Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Πέτρου Αλιβιζάτου (ανανεωμένο)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 13:25

Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Πέτρου Αλιβιζάτου (ανανεωμένο)

Θλίψη σε όλη την Κεφαλονιά προκαλεί η είδηση του θανάτου του Πέτρου Αλιβιζάτου


«Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων – Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ληξουρίου»

Η Διοικούσα Επιτροπή του Αγαθοεργού Ιδρύματος: «Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων – Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ληξουρίου» για την απώλεια του καθ’ όλα εκλεκτού συμπολίτη μας αειμνήστου Πέτρου Αλιβιζάτου εκφράζει στην οικογένεια του μεταστάντος τα θερμά της συλλυπητήρια.

Για την Διοικούσα Επιτροπή

Η Πρόεδρος

Χριστίνα Βαλσάμου



Συλλυπητήριο Ψήφισμα Περιφερειακού  Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

Συλλυπητήριο Ψήφισμα Περιφερειακού  Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

Συλλυπητήριο Ψήφισμα Περιφερειακού  Συμβουλίου Ιονίων Νήσων για το θάνατο του πρώην υφυπουργού  Πολιτισμού -Τουρισμού (ΥπΠΟΤ) και βουλευτή, της ΝΔ, Κεφαλονιάς - Ιθάκης  Πέτρου Αλιβιζάτου

Στην Κέρκυρα σήμερα,  Σάββατο,10.02.2018, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας στις Αλυκές, κατά την τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ψηφίστηκε ομόφωνα, μετά από εισήγηση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστου Μωραϊτη, η έκδοση Συλλυπητήριου Ψηφίσματος για το θάνατο του πρώην υφυπουργού  Πολιτισμού -Τουρισμού (ΥπΠΟΤ) και βουλευτή, της ΝΔ, Κεφαλονιάς - Ιθάκης  Πέτρου Αλιβιζάτου

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εισηγούμενος το ανωτέρω θέμα, που ήταν εκτός  της ημερησίας διάταξης, είπε μεταξύ άλλων:”Ο θάνατος του πρώην υφυπουργού  Τουρισμού και βουλευτή της ΝΔ, στην Κεφαλονιά- Ιθάκη, Πέτρου Αλιβιζάτου, αφήνει πίσω του ένα τεράστιο κενό στην προσφορά της αυτοδιοίκησης, στον πολιτισμό και στο τόπο, αλλά ιδιαίτερα στο Ιόνιο. Ήταν ένας άξιος εκπρόσωπος της κοινωνίας μας , που για πολλά χρόνια υπηρέτησε τον τόπο μας με όραμα, συνέπεια, αγωνιστικό πνεύμα,  ήθος, εντιμότητα και σεμνότητα. Ο Πέτρος Αλιβιζάτος ξεχώριζε για την εργατικότητα του, τη σαφήνεια των λόγων και των έργων του, αλλά πάνω από όλα τη δημοκρατικότητα του”.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, προκειμένου να αποτίσει τον απαιτούμενο φόρο τιμής στον εκλιπόντα Υφυπουργό και Βουλευτή αποφάσισε ομόφωνα:

 - Να εκφράσει την βαθιά του θλίψη για την απώλεια του πρώην υφυπουργού  Πολιτισμού -Τουρισμού (ΥπΠΟΤ) και βουλευτή, της ΝΔ, Κεφαλονιάς - Ιθάκης  Πέτρου Αλιβιζάτου , που με την προσωπική και την πολιτική του προσφορά τίμησε τον τόπο και την κοινωνία και να διατυπώσει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

- Να εκπροσωπήσει, στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος, το Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος

-Να προβλεφθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ένα ποσό πίστωσης σε κοινωφελές ίδρυμα, εις μνήμην του εκλιπόντος, αντί κατάθεσης στεφάνου .

-  Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος 

- Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο κατά την τέλεση της εξοδίου ακολουθίας.

- Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.                                                    


Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου

Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου, στην οικογένεια και στους οικείους, για την απώλεια του αγαπητού σε όλους μας Πέτρου Αλιβιζάτου, αυτού του  ευγενή και ευπατρίδη πολιτικού και φίλου.

Καλό ταξίδι Πέτρο.

Ο Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου.

Αλέξανδρος Γαβριελάτος.



