Ανακοίνωση της Λαϊκής επιτροπής Παλικής

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 11:09

Ανακοίνωση της Λαϊκής επιτροπής Παλικής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ Εργαζόμενοι – Εργαζόμενες της ΠΑΛΙΚΗΣ Σε αγώνα για την ίδια τη ζωή και την επιβίωση της πλειοψηφίας του λαού της Παλικής εξελίσσεται μέρα με τη μέρα, ο αγώνας που επιβάλλεται να οργανωθεί ενάντια στις διαρκείς περικοπές στην περίθαλψη και την υγεία, αλλά και στην κατάργηση βασικών υπηρεσιών και υποδομών .


Το φαινόμενο άνθρωποι να μένουν χωρίς θεραπεία, χωρίς φάρμακα, χωρίς περίθαλψη, να πεθαίνουν ενώ μπορούν να θεραπευτούν, θα γενικευτεί. Η μετακύληση στους εργαζόμενους του σημαντικού κόστους στην πρόσβαση δημόσιων υπηρεσιών και υποδομών που καταργούνται, θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.
Αυτά προμηνύουν τα νέα μέτρα που επεξεργάζεται η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, καθώς και οι περικοπές στις κρατικές δαπάνες, στα πλαίσια της εφαρμογής της δανειακής σύμβασης και των μνημονίων.
Μεταξύ των προτεραιοτήτων που έχουν μπει εδώ και χρόνια από την ΕΕ και τα κόμματα που τη στηρίζουν, είναι και οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων. Έχουν ήδη δρομολογηθεί δραστικές συγχωνεύσεις κλινικών και τμημάτων και συρρίκνωση των εφημεριών. Ένα από τα Νοσοκομεία που συγχωνεύονται άμεσα (ενδεχομένως μέσα στον Σεπτέμβρη) είναι και το Μαντζαβινάτειο Γ.Ν. με το Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου.

Κανένας να μην πέσει στην παγίδα ότι τάχα αυτή η συγχώνευση αφορά μόνο τις διοικήσεις των Νοσοκομείων. Είναι σίγουρο ότι η συγχώνευση αφορά όλες τις λειτουργικές δραστηριότητες του Νοσοκομείου, που σημαίνει απλά την παραπέρα υποβάθμισή του σε Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Βοηθητικό προσωπικό, μέχρι και την κατάργησή του η την μετατροπή του σε κέντρο Υγείας. Αυτή η εξέλιξη θα έχει οδυνηρές επιπτώσεις στις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας, που δεν θα είναι σε θέση να τις αντιμετωπίσουν οι μέχρι σήμερα φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού.

Να σημάνει Συναγερμός!!
Αυτή την ώρα είναι επείγουσα ανάγκη
• Να μη μείνει κανένας «ανοχύρωτος», ανοργάνωτος και μόνος του

• Να οργανωθεί ένας συντονισμένος αγώνας ώστε να αποτρέψουμε τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούν η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και η Ε.Ε.

• Να απαιτήσουμε:
1. Να μην γίνει καμία συγχώνευση του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου και κανενός άλλου δημόσιου νοσοκομείου ή κατάργηση κρεβατιών, κλινικών, εργαστηρίων , Κέντρων Υγείας κ.α, γιατί οδηγούν στη συρρίκνωση των δημόσιων υποδομών και στη μείωση του προσωπικού, ενώ ο λαός έχει ανάγκη το αντίθετο, την ανάπτυξη και την αναβάθμισή τους.
2. Ανάπτυξη και στελέχωση με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες στο Μαντζαβινάτειο, στο Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου και στα Κ. Υγείας του νομού. Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό για δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε όλους, ιδιαίτερα στους άπορους και τους μετανάστες.
3. Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας
4. Κατάργηση των πληρωμών για εισιτήρια, συμμετοχής σε ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες.
5. Κρατική χρηματοδότηση για την εξασφάλιση της συνέχισης και αναβάθμισης των υπηρεσιών «Βοήθεια στο Σπίτι», με δωρεάν παροχή σε όσους ηλικιωμένους και κατ' οίκον νοσηλεία χωρίς περιορισμούς.
6. Κρατική χρηματοδότηση για την εξασφάλιση της δωρεάν φιλοξενίας στους οίκους ευγηρίας και της νοσηλείας σε νοσηλευτικές, ψυχιατρικές και προνοιακές δημόσιες μονάδες, με κατάργηση της εισφοράς από την παρακράτηση μέρους της σύνταξης των ηλικιωμένων.

Εργαζόμενοι – Εργαζόμενες της ΠΑΛΙΚΗΣ

Την απαξίωση της υγείας στα πλαίσια της επίθεσης της κυβέρνησης και της ΕΕ, συνοδεύει και για την επαρχία μας, η πλήρης διάλυση βασικών υπηρεσιών και υποδομών που αυξάνει κατακόρυφα το κόστος πρόσβασης σε αυτές για το λαό, η μη ύπαρξη ή υποβάθμιση υποδομών, όπως τα Σφαγεία και οι δρόμοι κ.α, οι λαϊκές ανάγκες όπως η πρόνοια, η «βοήθεια στο σπίτι», οι μεταφορές μαθητών, ο πολιτισμός ,ο αθλητισμός κ.α.

Η Λαϊκή επιτροπή Παλικής ΚΑΛΕΙ σε συντονισμένο και οργανωμένο αγώνα για να μην περάσουν όλες οι παραπάνω αντιδραστικές αλλαγές.
Δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό από την λαϊκή αντεπίθεση που μπορεί να βάλει φρένο στις επιδιώξεις κυβέρνησης-τρόικας ΕΕ, να εξασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου τσακίζοντας το λαό.

ΟΧΙ άλλη αναμονή. ΔΡΑΣΗ τώρα

• ΟΛΟΙ στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και οργάνωσης της πάλης, που οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή την Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη στις 8 μμ στην αίθουσα του (πρώην) Δημαρχείου Ληξουρίου.

• ΟΛΟΙ στην Πανεργατική – Πανδημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στις 10.30 π.μ. στο Ε.Κ.-Κ.Ι.

ΛΗΞΟΥΡΙ 13/9/2012 Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΛΙΚΗΣ




00 inkefalonia general ad 300X250