήμη του ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος, μαζί με πλήθος ιερέων από το νησί.

Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του Βάνα και τα τρία παιδιά του, ο Παύλος, η Μάγια και η Ρεγγίνα.

Επικήδειο λόγο εκφώνησαν, η κόρη του Μάγια, ο διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, η βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο πρ. πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βαγγέλης Λουκέρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μάκης Αλυσανδράτος, εκ μέρους των τοπικών της ΝΔ στην Κεφαλόνιά, η Ιωάννα Μαρκέτου και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς Σάββας Σαββαόγλου.

Στο τελευταίο αντίο στον Πέτρο Αλιβιζάτο, παρόντες ήταν επίσης ο πρώην υπουργός Γιάννης Παπαθανασίου και η πρώην υπουργός Φάνη Πάλλη Πετραλιά, ενώ από την Κεφαλονιά βρέθηκαν, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας,   ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ανουσάκης, ο Νίκος Παπαδάτος, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Αραβαντινός, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βασίλης Ρουχωτάς, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπύρος Σαμούρης και Νίκος Σκλάβος, ο τέως αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, πρώην βουλευτές Κεφαλονιάς, καθώς και πρώην δήμαρχοι… 

Κατά την έξοδό του από την Μητρόπολη, τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική της ΚΕΔΗΚΕ «Διονύσιος Λαυράγκας», ενώ το χειροκρότημα από όλους ήταν ενδεικτικό της αναγνώρισης της προσφοράς του στην Κεφαλονιά .

Η ταφή του Πέτρου Αλιβιζάτου έγινε στο κοιμητήριο του Δραπάνου.

Αιωνία του η μνήμη!

Γιώργος Χαλαβαζής