Κοργιαλένειο Ίδρυμα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙ ΤΩ ΘΑΝΑΤΩ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΥ

Ο θάνατος του Πέτρου Αλιβιζάτου υπήρξε πραγματική απώλεια όχι μόνο για την τοπική κοινωνία της Κεφαλονιάς, αλλά και γενικότερα για τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Αξιόλογος, ως άνθρωπος, υψηλού και ευγενούς ήθους, που σπανίζει σήμερα στον πολιτικό στίβο.
Ευγενέστατος πατριώτης, που συνέδραμε οικονομικά πολλές φορές πολιτιστικούς και επιστημονικούς φορείς του νησιού, όπως την Εταιρεία Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών και το Κοργιαλένειο Ίδρυμα, με τη συμβολή του στην έκδοση των γνωστών Λευκωμάτων « Κεφαλονιά ένα μεγάλο Μουσείο» , αλλά και την πρόθυμη πάντοτε χορηγία του στην πραγμάτωση επιστημονικών συνεδρίων στην Επτάνησο.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Τα Διοικητικά Συμβούλια
Του Κοργιαλενείου Ιδρύματος και
Της Εταιρείας Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών



Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Κεφαλλονιάς  & Ιθάκης

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Κεφαλλονιάς  & Ιθάκης εκφράζουν τα ειλικρινή  τους Συλλυπητήρια  στην Οικογένεια του Πέτρου Αλιβιιζάτου για την απώλεια του.

Ευπατρίδης πολιτικός πορεύθηκε με εντιμότητα , ευγένεια και ήθος υπηρετώντας με ανιδιοτέλεια  και έμπρακτη αγάπη τον Τόπο του.

Η Ομοσπονδία μας διαχρονικά συνεργάστηκε με αρμονία μαζί του και είχε την αμέριστη στήριξη του.

Η παραμονή των γραφείων του ΕΟΤ στο Αργοστόλι , φέρει την υπογραφή του.

Η αγάπη και η αναγνώριση των συμπατριωτών του θα τον συντροφεύει στο μεγάλο ταξίδι..



Δημοτική παράταξη  "ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ"                                                                                        

Η Δημοτική παράταξη  "ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ" για την οδυνηρή απώλεια του αείμνηστου συμπολίτη μας Πέτρου Αλιβιζάτου συλλυπείται βαθύτατα την σύζυγο και τα παιδιά του.

Ο Πέτρος Αλιβιζάτος υπήρξε εξαιρετικός σύζυγος, άριστος πατέρας, τρυφερός παππούς, ικανός επιχειρηματίας,  συνειδητός και καλλιεργημένος πολίτης.

Αγάπησε την Ελλάδα και την υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, ως επιχειρηματίας, ως  μέλος πολλών και σημαντικότατων  φορέων, ως Βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης,  και τέλος ως Υπουργός .

Κράτησε στην καρδιά του με πολύ  αγάπη  την Κεφαλλονιά και τους Κεφαλλονίτες και την ανταπέδωσε μέσα από τις πολυποίκιλες και σημαντικότατες από κάθε άποψη φιλανθρωπικές,  κοινωνικές και πολιτιστικές του δράσεις.

Ως Δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου αλλά και ως Βουλευτής και Υπουργός,  πολιτεύτηκε με απόλυτη εντιμότητα, ηπιότητα, ευγένεια, ευρύτητα πνεύματος και  αταλάντευτη  συνέπεια στις αρχές του. 

Ας είναι φωτεινό το παράδειγμά του και αιωνία η μνήμη του.

Από το Γραφείο Τύπου

Αργοστόλι 8 Φεβρουαρίου 2018



Κοινή Διοίκηση Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας και του «Μαντζαβινάτειου» Γ.Ν.Κ.Υ.Ληξουρίου

Η Κοινή Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας και του «Μαντζαβινάτειου» Γ.Ν.Κ.Υ.Ληξουρίου εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο χαμό του Πέτρου Αλιβιζάτου.

Η προσφορά της οικογένειας Αλιβιζάτου,διαχρονική στις δομές Υγείας του Νησιού μας είναι ανεκτίμητη.Γνωρίζουν οι πάντες το μεγαλόπνοο έργο της οικογένειας το οποίο εκτείνεται και εκτός των γεωγραφικών ορίων του Νησιού μας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλληπητήρια στην οικογένειά του,που η κοινότητα, ιδιαίτερα του  «Μαντζαβινάτειου», την θεωρεί και δική της.

Καλό ταξίδι αξέχαστε Πέτρο,κανένας μας δεν θα σε ξεχάσει.

Ο ΚΟΙΝΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΒΙΒΛΑΚΗΣ



Πρόξενος Σερβίας στο Αργοστόλι- Κεφαλονιά

Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του φίλου και συγχωριανού Πέτρου Αλιβιζάτου.

Ο Πέτρος ήταν έντιμος πολιτικός με ήθος ευγένεια, ιδανικά και συνέπεια. Ήταν σημαντική η συμβολή του στην Δημιουργία Προξενείου της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Κεφαλονιά.

Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και στους οικείους του.

Αγαπητέ Πέτρο καλό ταξίδι.

Βίκτωρ Ρουχωτάς

Επίτιμος Πρόξενος Σερβίας


Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής

Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την φυγή από τη ζωή, του Ευπατρίδη, Επιχειρηματία, Πολιτικού, φίλου και γείτονα Πέτρου Αλιβιζάτου.

Οι συμβουλές του με γνώμονα το κοινωνικό όφελος, την πρόοδο του τόπου μας

που έμπρακτα αγαπούσε, ήταν είναι και θα είναι πάντα ζωντανές στο νου μου!!!

Ως ενεργός πολίτης, βουλευτής και Υπουργός, έδωσε την ψυχή του για την άνοδο του Ελληνικού Τουρισμού, την ανάδειξη του Πολιτισμού και γενικότερα για την πρόοδο του Τόπου και της Χώρας μας.

Η έμφυτη αρχοντιά και η ευγένεια του, έθελγαν τους πάντες, σε όλους τους κοινωνικούς χώρους.

Μαζί με την ευγνωμοσύνη μου για τα λόγια και τα έργα του, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγο του κ. Βάνα, στα παιδιά του και στα εγγόνια του.

Η εικόνα με την "βέσπα" του στο γύρω της Λάσσης και όχι μόνον, δεν θα σβήσει ποτέ από τα μάτια μου.

Καλό σου ταξίδι φίλε και γείτονα.   

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ  ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ


Εμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου "Η ΚΡΑΝΗ"

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αργοστολίου << Η ΚΡΑΝΗ >> εκράζουμε τα θερμά συλληπητήρια μας  στην οικογένεια του Πέτρου Αλιβιζάτου  και στους οικείους του. Τη μνήμη του θα ακολουθεί πάντα το έργο του και η αγάπη του για την Κεφαλονιά. 

Ο Πρόεδρος Νιφοράτος Ιάκωβος και το Δ.Σ

 

Ηλίας Μπεριάτος

Καλό ταξίδι στον Πέτρο Αλιβιζάτο

Η είδηση για την ξαφνική απώλεια του Πέτρου Αλιβιζάτου μας γέμισε όλους θλίψη.

Ο Πέτρος Αλιβιζάτος υπήρξε υπόδειγμα πολιτικού ήπιων τόνων. Φιλικός, ευγενής και προσιτός σε φίλους και αντιπάλους. Ένας πραγματικός ευπατρίδης της πολιτικής σε όλες τις θέσεις που υπηρέτησε τον τόπο μας!.

Βρεθήκαμε στο ίδια πλευρά στον  αγώνα για την αναστύλωση και προστασία της ιστορικής Γέφυρας Δεβοσέτου καθώς και σε άλλα πολιτιστικά  θέματα για τα οποία ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητος και στα οποία η συμβολή του –σε προσωπικό  και πολιτικό επίπεδο -υπήρξε σημαντική και ουσιαστική.  Οι λίγες αλλά εποικοδομητικές διαφωνίες μας για τα τοπικά ζητήματα, δημόσια καταγραμμένες στα τοπικά ΜΜΕ, έμειναν πάντοτε στο πλαίσιο μιας πολιτισμένης αντιπαράθεσης και ενός ευπρεπούς διαλόγου. Και αποτελεί αυτό πολύτιμη κληρονομιά πολιτικής  συμπεριφοράς και κουλτούρας.. 

Η αγάπη της κοινωνίας μας θα τον συντροφεύει στο τελευταίο του ταξίδι.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του

Ηλίας Μπεριάτος



Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και συγγενείς του ευγενούς συμπατριώτη μας Πέτρου Αλιβιζάτου που έφυγε χτες ξαφνικά.

Με πολύπλευρη προσφορά στην Κεφαλονιά και αδιαμφισβήτητη αγάπη για τον τόπο του, έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την μουσική κληρονομιά του νησιού μας και την Φιλαρμονική. Ευαίσθητος, καλλιεργημένος, απλός και σεμνός παρακολουθούσε με ενδιαφέρον τα μουσικά δρώμενα της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Τον νοιώθαμε και τον είχαμε πάντα κοντά μας.

Για το ουσιαστικό ενδιαφέρον του για την  Σχολή και τον πολιτισμό μας θα τον θυμόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη και αγάπη.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΑΜΙΑΣ

Νίκη Κοσμάτου

Γεράσιμος Ν. Βεργωτής

Γεράσιμος Δανάλης

 

Κεφαλληνιακός Όμιλος Αντισφαίρισης

Τα μέλη του ΔΣ του ΚΟΑ εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το πρόωρο χαμό του Πέτρου Αλιβιζάτου, καθώς επίσης απευθύνουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Τον ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξή του προς τον όμιλο.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                                     Η Γραμματέας

Βινιέρης Γιώργος                                                                                           Ανδρεόλα Ελένη


Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης 

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης εκφράζει πρός τους οικείους του Πέτρου Αλιβιζάτου τα θερμά του συλλυπητήρια.

Αξιοπρεπής και ακαίραιος πρόσφερε με όλες του τις δυνάμεις στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ποτέ δεν αρνήθηκε την βοήθεια του και η συνεργασία του με την Ένωση μας υπήρξε πάντα αποτελεσματική, επιλύοντας οποιοδήποτε τουριστικό πρόβλημα απασχολούσε τα νησιά μας. 

Ήταν ένας Άνθρωπος που δεν θα λείψει μόνο στην οικογένεια του αλλά και σε όλους όσους τον γνώρισαν.

Καλό ταξίδι φίλε Πέτρο.



Φιλανθρωπικό και πολιτιστικός σωματείο Κεφαλονιάς και Ιθάκης «Λυσίππη»

Η Πρόεδρος Ειρήνη Στεφάτου και όλα τα μέλη του φιλανθρωπικού και πολιτιστικού σωματείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης «Λυσίππη», παραρτήματος των Θυγατέρων της Πηνελόπης της AHEPA, εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους και τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον θάνατο του Πέτρου Αλιβιζάτου. Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στους οικείους του.



Ναυτικός Όμιλος Αργοστολίου

Το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου, οι αθλητές μας και οι γονείς συμμεριζόμενοι το πένθος σας, αλλά και την απώλεια από τον Όμιλό μας του  αείμνηστου ευγενέστατου φίλου μας Πέτρου Αλιβιζάτου, εκφράζουμε τα βαθιά μας συλληπητήρια και ευχόμαστε το έργο και η αγάπη για την Κεφαλονιά που παρουσίασε κατά τη διάρκεια της ζωής του ο Πέτρος να γίνει παράδειγμα στους νεότερους.

Αγαπημένε μας Πέτρο ποτέ μας δε θα σε ξεχάσουμε για τα καλά σου λόγια, τις συμβουλές σου και τις πράξεις σου προς εμάς.

 Από το Ν.Ο.Α.


Φιλαρμονικής Σχολής Πάλλης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρμονικής Σχολής Πάλλης, με την θλιβερή είδηση του θανάτου του αείμνηστου  ΠΕΤΡΟΥ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΥ, συνήλθε εκτάκτως σήμερα, 7/2/2018, ημέρα Τετάρτη, και αφού έλαβε υπόψη ότι:

Στην μεγάλη κοινωνική προσφορά του μεταστάντος εξέχουσα θέση κατέχει η άοκνη και τελεσφόρος δραστηριότητά του προς οικονομική και ηθική στήριξη της Φιλαρμονικής, την οποία έτσι τα μέγιστα ωφέλησε, αποδεικνύοντας την αγάπη του προς το ιστορικό Σωματείο μας και σε όλη την ληξουριώτικη κοινωνία.  

Ομόφωνα εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του προς τους συγγενείς του θανόντος και αποφασίζει:

α)   Να παρακολουθήσει σύσσωμο το Δ.Σ. την κηδεία του μεταστάντος.
β) Να συνοδεύσει το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής την εκφορά του νεκρού.
γ) Αντίγραφο του παρόντος ψηφίσματος να επιδοθεί στους οικείους του μεταστάντος από τον Πρόεδρο του Σωματείου και να σταλεί προς δημοσίευση στα τοπικά Μ.Μ.Ε..

Ο Πρόεδρος 
Γεώργιος Δ. Αντζουλάτος

Τα μέλη
Γεράσιμος Σ. Κουρούκλης (Αντιπρόεδρος)
Ιωσήφ Β. Λουκέρης (Γραμματέας)
Ανδρέας Κ. Γρηγορόπουλος (Ταμίας)
Γεράσιμος Κ. Γερουλάνος (Έφορος)
Ευάγγελος Δ. Αλεξανδρόπουλος
Παναγής Σ. Λιβιεράτος


Σύλλογος Φίλων του Μανταβινατείου Νοσοκομείου Ληξουρίου 


Ο Σύλλογος Φίλων του Μανταβινατείου Νοσοκομείου Ληξουρίου Κεφαλληνίας εκφράζει την οδύνη του και τη θλίψη του για την απώλεια του  συμπατριώτη μας, φίλου και  μέλους του Συλλόγου μας,  Πέτρου Αλιβιζάτου.

Σαν μέλος του Ιδρύματος Αντωνίας και Παναγή Μαντζαβινάτου, το οποίο στηρίζει ενεργα και διαχρονικά τις δραστηριοτητες του Νοσοκομείου, αλλά και άλλων φορέων της Παλικής, υπήρξε πάντοτε αρρωγός στο έργο του Συλλόγου υπέρ του Νοσοκομείου

Ο Πέτρος  ως Κεφαλλήν, υπήρξε ένας μεγάθυμος Πολιτικός Άνδρας  με ευπρέπεια ήθος και συνέπεια, αρετές  δυστυχώς δυσεύρετες στην εποχή μας.

Στο σύλλογό μας  και στο Νοσοκομείο μας προσέφερε πολλά και  μοιραστήκαμε μαζί του τους στόχους και επιθυμίες μας.

Αλλά η προσφορά του ήταν  μεγάλη και για  όλους τους Κεφαλλονίτες, όπου γης,  και τα νησιά μας  πολύ δύσκολα θα ξεπεράσουν την απώλειά του.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και καλό κουράγιο σε όλους τους φίλους του.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου

Γ. Γερουλάνος                                     Διον. Κατερέλος                                 Στ. Λυκούδης

Πρόεδρος                                                 Γ. Γραμματευς                                    Ταμίας

 

Ίδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή

Έφυγε χθες από τη ζωή ο Κεφαλονίτης συμπατριώτης μας Πέτρος Αλιβιζάτος. Με καταγεγραμμένη αγάπη και πολλαπλή προσφορά στον τόπο καταγωγής του, συν τοις άλλοις ο Πέτρος υπηρέτησε το Ιδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή για μία δεκαετία ως

Μέλος και Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ). Σύσσωμο το ΔΣ του Ιδρύματος εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και εύχεται η αγάπη του Πέτρου για τον τόπο του να μείνει ζωντανό παράδειγμα.

Το ΔΣ του Ιδρύματος θα αποφασίσει προσεχώς για την αρμόζουσα αφιέρωση στην μνήμη του αγαπητού Πέτρου, αφιέρωση που θα ‘ναι ταιριαστή με τις επιλογές του καιτην αγάπη του στην ιδιαίτερη πατρίδα μας. Και η ευγνωμοσύνη μας για την προσφορά του στο

Ιδρυμα και στην Κεφαλονιά θα συνοδεύει για πάντα τη μνήμη του.

Για το ΔΣ – ο Πρόεδρος,

Γεράσιμος Ν. Βεργωτής


ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗ ΑΘΗΝΩΝ

Με έκπληξη και θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του μέλους της Αδελφότητάς μας και εξαιρετικού μας  φίλου Πέτρου Αλιβιζάτου.

Ο Πέτρος Αλιβιζάτος, ήταν  ένας έντιμος πολιτικός  με ήθος, ευγένεια και ιδανικά.

Υπήρξε σε όλη του τη ζωή  αξιοπρεπής και ακέραιος και  το απέδειξε έως και την τελευταία του στιγμή.

Είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε μαζί του στην Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών, της οποίας υπήρξε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κατά το παρελθόν,  και να εκτιμήσουμε το μέγεθος της προσφοράς του σε όλους τους Κεφαλλήνες, εντός και εκτός του νησιού μας.

Στην οικογένειά του και στους συγγενείς του ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια  και καλή δύναμη.

Εμείς θα τον θυμόμαστε πάντα  και θα ζει αιώνια στις καρδιές μας, τα  νησιά μας όμως θα είναι φτωχότερα πλέον χωρίς αυτόν  και το κενό που άφησε πίσω του δυσαναπλήρωτο. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Γερουλάνος

Ο Γενικός Γραμματέας

Χαράλαμπος Αλεξανδράτος




Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε  την απώλεια  του πρώην  Υπουργού και  πρώην βουλευτή  του Νομού μας Πέτρου Αλιβιζάτου. Ο Πέτρος Αλιβιζάτος  υπήρξε  μια σημαντική και εξέχουσα προσωπικότητα   Άνθρωπος με πολυσχιδή δράση, ιδιαίτερη παιδεία, υψηλότατου ήθους και κύρους    δεν ασχολήθηκε  ποτέ με τα μικρά και φθηνά, αλλά πάντα επεδίωκε τα σπουδαία και σημαντικά , από τις θέσεις υψηλής ευθύνης που με αφοσίωση  υπηρέτησε. Ο  εκλιπών  αποτέλεσε και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, παράδειγμα έξοχου πολιτικού και προσωπικού ύφους και ήθους, παράδειγμα σεμνότητας  , αδιαμφισβήτητου εντιμότητας και υποδειγματικής πολιτικής συμπεριφοράς.  Εκφράζουμε τα θερμά μας  συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Η ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ιωάννης  Μικελάτος                          Σταματούλα   Τσιμάρα

 

ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Γ.Ν.-Κ.Υ. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ "ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ"

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γ.Ν-Κ.Υ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ ''ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙO'' με αφορμή το άγγελμα του θανάτου του συμπατριώτη μας και Αντιπροέδρου του Μαντζαβινάτειου Ιδρύματος Ληξουρίου Αλιβιζάτου Πέτρου, αναγνωρίζοντας την μεγάλη προσφορά του στο Νοσοκομείο μας που αγάπησε, εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή του Συλλυπητήρια στους οικείους του.

Με τις πράξεις του, ο αείμνηστος Αλιβιζάτος Πέτρος, κράτησε ζωντανή τη  μεγάλη διαχρονική παράδοση των ευεργετών  του τόπου μας  

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β.ΔΗΜΟΥΛΙΟΣ MSc

ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Γ.Ν.-Κ.Υ. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ "ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ"


Συλλυπητήριο μήνυμα του πρώην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κου Σπυρίδωνος Σπύρου και του περιφερειακού συνδυασμού Νέα  Ιόνιος  Πολιτεία για την απώλεια του κου Πέτρου Αλιβιζάτου

Το άγγελμα του θανάτου του Πέτρου Αλιβιζάτου μας προκάλεσε βαθιά θλίψη σε όλους όσους είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζί του.

Ο Πέτρος Αλιβιζάτος υπήρξε  ένας έντιμος αγνός και μαχητικός πολιτικός που τον τίμησαν κατ’ επανάληψη  οι πατριώτες του Κεφαλλήνιοι αλλά και όλοι οι επτανήσιοι.

Υπηρέτησε με  βαθύ αίσθημα  ευθύνης και με αξιοπρέπεια  ότι ανέλαβε και  του ανατέθηκε στην ζωή του.

 Εκφράζω προσωπικά αλλά και ως περιφερειακός συνδυασμός Ιονίων Νήσων τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια  στην σύζυγό του , τα παιδιά του  και στους  απανταχού  Κεφαλλήνιους.

Νέα Ιόνιο Πολιτεία

Πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Σπυρίδων Σπύρου

 

Από την Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ» εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Πέτρου Αλιβιζάτου μετά την τόσο απρόσμενη απώλειά του.

Ο Πέτρος Αλιβιζάτος σε όλη τη διάρκεια της ζωής του υπήρξε εξαιρετικά φιλάνθρωπος και ευαίσθητος άνθρωπος. Κατέβαλε πάντοτε κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε να συμπαρασταθεί στους πιο αδύναμους ανθρώπους με δράσεις και συμμετοχές του σε ιδρύματα της χώρας, αλλά και μέσα από την προσωπική του επαφή με ιδρύματα και σωματεία με ιδιαίτερες δυσκολίες και ανάγκες.

Για την Ένωση Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» υπήρξε πολύτιμος υποστηρικτής στην ίδρυσή της και ενεργός συμπαραστάτης στην ανακατασκευή των κτιρίων, όπου στεγάζονται οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ», ως Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος «Νοσοκομείο Παναγή και Αντωνίας Μαντζαβινάτου» στο Ληξούρι.

Αισθανόμαστε άπειρα συναισθήματα ευγνωμοσύνης για αυτήν την πολύτιμη προσφορά του προς τα Άτομα με Αναπηρία του Νομού μας, η προσφορά του οποίου δε θα ξεχαστεί ποτέ από τα μέλη της Ένωσής μας. Έτσι, θα αναρτηθεί εντός των εγκαταστάσεών της μία αναμνηστική μαρμάρινη πλάκα με το όνομά του.

Στην εξόδιο ακολουθία του στην Αθήνα θα παραστεί η Πρόεδρος της Ένωσης, κα. Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου, και θα τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία στην Κεφαλονιά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού για αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος

Σοφία Μαροπούλου - Ζαφειράτου

Η Αντιπρόεδρος

Μαρία Λαδά

Η Γενική Γραμματέας

Γερασιμούλα Σταθάτου

Η Ταμίας,

Βούλα Κοντογιαννάτου

Τα μέλη,

Ευανθία Λαδά, Άννα Συνοδινού - Καμήλου, Σταύρος Λυκούδης



Ομοσπονδία Αποδήμων Κεφαλονιτών και Θιακών «Οδυσσέας»

Alivizatos 001

 

Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών

Σήμερα αποχαιρετούμε έναν εξαίρετο άνθρωπο, έναν αληθινό Κύριο,  με μεγάλη προσφορά στον τόπο του και στο κοινωνικό σύνολο.
Ο καλός φίλος, Άνθρωπος, πρώην Υπουργός και βουλευτής Κεφαλονιάς  Πέτρος Αλιβιζάτος, επί πολλά έτη ταμίας της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών, δεν είναι πια μαζί μας.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με Αγάπη! 
Θερμά συλλυπητήρια στην Οικογένεια του.

Το Δ.Σ. της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών

ΑΠΟ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΕΤΡΟΥ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΥ


Σωτήρης Κουρής,  πρώην Αντιπεριφερειάρχης 


Αξιοπρεπής και έντιμος με αμέριστο ενδιαφέρον για τον τόπο του και τους συμπατριώτες μας . Υπηρέτησε τον τόπο με ανιδιοτέλεια και σεμνότητα και άφησε εποχή για την δημιουργική του προσφορά ιδιαίτερα στον πολιτισμό . Η απώλεια του είναι ένα πλήγμα για τον τόπο μας και πιστεύω ακράδαντα ότι το κενό που αφήνει είναι αναπλήρωτο .

Τα θερμότερα συλληπητήρια στην οικογένεια του.

Καλό ταξίδι και καλό παράδεισο !

Σωτήρης Κουρής


Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς - Ιθάκης 

Ο Πέτρος Αλιβιζάτος ήταν ένας σημαντικός άνθρωπος και ένας άξιος πολιτικός. Τον διέκρινε πάντοτε το ήθος του , η αξιοπρέπεια του και η πολιτική του σεμνότητα . Ως βουλευτής για το νομό μας προσέφερε πολλά στο τόπο , παλεύοντας πάντα για το καλύτερο.
Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς - Ιθάκης εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του και στην οικογένεια του .

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Η Ένωση μας εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Πέτρου Αλιβιζάτου για τον θάνατο του Πέτρου . Ήταν πάντοτε δίπλα σε κάθε αίτημα της ένωση μας .Άνθρωπος ευγενικός με πολλές αρετές, υπήρξε αγαπητός   σε όλη την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Ένα από τα έργα του ως βουλευτής ήταν η επίτευξη της  ίδρυσης του τμήματος Τροχαίας Αργοστολίου και του Αστυνομικού Τμήματος Ελειού Πρόννων περίπου το 2006.  

Θα μένει για πάντα  στις μνήμες μας  .

Καλό παράδεισο φίλε Πέτρο.  

Ο πρόεδρος                  ο Γραμματέας 


Από την Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αγαπητού μας Πέτρου Αλιβιζάτου, ενός επιφανή Κεφαλονίτη και αγαπητού πολιτικού μα πάνω απ' όλα ενός εξαιρετικού ήθους ανθρώπου με πλούσια δράση.

Ο Πέτρος Αλιβιζάτος υπήρξε ένας από τους δωρητές της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά, εκλεκτό μέλος μας και στήριζε έμπρακτα το έργο του συλλόγου καθώς και την παροικία των Κεφαλλήνων & Ιθακησίων της Αττικής.

Η απώλειά του είναι μεγάλη όχι μόνο για την οικογένεια και τους οικείους του αλλά και για τον τόπο μας.

Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στους αγαπημένους του και κουράγιο γι' αυτές τις δύσκολες ώρες.

Η Πρόεδρος

Μαριολένη Νεοφύτου


Συλλυπητήρια από τον Τάσο Παπαδάτο και τη Σοφία Αράβου- Παπαδάτου

Αγαπητέ και ευγενικέ μας Πέτρο, πού πας;

-Ποιος θα χειροφιλεί τη σύζυγο όπως εσύ,  ό,που σε συναντούσαμε; Στο Αργοστόλι, στο Κεφαλάρι, παντού! Με το ένα χέρι κράταγες το χέρι της Σοφίας, υποκλινόμενος ιππότης, «Κυρία μου», με το άλλο χέρι, με απόδιωχνες, «Φύγε εσύ», με χιούμορ και γκριμάτσα!

-Που να το φανταστούμε, σήμερα σου σκουπίζουμε τα δάκρυα ευαισθησίας, όταν ήσουν υπουργός και παραβρέθηκες σε εκδήλωση του ΤΕΙ στο Αργοστόλι. Σε έπνιξε η συγκίνηση, «Για την τιμή που μου έγινε», ράγισες εκ γενετής ευγενική ψυχή!

Αν εμείς θυμόμαστε με αγάπη τις στιγμές σου, η οικογένεια σου, είμαστε σίγουροι, πονά αλλά και χαίρεται για τις μνήμες που της χαρίζεις!

Όχι συλλυπητήρια λοιπόν, αλλά εύγε για τον Πέτρο Αλιβιζάτο!

Τάσος-Σοφία


Συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου 

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, εκφράζει την οδύνη του για τον πρόωρο και ξαφνικό θάνατο του Πέτρου Αλιβιζάτου.

«Ο Πέτρος Αλιβιζάτος υπήρξε ένας βαθιά καλλιεργημένος άνθρωπος με υψηλό το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης και ένας μεγάλος λάτρης και συμπαραστάτης των τεχνών και του πολιτισμού.

Με μεγάλη λύπη μου πληροφορήθηκα την απώλεια του. Εκφράζω, στη σύζυγο και τα τέκνα του, τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Εύχομαι η δημόσια παρακαταθήκη του Πέτρου Αλιβιζάτου να παραμείνει ενεργή στη συλλογική συνείδηση του τόπου μας, που τόσο αγαπούσε».


Επιμελητήριο Κεφαλονιάς & Ιθάκης

SCANi


Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Δήμαρχος Ιθάκης

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Πέτρου Αλιβιζάτου ο οποίος τίμησε τα νησιά μας με την παρουσία του σε όλες τις δημόσιες θέσεις όπου υπηρέτησε.

Ο Δήμαρχος Ιθάκης

Διονύσης Γερ.Στανίτσας


ΔΗΜΤΟ Αργοστολίου

Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Αργοστολίου εκφράζει την θλίψη της για την απώλεια του συμπατριώτη μας, πρώην Υπουργού και Βουλευτή της παράταξής μας, Πέτρου Αλιβιζάτου. Θα τον θυμόμαστε όλοι για το ήθος με το οποίο επέλεξε να επιτελέσει το καθήκον του ως πολιτικός και την απλότητά του ως άνθρωπος.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.


ΟΝΝΕΔ Κεφαλονιάς

Η ΟΝΝΕΔ Κεφαλονιάς αποχαιρετά τον αγαπητό συμπατριώτη μας πολιτικό, πρώην Υπουργό και Βουλευτή, Πέτρο Αλιβιζάτο, ο οποίος με τον δυναμισμό και την ενεργητικότητά του ωφέλησε πολλαπλώς τον τόπο του.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.

Καλό Ταξίδι..

PAlivizatos

 
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς

Ο Πέτρος ο Αλιβιζάτος ήταν ένας πολιτικός με ήθος και αξιοπρέπεια που άφησε το αποτύπωμά του αναλλοίωτο στο νησί μας. Υπηρέτησε την αγαπημένη του Κεφαλλονιά με γνήσια αγάπη και την Ελλάδα με αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης.

Εκφράζω τα βαθύτερα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του.

 Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς

Αλέξανδρος Παρίσης


ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Ο πρώην Βουλευτής και Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Πέτρος Αλιβιζάτος, ήταν πολιτικός που πορεύθηκε με γνώμονα την αγάπη του για την Κεφαλονιά, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς περιττά λόγια, αλλά πάντα με σεμνότητα και ήθος.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250